Super League: Αναβολή για τα αναπτυξιακά της Ξάνθης, σκέψεις για αναβολή και των πλέι οφ λόγω κορονοϊού

Οι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις κατεβάζουν ρολά η μία μετά την άλλη, καθώς τα κρούσματα Κορονοϊου ολοένα και πλυθαίνουν.

Ήδη μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις από το χώρο του αθλητισμού γενικότερα αναβάλλουν την αγωνιστική δράση (NBA, La Liga, Euroleague), ενώ και η UEFA είναι πιθανό ακόμα και από σήμερα να αναβάλει όλη τη αγωνιστική δράση σε Champions και Europa League.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων στην Ελλάδα που αποφάσισαν να αναστείλουν τους αγωνές των πρωταθλημάτων τους (ΕΟΚ, ΕΟΠΕ), έχουν βάλει σε σκέψεις και τη Super League, η οποία είναι πιθανό να διακόψει άμεσα τη ρόη του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν επαφές μεταξύ των ομάδων για άμεση διακοπή και αναβολή των πλεί-οφ μέχρι νεωτέρας, καθώς τα κρούσματα από τον ιό αυξάνονται με έντονους ρυθμούς.

Πάντως, ήδη η Super League ανακοίνωσε την αναστολή για δύο εβδομάδες των Πρωταθλημάτων Υποδομής, κάτι που σημαίνει ότι αναβάλλονται και οι προγραμματισμένοι αγώνες για τα Κ19, Κ17 και Κ15 της Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της Super League έχει ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια της Κ.Υ.Α. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 16838/2020 (ΦΕΚ 783/Β/10-3-2020) για προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας (σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια κ.τ.λ.) για 14 ημέρες, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών – μαθητών που αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Υποδομής της Super League Ελλάδα (Super League K19, Super League K17, Super League K15), των οικογενειών τους και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας, η Super League εναρμονίζεται με την ως άνω υπουργική απόφαση και αναστέλλει τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Υποδομής για 14 ημέρες (ήτοι έως 25/3/2020).