Έλλειψη στις χειρουργικές μάσκες παρουσιάζει πόλη της Θράκης!

«Εξαφανίστηκαν» τα τελευταία 24ωρα οι χειρουργικές μάσκες προσώπου, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τις προμηθευτούν κατά δεκάδες, πιστεύοντας ότι έτσι θα προστατευτούν από τον ιό.

Η αυξημένη ζήτηση έχει οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεμάτων τους και στην Αλεξανδρούπολη, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Status Radio, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, Αναστάσιος Τερζής.

Σχολιάζοντας την εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά οι φαρμακοποιοί, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέφερε ότι κάθε κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίζεται με πνεύμα ψυχραιμίας, χωρίς πανικό. Παράλληλα τόνισε η χρήση της μάσκας πρέπει να γίνεται μόνο από ασθενείς καθώς η μάσκα φιλτράρει αυτό που εκπνέεις και όχι αυτό που εισπνέεις.

Οι υγιείς πολίτες δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα

Σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών, μάσκες θα πρέπει να φορούν όσοι ασθενείς έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, και στην περίπτωση που πρέπει να επισκεφθούν νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες δομές.

Μάσκες πρέπει επίσης να φορούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο οι υγιείς δεν πρέπει να φορούν μάσκα. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει οι νέες προμήθειες και οι νέες εισαγωγές μασκών που γίνονται στη χώρα, να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και όχι στα φαρμακεία. 

Πηγή: https://www.e-evros.gr