Με ομόφωνη απόφαση σχεδόν βέβαιη η αναβολή της πρεμιέρας των πλέι οφ λόγω Ξάνθης και ΠΑΟΚ

Δεν φαίνεται να ξεκινούν την προσεχή Κυριακή τα πλέι οφ της Super League εξαιτίας της εκκρεμοδικίας που υπάρχει στην υπόθεση Ξάνθης και ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, η 1η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναβληθεί και αιτία γι’ αυτό είναι η εκκρεμοδικία που υπάρχει στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας για την οποία κατηγορούνται ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

Η απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου της λίγκας, όταν αυτή εκδοθεί, θα είναι προσωρινά εκτελεστή και αν εν τέλει οι ομάδες κριθούν ένοχες και επιβληθούν ποινές (αφαίρεση βαθμών ή υποβιβασμός), τότε οι ποινές θα εκτελεστούν άμεσα, ανεξάρτητα από τις εφέσεις που θα ακολουθήσουν.

Και για να ξεκινήσουν τα πλέι οφ, θα πρέπει να έχουν εκδοθεί αποφάσεις, έστω σε πρώτο βαθμό, προκειμένου η διαδικασία που θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή να διεξαχθεί με τα μίνιμουμ δεδομένα. Για τα πλέι άουτ, εξάλλου, δεν υπάρχει θέμα, αφού αυτά ξεκινούν έτσι κι αλλιώς μία εβδομάδα αργότερα.

Η Super League έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για την Πέμπτη (5/3), ώστε να επικυρώσει την βαθμολογία της κανονικής περιόδου και να διενεργήσει την κλήρωση των πλέι οφ. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν το πειθαρχικό όργανο του συνεταιρισμού θα έχει εκδώσει αποφάσεις μέχρι το πρωί της ίδιας ημέρας!

Με αυτό το δεδομένο, οι πληροφορίες του έγκυρου σε τέτοια θέματα Αρη Ασβεστά του sport-fm.gr αναφέρουν ότι «υπάρχει ήδη συναίνεση απ’ όλες τις ΠΑΕ ώστε να μην ξεκινήσουν ακόμη τα πλέι οφ!». Έχουν, μάλιστα, προηγηθεί διεργασίες από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και οι οποίες ουσιαστικά συνεχίζονται μέχρι και τώρα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, όλοι έχουν μιλήσει μεταξύ τους, έχουν συνεννοηθεί και είναι σύμφωνοι με την αναβολή. «Η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί αν βγει πολύ νωρίτερα η απόφαση του αθλητικού δικαστή, πράγμα που μοιάζει απίθανο», καταλήγει ο Αρης Ασβεστάς.