Διασημότητες που ασχολήθηκαν στα νιάτα τους με το μπάσκετ

Γνωρίζουμε τους διάφορους διάσημους πολιτικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς και γενικότερα τους αστέρες του θεάματος κυρίως από την επαγγελματική τους ενασχόληση με το αντικείμενο στο οποίο έχουν ξεχωρίσει. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές φαίνεται να μην γνωρίζουμε πολλά για την προσωπική τους ζωή και τα χόμπι τους, ούτε και για άλλες προσπάθειες που ενδεχομένως να έκαναν στο παρελθόν με επιτυχία ή όχι προκειμένου να καταξιωθούν.

Ο χώρος του μπάσκετ είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε πολλές από αυτές τις διασημότητες. Ας δούμε λοιπόν ορισμένες περιπτώσεις διάσημων ατόμων που σίγουρα γνωρίζετε, χωρίς πιθανότατα να πιστεύατε και να στοιχηματίζατε στη Netbet ρουλέτα υπέρ του γεγονότος πως μια από τις πιο μεγάλες τους αγάπες στα νεανικά τους χρόνια υπήρξε το μπάσκετ.

Μπαράκ Ομπάμα
Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών λατρεύει πραγματικά το μπάσκετ. Μεγάλωσε στη Χονολουλού της Χαβάης και από το σχολείο, κυρίως στο γυμνάσιο και στο λύκειο, ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Παρότι είχε αρκετά μεγάλο ταλέντο δεν συνέχισε και στο κολλέγιο, αλλά ακολούθησε τελικά την πολιτική με μεγάλη βέβαια καριέρα και δύο θητείες ως πλανητάρχης. Πάντα έδινε το παρών σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μπάσκετ και έβαζε και μερικά καλάθια.

Πρινς
Ο εκκεντρικός αστέρας της μουσικής μεγάλωσε στις ΗΠΑ και από μικρός φάνηκε να αγαπά το μπάσκετ. Έπαιξε σε σχολικές ομάδες έως και το λύκειο και ήταν συνήθως από τους διακριθέντες στις ομάδες αυτές. Το τραγούδι αποδείχθηκε ωστόσ μεγαλύτερη αγάπη για τον ίδιο και κατάφερε να φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες και να πολύ ψηλά στα charts της παγκόσμιας μουσικής πολλές φορές μέχρι τον απρόσμενο θάνατό του το 2016.

Τζόρτζ Κλούνεϊ
Ο Τζόρτζ Κλούνεϊ σπούδασε σε ένα μικρό λύκειο μιας επαρχιακής πόλης στο Κεντάκι των ΗΠΑ και δοκίμασε να κάνει καριέρα τόσο στο μπάσκετ όσο και στο μπέιζμπολ στα νιάτα του. Τελικά φάνηκε πως οι υποκριτικές του ικανότητες ήταν μάλλον καλύτερες. Ακόμη και σήμερα θεωρείται ο πιο διάσημος παίκτης μπάσκετ στο Λύκειο Augusta στο οποίο σπούδασε.

Ντένζελ Ουάσινγκτον
Ο διάσημος ηθοποιός του αμερικανικού κινηματογράφου έπαιξε μπάσκετ τη δεκαετία του 1970 και έφτασε να αγωνίζεται μάλιστα έως το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ, με πολύ καλά στατιστικά και επιδόσεις. Ευτύχισε να αγωνιστεί δίπλα σε μεγάλους αστέρες που έπαιξαν τα επόμενα χρόνια στο επαγγελματικό πρωτάθλημα του NBA, όμως ο ίδιος δεν έγινε draft ποτέ.

Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν
Μπορεί να μην έκανε κάποια μεγάλη καριέρα στο Χόλυγουντ, όμως ο ρόλος του αγαθού γίγαντα στο «Πράσινο Μίλι» αποτέλεσε την πιο χαρακτηριστική στιγμή της καριέρας του. Η σωματοδομή του σίγουρα προδίδει το γεγονός πώς ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Έπαιξε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο γυμνάσιο, στο λύκειο και στο κολλέγιο. Είχε μία αξιόλογη καριέρα στο κολεγιακό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του πανεπιστημίου Alcorn State τη δεκαετία του 1980. 

Χρήστος Χολίδης
Ο Χρήστος Χολίδης ασχολήθηκε από μικρός με το μπάσκετ και από τα τοπικά πρωταθλήματα έφτασε σταδιακά να αγωνίζεται έως και στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας. Κατάφερε Μάλιστα να πάρει μεταγραφή και στον ΠΑΟΚ που αγωνιζόταν στη Basket League. Στη μεγάλη κατηγορία δεν αγωνίστηκε ουσιαστικά καθόλου, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του μόντελινγκ και κυρίως του τραγουδιού.