Στάση Πηγάδια για τον ΠΑΟΚ! Το… «παράρτημα» χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό…

Ισόπαλοι 1-1 έμειναν η πολύ καλή Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ στα Πηγάδια αποτέλεσμα που άφησε τον ΑΟΞ εκτός εξάδας και πλέι οφ και τον δικέφαλο στο -7 από τον Ολυμπιακό και από τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και στην πρώτη του ευκαιρία στο 4′ σκόραρε μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Βαρέλα βρήκε τον Γιαννούλη, αυτός σέντραρε στον Ελ Καντουρί, και ο τελευταίος έδωσε την ασίστ στον Άκπομ που με πλασέ έκανε το 0-1. Ακολούθησε ένα καλό σουτ του Αουγκούστο που έφυγε άουτ, πριν τελικά η Ξάνθη απαντήσει από στημένη φάση και σκοραρει. Ετσι στο 18′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λισγάρας νίκησε όλους τους αμυντικούς και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν αρκετά τον αντίπαλό τους. Μάλιστα στο 25′, πέτυχαν και δεύτερο γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε προβληματική εικόνα και ήρθε να προστεθεί ο τραυματισμός του Βαρέλα. Στο 40′, ο Μάτος ήταν αυτός που τον αντικατέστησε, με τον Φερέιρα να αλλαζει το σύστημα σε 5-3-2 από 4-4-1-1 χωρίς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, να αλλαξει κατι στην κακή απόδοση του ΠΑΟΚ.

Η απόδοση του Δικεφάλου δε βελτιώθηκε ούτε στο δεύτερο 45λεπτο, με τους παίκτες του να δυσκολεύονται να συνεργαστούν και να φτιάξουν παιχνίδι. Αντίθετα, η Ξάνθη είχε πλάνο και όχι μόνο δεν κινδύνευε στα μετόπισθεν, αλλά έβγαζε και φάσεις μπροστά, όπως τα σουτ του Κοβάσεβιτς στο 58′ και το 63′.

Στο 72′ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με σουτ του Βιεϊρίνια που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 75′ μπήκε και ο Σφιντέρσκι αντί του Αουγκούστο, με τον ΠΑΟΚ να παίζει με δυο φορ στο υπόλοιπο του ματς. Στο 82′, ο Μπίσεσβαρ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με εκτέλεση φάουλ και σουτ στην ίδια φάση, την ώρα που ο Δικέφαλος είχε ανέβει πολλά μέτρα στο γήπεδο πιέζοντας για το δεύτερο γκολ.

Καθαρή ευκαιρία δε βγήκε από τον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, αλλά η φάση του ματς ήρθε στις καθυστερήσεις με ένα ακούσιο χέρι του πεσμένου Λισγάρα εντός περιοχής, που ο Βρέσκας -αφού χρησιμοποίησε το VAR- θεώρησε ακούσιο και δεν έδειξε πέναλτι. Στο 98′, ο Λημνιός αστόχησε από πλεονεκτική θέση στέλνοντας την μπαλα μόλις άουτ και το 1-1 παρέμεινε ως το φινάλε με τον ΠΑΟΚ να μενει 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και το … παράρτημα οπως λέγεται τον ΑΟΞ να του στερέι τον τίτλο αφού δύσκολ ο είναι να καλυφθεί αυτή η διαφορά. Παντως ο ΑΟΞ έμεινε και αυτός εκτός εξαδας αφού εαν έοπαιρνε την νίκη που αξιζε θα εφτανε στους 32 βαθμούς και θα έμπαινε στα πλέι οφ.

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Τερκί, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (69′ Μπαριέντος), Εντουάρντο (85 Θυμιάνης), Στάρτζεον, Φοσέ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα (42′ λ. τρ. Μάτος), Μίσιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο, Λημνιός, Ελ Καντουρί, Λάμπρου (64′ Μπίσεσβαρ), Άκπομ.