Μπλούζες, κασκόλ και λάβαρα ομάδων αφήνουν πίσω τους οι μετανάστες που πάτησαν σε ελληνικό έδαφος (+photos)

Κουβαλώντας μπλούζες και κασκόλ των αγαπημένων τους ομάδων περνούν οι μετανάστες στην ελληνική πλευρά των συνόρων, όπως μαρτυρά ο φωτογραφικός φακός της ιστοσελίδας protothema.

Περάσματα δίπλα στον ποταμό Έβρο, αγροτικοί δρόμοι, εγκαταλελειμμένα σπίτια και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή, γεμάτα με ρούχα, παπούτσια και προσωπικά αντικείμενα μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα και κατάφεραν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Άγνωστο βέβαια παραμένει εάν αυτοί κατάφεραν να ζήσουν το «όνειρο» κινούμενοι προς το νότο ή συνελήφθησαν ήδη από τις αστυνομικές περιπολίες που «χτενίζουν» το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, σε όλο το μήκος του νομού Έβρου.

Ωστόσο οι στοίβες με τα ρούχα που άφησαν πίσω τους οι παράνομοι μετανάστες, μαρτυρούν το μέγεθος του προβλήματος που τείνει πλέον να πάρει ανεξέλεγκτές διαστάσεις μετά και την απόφαση της Άγκυρας ν’ ανοίξει τα σύνορα με την Ελλάδα, προκειμένου να εκβιάσει τη χώρα μας αλλά και την Ε.Ε.

Πολλά από τα ρούχα που αφήνουν πίσω τους οι μετανάστες, είναι «συσκευασμένα» αδιάβροχα, προκειμένου αυτά να μην βραχούν από τα νερά του ποταμού κατά τη διέλευσή τους.

Κάποιοι, μάλιστα, κουβαλούν μαζί τους σημαίες και κασκόλ της αγαπημένης τους ομάδας, όπως -σύμφωνα με τις φωτογραφίες του protothema.gr- της μαροκινής Far Rabat. Δειτε τις εικόνες…

IMG_2190
IMG_2199
IMG_20200302_130512
IMG_20200302_132120