Γ’ Εθνική: Εντυπωσιακή τριάρα και ιστορική πρώτη νίκη για τον Ζυγό επί της Πέρνης

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του και την δεύτερη στο πρωτάθλημα πήρε στην Χτρυσούπολη ο Ηρακλής Ζυγού με 0-3 επί του Κεραυνού Πέρνης και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από εννιά σερί ήττες θέλοντας να κλεισει με καλές εντυπώσεις την περιπέτεια της Γ’ Εθνικής.

Ο Ηρακλής κόντρα στους υπό διάλυση Καβαλιώτες που μετρούσαν και αυτοί με την σειρά τους οκτώ σερί ήττες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στο 20′ με κεφαλιά του Κιουμουρτζή μετά από φαουλ του Δημητριάδη και άνοιξαν το σκορ στο 41΄’ με τον Μολώνη που κρέμασε με όμορφο σουτ τον πρωην τερματοφύλακα του Ορφεα Ξάνθης Ψυχουδάκη. Στο φιναλε του πρωτου μέρους ο Ψυχουδάκης με εντυπωσιακή αποκρουση έδιωξε το σουτ του Στέλιου Κωφίδη, ενώ και ο πρώην του ΑΟΞ Τζιβανόπουλος δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει για τους Καβαλιώτες που δεν είχαν τα αδερφια Μελιοσσόπουλου στην αποστολή.

Σχεδόν με το ξεκίμημα του δεύτερου μέρους ο Ηρακλής στο 48′ έκανε το 0-2 με τον Στελιο Κωφίδη. Στο 60′ ο ιδιος έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν παρά την ωραία προσπαθεια του δεν μπόρεσε να ξανασκοράρει κατι που έκανε ο νεοεισερχόντας αδερφός του Κυριακος Κωφίδης με πλασε μετά από ασίστ του Μολώνη στο 73′, με όλους τους σκορερ των Ξανθιωτών να σκοράρουν π΄ρωτη φορά στο πρωτάθλημα. Με δεκα τελείωσε ο Κεραυνός αφού στο 83′ αποβλήθηκε ο Τσάκωνας.

Ο νεανικός Ζυγός με το τρίποντο αυτό ανέβηκε προτελευταιος με 10 βαθμούς με τον στόχο της ομάδας την προώθηση νέων παιδιών να συνεχίζεται μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ενω από την άλλη η Πέρνη έμεινε στους 15 βαθμούς εμφανίζοντας εικόνα διάλυσης παιχνίδι με παιχνίδι δεχόμενη 33 τερματα στα τελευταία 10 παιχνίδια της όπου εχει μόλις 2 βαθμούς.

Διαιτητές ήταν οι Σιαμάνης, Παστιάδης και Κοτανίδου από την ΕΠΣ Δράμας.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ: Ψυχουδάκης,Μαλαμίδης(46′ Κλειτσιώτης, Μαρκάκης Δ., Χαχαμίδης, Κωνσταντάρας, Ακάσου, Τζιβανόπουλος, Τσάκωνας, Κλοκίδης, Λάσπατζης, Μπαντάνης

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ: Καρά Ισμαήλ, Τενεκές, Μολώνης, Κριεζής, Κιουμουρτζής, Πανέρης, Βαφειάδης, Δογανίδης (74′ Μελετιάδης), Στ. Κωφίδης (81′ Χαλκίδης), Δημητριάδης (70′ Κ. Κωφίδης), Ανδρέου (70′ Πιλτικάκης)