Σοβαρό ενδεχόμενο αναβολής του Δευτεροβάθμιου για Ξάνθη και ΠΑΟΚ λόγω… κορονοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση της προβλεπόμενης κοινής υπουργικής απόφασης για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας, λόγω του κορονοϊού.

Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων αφορά την εκδίκαση των υποθέσεων, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων (αυτόφωρα, κ.λπ.), ενώ θα λειτουργούν κανονικά οι γραμματείες των δικαστηρίων.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «σε εκτέλεση της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τεύχος Α’, φ. 44, της 11.3.2020) αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης για την πανελλαδική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία όλων των δικαστηρίων και όλων των βαθμών, εκτός από:

1) Τα αυτόφωρα που θα λειτουργήσουν κανονικά,
2) Των υποθέσεων εκείνων που οι κατηγορούμενοι συμπληρώνουν το 18μηνο, με συνέπεια να αποφυλακιστούν και
3) Των υποθέσεων εκείνων που επέρχεται παραγραφή των αδικημάτων.

Οπως γίνεται αντιληπτό, ως δικαστήριο θα πρέπει να θεωρούνται και οι Πειθαρχικές Επιτροπές όπως και η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που άλλωστε απαρτίζεται από εφέτες. Εάν και εφόσον έχει μέχρι τότε εκδοθεί η κοινή απόφασης των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης για την πανελλαδική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, δεν αποκλείεται αυτή να συμπεριλάβει και την εκδίκαστη στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στο Πάρκο Γουδή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα νομικά επιτελεία των ομάδων οφείλουν να είναι προετοιμασμένα για την εκδίκαση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις έξι το απόγευμα…