Μάχες στον Έβρο για να μην περάσουν οι μετανάστες στην Ελλάδα!

Συνελήφθησαν 66 από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν που πέρασαν τα σύνορα – Υπολογίζονται σε περισσότερους από 3.000 οι ορδές των παράνομων μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα την Παρασκευή αλλά μπλοκαρίστηκαν σε μια πολύ πετυχημένη ολονύχτια επιχείρηση – Ενισχύονται διαρκώς οι αστυνομικές δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Μια πολύ δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή στον Έβρο, με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να προσπαθούν να μπουν στην ελληνική επικράτεια προερχόμενοι από την Τουρκία. Πέραν της απόπειρας που καταβάλλουν ορδές παράνομων μεταναστών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στις Καστανιές, μπροστά από το τελωνείο, χιλιάδες ήταν οι μεμονωμένοι μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα από περάσματα στο δάσος αλλά μπλοκαρίστηκαν από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούσαν όλη τη νύχτα. Μάλιστα, από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς οι αστυνομικές δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Αρμόδιες πηγές χαρακτηρίζουν την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού ως πολύ επιτυχημένη, προειδοποιούν όμως ότι συνεχώς φτάνουν κι άλλοι μετανάστες. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα όπως ο ΣΚΑΙ δεν αφήνουν αμφιβολίες: Οι μετανάστες έφτασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με παρότρυνση, ακόμη και επίσημη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης που διέθετε ακόμη και λεωφορεία στα οποία οι μετανάστες επιβιβάζονταν δωρεάν και μεταφέρονταν στην Αδριανούπολη, στην τουρκική πλευρά στο τελωνείο στις Καστανιές και σε όλο το μήκος της μεθοριακής γραμμής του Έβρου. 

Πηγή: https://www.protothema.gr