Volley League: Δεν κατεβαίνει στην Κρήτη για τον αγώνα με τον ΟΦΗ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Έγγραφο με το οποίο θα ενημερώσει την ΕΣΑΠ ότι δεν θα κατέβει στην Κρήτη για την προγραμματισμένη για το Σάββατο αναμέτρηση με τον ΟΦΗ ετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Αιτία που επισήμως προβάλλεται είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να συμπληρωθεί ομάδα. Πέντε από τους παίκτες που αγωνίζονται και στην πρώτη ομάδα του Εθνικού αποτελούν στελέχη και του εφηβικού τμήματος, το οποίο από την Πέμπτη ως την Κυριακή αγωνίζεται στην Θεσσαλονίκη στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (o λογος για τους Παπαζογλου, Λομπουτη, Πιτακουδη, Παλαβουζόπουλο και Σισμανίδη).

Επιπλέον, ένας παίκτης (ο Δημήτρης Χατζόπουλος) είναι αστυνομικός και επίσης, δεδομένων των συνθηκών στα σύνορα με τις αυξημένες ροές μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στην χώρα μας, δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Κρήτη αυτήν την περίοδο αφού η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό στον Εβρο. Με αυτά τα δεδομένα ωστόσο, είναι αδύνατον να συμπληρωθεί ο μίνιμουμ αριθμός των εννέα παικτών που απαιτείται για να κατέβει μια ομάδα σε αγώνα της Volley League.

Προσθέστε σε αυτά τα δεδομένα και το γεγονός ότι το ταξίδι στην Κρήτη είναι το ακριβότερο που απομένει για τον Εθνικό στο πρωτάθλημα αλλά και το ό,τι ακόμα και αν δεν κατέβει σε ενα ματς ο Εθνικός, δεν υπάρχουν σοβαρές κυρώσεις πέραν του μηδενισμού του στο συγκεκριμένο ματς (έτσι κι αλλιώς μηδέν πόντους έχει ο Εθνικός και δεν υπάρχουν προοπτικές ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αλλά ακόμα και να συμβεί κάτι τέτοιο και να κέρδιζε στην Κρήτη, δεν θα αλλάξει η βαθμολογική κατάταξη).

Με δεδομένη λοιπόν και την λαϊκή ρήση ότι «ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται», η νέα διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός έχει λάβει την καταρχήν απόφαση να μην στείλει την ομάδα στην Κρήτη για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, επιβεβαιώνοντας το προ δεκαημέρου σχεδόν ρεπορτάζ του Αθλητάμπουρα. Εφόσον ο Εθνικός δεν ταξιδέψει, εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 4.000 ευρώ που κατά προτεραιότητα θα δοθούν για την πληρωμή των μισθών των παικτών που απαρτίζουν την φετινή ομάδα αλλά και την τήρηση κάποιων διακανονισμών.