Ανταπάντηση του ΝΟΑ στην πρόεδρο του ΟΦΘΑ Χριστινα Ρουσσίδου και τον «υπάλληλό» της Γιώργο Τυλιγαδά

Ο χαρτοπόλεμος ανάμεσα σε ΟΦΘΑ και ΝΟΑ που ξέσπασε την προηγούμενο εβδομάδα συνεχίζεται μετα την κατάσχεση των ιστιοπλοϊκών σκαφών του ΝΟΑ από τον προπονητή κολύμβησης του ΟΦΘΑ Γιώργο Τυλιγαδά, την ανακοίνωση του ΝΟΑ και την απάντηση της προέδρου του ΟΦΘΑ Χριστίνας Ρουσσίδου, είχαμε νέο επεισόδιο στο πολύκροτο σήριαλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε απάντηση στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η κυρία Ρουσσίδου Χριστίνα, πρόεδρος του ΔΣ του ΟΦΘΑ και μέλος του ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, έχουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι:

Το χρέος του Ν.Ο.Α. προς τον τότε προπονητή του Γεώργιο Τυλιγαδά δημιουργήθηκε τα έτη 2001-2004, περίοδο που όπως και η ίδια αναφέρει ήταν μέλος της Διοίκησης και πιο συγκεκριμένα έφορος κολύμβησης του ΝΟΑ (με ότι αυτό συνεπάγεται από το Καταστατικό του Ομίλου για τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της) και δεν δημιουργήθηκε το 2004 οπότε και αποχώρησε από τον Όμιλο. Σε κανένα σημείο της ανακοίνωσής μας, δεν αναφερθήκαμε στην δική της προσωπική έλλειψη ηθικής και αθλητικής συνείδησης.

Όμως, επειδή η ίδια τα επικαλείται, θα θέλαμε να γνωρίζουμε την θέση της σχετικά με την εξύβριση με χυδαία φρασεολογία που συντελέστηκε εντός του χώρου του κολυμβητηρίου και ενώπιον ανήλικων αθλητών από τον υπάλληλο-προπονητή του ΟΦΘΑ Γεώργιο Τυλιγαδά, εναντίον του προπονητή τεχνικής κολύμβησης του ΝΟΑ, υπόθεση που δυστυχώς οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες. Οι ανήλικοι αθλητές του ΝΟΑ δεν ανήκουν άραγε στο δυναμικό της ΚΟΕ, την οποία και εκπροσωπεί η κα. Ρουσίδου στην περιοχή μας ως μέλος της διοίκησης της; Με ποιον τρόπο συνέδραμε λοιπόν στην ομαλή διεξαγωγή των προπονήσεων των αθλητών των συλλόγων της Αλεξανδρούπολης όταν αφήνει ανενόχλητο τον υπάλληλο-προπονητή να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Ο ΝΟΑ ήταν, είναι και θα είναι σύλλογος αθλητικοκεντρικός, και το ζητούμενο για το οποίο παλεύουμε καθημερινά είναι η απρόσκοπτη διεξαγωγή των προπονήσεων των αθλητών μας, χωρίς παρεμβάσεις και παρεμβολές από κανέναν παράγοντα. Δυστυχώς το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα χωρίς την ευθύνη μας εντός του κολυμβητηρίου αλλά πλέον μεταφέρθηκε και στον χώρο του λιμένα Αλεξανδρούπολης, δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση σε βάρος πάντα των νεαρών αθλητών.

Ας αναλογιστούν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων τις ευθύνες τους πριν η ζημιά στον ναυταθλητισμό της πόλης μας γίνει ανεπανόρθωτη.