Δεν έγινε κλήρωση για τα πλέι άουτ λόγω Ξάνθης! Έφεση από Πανιώνιο, Παναιτωλικό, ΑΕΛ ζητώντας υποβιβασμό

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που φτάνουν από το ΔΣ της Λίγκας, ενώ επικυρώθηκε η βαθμολογία για τις θέσεις 1-6 ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει κλήρωση και να διεξαχθούν τα πλέι οφ, δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο για τα πλέι άουτ λόγω Ξάνθης.

Υπάρχουν ομάδες που θεωρούν ότι αν επικυρωθεί η βαθμολογία με τους -12 βαθμούς της Ξάνθης, δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τυχόν μεγαλύτερη ποινή σε βάρος της Ξάνθης στη συνέχεια.

Μάλιστα, ο Χρήστος Δάρας μιλώντας εκ μέρους του Πανιωνίου έκανε γνωστό πως η ομάδα του αλλά και οι Παναιτωλικός, ΑΕΛ θα κάνουν εφέσεις για να πέσει η Ξάνθη κατηγορία και ότι μέχρι τότε, αποφασίστηκε να αναβληθεί η κλήρωση και τα πλέι οφ.

Ειδικότερα τα όσα είπε ο Δάρας:

Επικυρώθηκε η βαθμολογία από 1-6 με δύο παρόντες (Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ). Από εκεί και πέρα τώρα γίνεται η κλήρωση για τα πλέι οφ. Για το 7-14 κατόπιν πρότασης του Πανιωνίου και αφού υπήρξε μετά ομόφωνη απόφαση, η επικύρωση της βαθμολογίας και η μετέπειτα κλήρωση θα γίνει αφού τελεσιδικήσει η έφεση που θα κάνουμε εμείς την άλλη εβδομάδα αλλά και ο Παναιτωλικός και η ΑΕΛ και άλλες ομάδες. Ομόφωνα αναβλήθηκε λοιπόν. Σίγουρα θα ζητήσουμε πιο μεγάλη τιμωρία. Θα ζητήσουμε τον υποβιβασμό της Ξάνθης. Αυτό θα το κρίνουν τα αρμόδια όργανα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι με την έφεση υπάρχει και το ενδεχόμενο πλήρους αθώωσης ή μείωσης της ποινής της Ξάνθης, ο Χρήστος Δάρρας απάντησε: «Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να πηγαίνεις για το καλύτερο για σένα και να έρθει το χειρότερο. Πάντως η ουσία είναι ότι για τα πλέι οφ γίνεται κλήρωση. Όμως αναβάλλονται τα πλέι άουτ για τώρα».