Εκδίκαση 6,5 ωρών με πολλές αντεγκλήσεις και διακοπή για την Τρίτη καθώς δεν εξετάστηκε καν η υπόθεση του μετοχολογίου του ΑΟΞ!!!

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε έπειτα από 6.5 ώρες εκδίκασης, το πρώτο μέρος της συζήτησης για την έφεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ. Κάπου εκεί η έδρα διέκοψε, καθώς διαπιστώθηκε ότι θα… ξημερώναμε αν μπαίναμε και στο δεύτερο θέμα που αφορά αποκλειστικά την Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν προσφύγει κατά της απόφαση της αφαίρεσης 7 βαθμών για την φερόμενη πολυιδιοκτησία, ενώ η Ξάνθη έχει ασκήσει έφεση και για τους -5 βαθμούς για την ανακληση του πιστοποιητικού της για παραβιάσεις στο μετοχολόγιο και την έλλειψη γνωστοποίησης στην ΕΕΑ της αλλαγής ιδιοκτησίας.

Η συζήτηση ήταν εκτενής και σε μεγάλο βαθμό δεν περιορίστηκε μόνο στο αν είναι δεσμευτικό ή όχι το πόρισμα της ΕΕΑ, όπως έκρινε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League, αλλά επεκτάθηκε και στην ουσία. Μάλιστα, το γεγονός ότι ακόμα και ο Ολυμπιακός μπήκε στην ουσία της υπόθεσης αν και ζητάει από την Επιτροπή να μην μπει, προκάλεσε την έκπληξη του μέλους της Επιτροπής, εφέτη Γεράσιμου Βρυώνη. Αντεγκλήσεις υπήρξαν πολλές, κυρίως μεταξύ Κούγια και Μπαλτάκου που μάλιστα δεν απείχαν και πολύ μεταξύ τους, όπως έκατσαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ της ΕΠΟ, όπου πραγματοποιήθηκε η συζήτηση λόγω της κρισιμότητάς της.

Ο πρόεδρος της τριμελούς Επιτροπής Δημήτρης Φιλόπουλος έδωσε τον λόγο στους ανθρώπους της Ξάνθης μόλις περίπου 40 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και ενώ είχαμε ξεπεράσει τις πέντε ώρες διάρκεια στην διαδικασία, προκειμένου να αναπτύξουν τα επιχειρήματα στην δική τους έφεση. Μέχρι τότε είχαν τοποθετηθεί διεξοδικά από τον ΠΑΟΚ, από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που έκανε και αυτή έφεση αλλά και πρόσθετη παρέμβαση ζητώντας αυστηρότερες ποινές από τις αφαιρέσεις βαθμών αλλά και τον Κούγια της ΑΕΛ που ζητά ουσιαστικά τον υποβιβασμό της Ξάνθης με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να μετέχουν και οι δύο ομάδες στο ίδιο πρωτάθλημα, εφόσον τεκμηριώθηκε ότι έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Ο Κώστας Χριστοδούλου ως επικεφαλής της νομικής ομάδας της ΠΑΕ Ξάνθη επανέλαβε την φράση του Πανόπουλου ότι «όταν τα βουβάλια πλακώνονται στον βούρκο την πληρώνουν τα βατράχια», σχολίασε ότι ουσιαστικά η ΕΕΑ υιοθέτησε την εισήγηση ενός εισηγητή που δεν είναι νομικός, ότι βασίστηκε στην αυτοψία της Μαρούπα με άγνωστα κριτήρια και χαρακτηριστικά σχολίασε: «Η αυτοψία λέει ότι αφού ο Καλπαζίδης αγόρασε και δεν άλλαξε το όνομα της, εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα. Με την ίδια λογική ο Μαρινάκης επειδή δεν άλλαξε το όνομα του Ολυμπιακού και χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του Ρεντη, εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Κόκκαλη και είναι παρένθετο πρόσωπο του Κόκκαλη. Μιλάμε για μια ΠΑΕ που βάλλεται ποικιλοτρόπως αν και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και έχουμε σε βάρος της μόνο σκιές και θεωρίες συνωμοσίας».

Οταν τοποθετήθηκαν σε περίπου μια ώρα, συνοπτικά και κωδικοποιημένα, όλοι οι άνθρωποι της νομικής ομάδας της Θράκης για την υπόθεση, έγινε αντιληπτό από τους τρεις δικαστές ότι κάπου εκεί ολοκληρώνεται η συζήτηση για την έφεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας αλλά δεν έχει καν συζητηθεί η υπόθεση που αφορά αποκλειστικά την Ξάνθη και το μετοχολόγιό της. Σε αυτήν την υπόθεση έχει καταθέσει έφεση ζητώντας τον υποβιβασμό της Ξάνθης και η ΠΑΕ Πανιώνιος. Δεδομένου ότι αν άνοιγε νέος κύκλος συζήτησης θα ξημερώναμε, οι τρεις δικαστές αποφάσισαν να διακόψουν και η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη στις 13:00 το μεσημέρι. Ακολούθως θα δοθεί χρόνος για υπομνήματα και τελικά η απόφαση αναμένεται να ληφθεί από τα τέλη της άλλης εβδομάδας και μετά, μετά από μία ή και περισσότερες διασκέψεις των τριών εφετών.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΩΡΟ LIVE ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΓΡΑΦΗ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ