Πως οι Έλληνες ελέγχουν την αγορά της Ανδριανούπολης – Ερήμωσε λόγω κλείσιμο συνόρων

Ένδεκα ημέρες συμπληρώθηκαν από την ημέρα που χιλιάδες μετανάστες καθοδηγούμενοι από τον  Ερντογάν βρέθηκαν στα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου και προσπαθούν να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Σε αυτό το διάστημα η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι  είναι μεγάλη. Στρατός και αστυνομία  βρίσκονται επί ποδός και προσπαθούν να κρατήσουν τα σύνορα απροσπέλαστα.

Πέρα όμως από τους Ελληνες που ανησυχούν, τη δική τους αγωνία έχουν και οι Τούρκοι της Αδριανούπολης.

Είναι γνωστό πως πολλοί κάτοικοι από Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και τα γύρω χωριά περνάνε κατά εκατοντάδες καθημερινά τα σύνορα για να κάνουν τις αγορές τους στην Αδριανούπολη. Αυτό όμως έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες.

Το άτυπο εμπάργκο των Ελλήνων έχει προκαλέσει σημαντική μείωση στην κίνηση στην αγορά της τουρκικής πόλης.
Οι δρόμοι στο κέντρο, στη μεγάλη κλειστή αγορά και στα παζάρια είναι σημαντικά μειωμένη, με τους Τούρκους επαγγελματίες να τονίζουν πως η απουσία των Ελλήνων έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία.

Συγκεκριμένα ένα από τα δημοσιεύματα στο τουρκικό τύπο αναφέρει: 

“Η απουσία ελλήνων πολιτών στο παζάρι το περασμένο Σάββατο ήταν αισθητή!

Το περασμένο Σάββατο παρατηρήθηκε ότι δεν υπήρχαν Έλληνες πολίτες στην δημόσια αγορά (παζάρι) που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι ο λόγος οφείλεται στο πρόσφατο πρόβλημα των προσφύγων και δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Επίσης, να σημειωθεί ότι το Σάββατο δεν εμφανίστηκε ούτε ένα  λεωφορείο από την Ελλάδα σε Αδριανούπολη και Κεσσάνη.”

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν ξεσπάσουν στα επεισόδια στις Καστανιές ο Δήμαρχος της Αδριανούπολης σε συνάντηση που είχε με τους διευθυντές των Εμπορικών Κέντρων της πόλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τουρισμό της τουρκικής πόλης!

Συγκεκριμένα ανέφερε: ” Η πόλη μας, η Αδριανούπολη, που συνορεύει με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, δεν επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση. Η πόλη μας ξεχειλίζει από τουρίστες από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Οι επισκέψεις των Ελλήνων και των Βουλγάρων συμβάλουν σημαντικά στην οικονομία της πόλης μας με τα ψώνια, τη διαμονή και την διασκέδαση σε διάφορους χώρους διασκέδασης”.