Πρωτοφανής κατάσχεση σε ιστιοπλοϊκά σκάφη του ΝΟΑ για χρέη στον προπονητή κολύμβησης του ΟΦΘΑ

Κατάσχεση στα σκάφη του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης έγινε το μεσημέρι της Τρίτης από δικαστικό επιμελητή που εκτέλεσε δικαστική απόφαση υπέρ του πρώην προπονητή του κολύμβησης συλλόγου και νυν του ανταγωνιστικού ΟΦΘΑ Γιώργου Τυλιγαδά, για συνολικές οφειλές ύψους 28.000 ευρώ.

Είναι μια υπόθεση που κρατάει εδώ και χρόνια, όταν η Γιώργος Τυλιγαδάς που πλέον εργάζεται στον άλλο σύλλογο της πόλης, τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης και είναι προπονητής του Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη, εργαζόταν στο ΝΟΑ.

Το αρχικό χρέος ήταν κοντά στις 5.000 ευρώ, προσέφυγε στα δικαστήρια για να πάρει τα χρήματα του και του επιδίκασαν ένα ποσό κοντά στις 11.000 ευρώ συνολικά. Όμως οι εκάστοτε διοικήσεις του ΝΟΑ δεν κατέβαλλαν τα χρήματα και ο ίδιος δεν τα είχε διεκδικήσει με δικαστικό τρόπο, κάτι που έκανε πρόσφατα.

Κάπως έτσι, πρόσφατα βγήκε δικαστική απόφαση που ανεβάζει το συνολικό ποσό που του επιδικάστηκε μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις, σε πάνω από 28.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει και το evros-news, ο Τυλιγαδάς έστειλε εξώδικο για να πληρωθεί, υπήρξε προσπάθεια από τους παράγοντες του ΝΟΑ να έρθουν σε επαφή μέσω του δικηγόρου του Πάρη Παπαδάκη και να βρεθεί η “χρυσή τομή”, κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι σήμερα προχώρησε η κατάσχεση των σκαφών του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

Η ιστοσελίδα evros-news επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΝΟΑ Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και οι συνεργάτες του στην διοίκηση έγιναν έξαλλοι, γιατί όπως έλεγαν, αυτοί που την “πληρώνουν” χωρίς να φταίνε είναι οι νεαροί αθλητές του συλλόγου, κάποιοι εκ των οποίων μεττέχουν και στην εθνική ομάδα και πλέον δεν θα έχουν σκάφη να προπονούνται. Κι αυτό, ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης και όσα επικαλούντυαι οι δυο πλευρές, είναι το μόνο σίγουρο.