ΕΠΣ Θράκης: Σπουδαία νίκη κορυφής του Ν. Σιδηροχωρίου και τέλος στο αήττητο της Γρατινής

Ένα πολύ καλό παιχνίδι αντάξιο των φετινών δυνατοτήτων τους έγινε στο γήπεδο Ιωάννης Στραντζαλης του Νέου Σιδηροχωριου όπου η τοπική Δόξα κέρδισε 1-0 την σύνονόματη της Γρατινή, της έκοψε το αήττητο που είχε έως την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και ανέβηκε μόνη αλλά με ένα βαθμό διαφορά στην πρώτη θέση του βαθμολογικό πίνακα των πλέι οφ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μέτριο με τον Βάσκο στο 12′ με πολύ ωραίο σουτ μετά από φοβερή ατομική προσπαθεια να βρίσκει δίχτυα  κάνοντας νωρίς το 1-0. Ο ίδιος στο 15′ θα χάσει μια καλή ευκαιρία για να διπλασίασει τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του στην μοναδική ίσως φαση για το πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν με τον Γιαννακιτζίδη λίγο πριν το ημίχρονο με σουτ μετά από λαθη της άμυνας των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη έγινε πιο ανοιχτό και ποιοτικό παιχνίδι με ευκαιρίες όπως στο 53′ με σουτ του Βάσκου με τον Μπουτσακτσή να διώχνει σε κόρνερ και αμέσως μετά σε κεφάλια του Σιχλιμοίρη που πέρασε μόλις άουτ. Στο 66 και πάλι ο Βάσκος πέρασε  δύο αντιπάλους αλλά απέναντι από τον τερματοφύλακα σουταρε πολύ άστοχα σχεδόν σε κενό τερμα. Στο 68′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη καρτα ο Χρήστος Στοίνοβιτς κόντρα στην πρώην ομάδα του, ωστόσο Γρατινή δεν το έβαλε και μάλιστα αξιζε να σκοράρει χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Αρχικά στο 72 σε κεφάλια του Χατζημιχαήλ που πέρασε άουτ, στο 82′ σε ωραίο σουτ του Γιαννακιτζίδη που απομάκρυνε έξοχα ο Τσομπανόπουλος σε κόρνερ κατι που έκανε και στο 92′ όταν σε πάσα του Ερκάν ο Μυλωνάς που μπήκε νωρίτερα ως αλλαγή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βολιώτη πορτιέρο.

Διαιτητής ήταν ο Κουμπαράκης από τον οποίο είχαν παράπονα οι δυο ομάδες για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρια αμυντικών, με βοηθούς τους Γκιόση και Γαρδικιώτη.

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ: Τσομπανόπουλος, Τρούπκος, Αμοιρόπουλος, Λεφης, Αστρεινίδης, Κυπιρτόγλου (81′ Παπαδόπουλος), Σιχλιμοίρης (83′ Κωσταρέλης), Μουρατίδης (83′ Κεφαλούκος), Βάσκος,  Δραγανίδης,  Δερμιτζάκης (40′ Κεφαλούκος) 

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ: Μπουτσακτσή, Θεοδωριδης, Καλογρανας, Χρ. Στοινοβιτς, Μέριτς, Παπαχρόνης. Λ. Στοίνοβιτς, Κρεμμύδας (55′ Χατζημιχαηλ, 78′ Τροκανας),  Ερκαν, Αντωνιάδης (55′ Μυλωνάς), Γιαννακιτσιδης