Βολές ΝΟΑ κατά της προέδρου του ΟΦΘΑ Χριστίνας Ρουσσίδου: «Εκείνη δημιούργησε το χρέος στον Τυλιγαδά»

Ανακοίνωση για τις επιτυχίες του ιστιοπλοϊκού τμήματος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ο σύλλογος, στην οποία ωστόσο αναφέρεται και στην κατάσχεση των σκαφών του για χρέος στον προπονητή κολύμβησης του ΟΦΘΑ Γιώργο Τυλιγαδά.

Μάλιστα, φωτογραφίζει την νυν πρόεδρο του ΟΦΘΑ και μέλος της Κολυμβητικης Ομοσπονδίας Ελλάδος Χριστίνα Ρουσσίδου ότι ήταν έφορος κολύμβησης του ΝΟΑ την περίοδο που δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο χρέος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Με μεγάλες και σημαντικές επιτυχίες επέστρεψε η ιστιοπλοϊκή ομάδα του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας Laser 4.7 & Optimist, που ολοκληρώθηκε με τον αγώνα που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου με 03 Μαρτίου 2020 στην Θεσσαλονίκη. Ο Ν.Ο.Α. συμμετείχε με 7 αθλητές συνολικά και στις δύο κατηγορίες.

Στα Laser 4.7 ο αθλητής του ομίλου Χατζικωνσταντινίδης Ιωάννης πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατέλαβε την 3η θέση στα αγόρια κατακτώντας το ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο και την 5η θέση γενικής και εξασφάλισε για άλλη μία φορά την συμμετοχή του στην προεθνική ομάδα. Ο Κασαπίδης Θανάσης κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο στην κατηγορία U16 και την 9η θέση γενικής και έβαλε ισχυρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στην προεθνική η οποία θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση των περιφερειακών αγώνων σε όλη την Ελλάδα .

Στην κατηγορία optimist οι αθλητές που συμμετείχαν κατα την σειρά που τερμάτισαν οι : Γιαννακίδης Γρηγόρης , Ιωαννίδη Κυριακή,Κατσίκη Ηώ, Χατζής Δημήτριος και Δέσποινα Γιαννακίδου. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με 4 ιστιοδρομίες σε όλες τις κατηγορίες.

Συγχαρητήρια στον προπονητή της ομάδας Άγγελο Ανάσογλου και βοηθούς Γιαννακίδη Θεόδωρο και Γιαννακίδη Πολυχρόνη . Θερμές ευχαριστίες στους γονείς συνοδούς που στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας των αθλητών του Ν.Ο.Α.

Δυστυχώς αυτήν την επιτυχία των παιδιών ήρθε να την στερήσει η νόμιμη μεν αλλά αμφιβόλως ηθική αξίωση του προπονητή Κολύμβησης του ΟΦΘΑ Τυλιγαδά που προχώρησε σε κατάσχεση όλων των σκαφών της ομάδας και των δυο φουσκωτών που είναι απαραίτητα για λόγους ασφαλείας των παιδιών.

Το εν λόγω χρέος ήταν σε άγνοια της παρούσης διοικήσεως του ΝΟΑ, δεν ενημέρωσε ποτέ την παρούσα διοίκηση και ήρθε πριν ένα μήνα ως κεραυνός εν αίθρια. Δημιουργήθηκε δε το 2001-4 κατά τη διαρκείας της θητείας ως εφόρου Κολύμβησης ΝΟΑ της νυν προέδρου του σωματείου που εργάζεται ο εν λόγω προπονητής. Αναρωτιόμαστε πόσο κοστολογείται η αθλητική συνείδηση. Το νόμιμο είναι τελικά και ηθικό;