Έγραψε ιστορία η Κορακάκη ως πρώτη λαμπαδηδρόμος! Άναψε η Φλόγα και έρχεται Δευτέρα στην Θράκη

Το ταξίδι της για το Τόκιο ξεκίνησε το μεσημέρι η Ολυμπιακή φλόγα, εν μέσω νέων δημοσιευμάτων που θέτουν σε αμφισβήτηση την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Η φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου ενώ πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Δραμινή ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη. Ήταν η πρώτη γυναίκα πρώτη λαμπαδηδρόμος στην ολυμπιακή ιστορία.

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου (στην τελευταία δημόσια παρουσία του με αυτήν την ιδιότητα), του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.

Λόγω των μέτρων για τον COVID-19, η τελετή της αφής ήταν για πρώτη φορά κλειστή για το κοινό. Πάντως η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε κανονικά. Μάλιστα, θα περάσει και από την Θράκη με τον φλόγα να φτάνει το απόγευμα της Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει, ενώ θα περάσει και από τις πόλεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης πριν ξανακατηφορήσει.

Η φετινή λαμπαδηδρομία έχει συμπεριλάβει πάρα πολλά αρχαία μνημεία και είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά θα πάει μέχρι και στο… Καστελόριζο.