Γ’ Εθνική: Με πρωταγωνιστή την χρυσή αλλαγή τον Λαζαρίδη η Αλεξανδρούπολη πήρε τρίποντο παραμονής στον Ζυγό (+photos)

Πολύτιμη αλλά και δύσκολη νίκη επί του μαχητικού αν και ελλιπούς Ηρακλή Ζυγού πήρε στην Γενισέα με ανατροπή 1-3 η Ένωση Αλεξανδρούπολης που σκόραρε για πρώτη φορά τρεις φορές έχοντας πρωταγωνιστή την χρυσή αλλαγή του Ουσταμπασίδη τον κατα το ήμισυ Ξανθιώτη Γιώργο Λαζαρίδη που σκοραρε δυο φορές.

Από την αρχή του αγώνα οι Εβρίτες προσπάθησαν να επιβάλουν το παιχνίδι τους έχοντας καποια καλά μακρινά σουτ με τους γηπεδούχους με καλή άμυνα να τους κρατούν εκτός της εστίας του Μανιά. Η πρώτη φάση χάθηκε για τους γηπεδούχους σε φάουλ του Δημητριάδη, με τους φιλοξενούμενους στο 25′ με τον Καρακασίδη να βγαινει σε ωραία αντεπίθεση μόνος απέναντι στον Μανιά αλλα αντι να τον πλασάρει προσπαθησε να τον ντριπλάρει με τον ξανθιώτη πορτιέρο να απομακρύνει την μπαλα. Λίγο αργότερα στο 29′ ο Δορουγιδένης έπιασε ένα δυνατο σουτ εκτός περιοχής με καλές προυποθέσεις αλλα αυτό και λόγω του αερα πέρασε σχεδόν στο πλάγιο άουτ με τους Εβρίτες να προσπαθούν αλλα να μην μπορούν βγήκε απέναντι στον Μανιά όμως ο κίπερ του Ηρακλή κατάφερε να τον σταματήσει κρατώντας το 0-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος η Αλεξανδρούπολη πήρε παλι τον έλεγχο, αλλα το γκολ ήρθε από τους οργανωμενους αμυντικά και επικίνδυνους Ξανθιώτες όταν από πάσα ωραίο του Μολώνη ο Δημητριάδης με πανέμορφο σουτ έστειλε την μπαλα στο γαμα του ανήμπορου Συνοδινούν κάνοντας το 1-0 φέρνοντας προβληματισμό στους Εβρίτες και στους αρκετούς φίλους τους που βρέθηκαν στην Γενισέα. Ο προπονητής της Ένωσης έβαλε στον αγώνα τον Λαζαρίδη αντί του Μάζη και ένα δήλεπτο αργότερα αυτός τον διακίωσε στο 58′ όταν εκμεταλλέυτηκε λάθη της άμυνας του Ηρακλή και με κοντινό σουτ αφού η μπαλα δεν έφυγε από την περιοχήτου Μανιά εκανε το 1-1. Οι Εβρίτες πίεσαν και στο 65′ είχαν ένα σουτ του Γκαιδατζή από καλή θέση που πέρασε κόρνερ αφού κόντρρε σε ποδι αμυντικού και από αυτό στο 66′ μετά απο νέα λαθη της άμυνας έκανε το 1-2 από κοντά μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς για τους εβρίτες, ενω παράλληλα ο Ορφέας έχανε με 1-2 από το Παραλίμνιο. Τελικά λίγο αργότερα ο Ορφέας ισοφαρισε, ωστόσο το εκπληκτικό σουτ του Αμπραχαμιάν εκτός περιοχής στο 78’έκανε το 1-3 και την Αλεξανδρούπολη στο +2 από τον Ορφέα Ξάνθης. Ωστόσο το γκολ του “Αμπρα” δεν το χάρηκε ο ίδιος αφού λίγο αργότερα στο 81′ τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετριάζοντας την χαρά από την σπουδαία τρίτη εκτός εδρας νίκη.

Την επόμενη εβδομάδα η Αλεξανδρούπολη υποδέχεται τον αδιάφορο και ντεφορμέ Πανδραμαϊκό και θέλει νίκη ώστε να παέι με διαφορά στον τελικό με τον Ορφέα Ξάνθης που δίνει και αυτός σπουδαίο αγώνα με τον Αρη Αβάτου. Ο Ηρακλής Ζυγού μετά και την νέα ήττα του παρέμεινε τελευταίος και την επόμενη αγωνιστική θα παει στην Χρυσούπολη να αντιμετωπίσει τον υπό διαλυση Κεραυνό Πέρνης και να κατακτλησει την πρωτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σαφούρης από τον οποίο είχαν παράπονα και οι δυο ομάδες με βοηθούς τους Κρυωνά και Βακουφτσή της ΕΠΣ Σερρών

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Δημητριάδης): Μανιάς, Τενεκές, Μολώνης, Κριεζής, Ψαρόπουλος (84′ Πουλιόπουλος), Κιουμουρτζής, Βαφειάδης, Ευθυμιάδης (61′ Πανέρης), Στ. Κωφίδης (69′ Κ. Κωφίδης), Δημητριάδης, Ανδρέου (77′ Πανταζίδης)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Ουσταμπασίδης): Συνοδινος, Δορουγιδένης, Μαυρομάτης, Λίτσιος, Κομεσίδης, K. Πατσιώρας, Καρακασίδης (85′ αγγ. Πατσιώρας), Μπαρμπαγιάννης, Γκαϊτατζής (90′ Καβατζικιώτης), Μάζης (56′ Λαζαρίδης), Αμπαχαμιάν (83′ Ευστρατιάδης)