Τέσσερα ακόμα μετάλλια έφερε στην Κομοτηνή από το Πανελλήνιο Εφήβων – Νεανίδων ο ΑΣ Δημοκρίτειο

Με τέσσερα μετάλλια επέστρεψε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το περασμένο Σαββατοκύριακο το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο.

Στους αγώνες συμμετείχαν 5 αθλητές, που κατέκτησαν ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, δείχνοντας τις δυνατότητες τους και τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα.

Έτσι στις νεάνιδες το χρυσό μετάλλιο στα 50 κιλά κατέκτησε η Αθηνά Γιαγτζόγλου, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, με τη Μαρία Νταμοτσίδου να έρχεται δεύτερη στα 65 κιλά.

Στους Εφήβους το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στα 86 κιλά μετά από ένα αμφίρροπο τελικό, ενώ ο Αντώνης Νταβγκαπόλωφ είχε μια πολύ καλή παρουσία σε μια δύσκολη κατηγορία, και τελικά βγήκε τρίτος στα 79 κιλά.

Το τμήμα θα μπορούσε να έχει κατακτήσει ακόμα ένα χρυσό, σημείωσε ο προπονητής Θόδωρος Καρυπίδης, μιας και ο Αργύρης Γκριγκοριάν, ο οποίος ήταν φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του, αναγκάστηκε να αποσυρθεί αφού κέρδισε τους δύο πρώτους του αγώνες.

Και αυτό γιατί ένα πρόβλημα στο χέρι του, που αρχικά φαινόταν για απλό χτύπημα που δεν θα τον εμπόδιζε να παλέψει, φάνηκε κατά την διάρκεια των αγώνων ότι ήταν πολύ σοβαρότερο, και αποδείχθηκε ότι κάποια από τα δάχτυλά του ήταν σπασμένα.

Για αυτό και μετά από τους δύο αγώνες, ο προπονητής τον απέσυρε, αφού συμβουλεύτηκε τον γιατρό, με αποτέλεσμα να μην τερματίσει στα μετάλλια.

Επειδή όμως είχε όλες τις δυνατότητες να βγει πρώτος, σε συνεννόηση με τους προπονητές των δύο αθλητών που αναδείχθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις, αποφάσισαν όταν ο Αργύρης γίνει καλύτερα, να αγωνιστούν μεταξύ τους οι αθλητές για να κριθεί ποιος θα πάει στους Μεσογειακούς, Βαλκανικούς και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.