Νέο σύστημα γεωθερμίας για το προθερμαντήριο στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης

Εδώ και λίγες ώρες το προθερμαντήριο “Δ.Μπουλμπουτζής” στο Δημοτικό Στάδιο Φ. Κοσμάς θερμαίνεται με το νέο σύστημα γεωθερμίας που χρησιμοποιεί υφάλμυρο νερό χάρη στις δύο γεωτρήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε αυτό.

Έτσι εξασφαλίζεται θέρμανση για τους αθλητές χωρίς εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα και εξοικονομώντας χρήματα από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα με το φίλο και συνεργάτη Γιάννη Φαλέκα. Μέσα από τη δράση αυτή έχουμε όφελος και σε καλύτερες συνθήκες άθλησης αλλά και στα οικονομικά του Δήμου. Ένα καινοτόμο έργο που εμπνεύστηκε και έτρεξε ο Γιάννης (Φαλεκας) και το οποίο με επιμονή και με την άριστη συνεργασία μας, αλλά και τη βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου μας έγινε πραγματικότητα» σχολιάζει ο πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης.

«Πριν αρκετό καιρό με ”ξενάγησαν” στο προθερμαντήριο “Δ.Μπουλμπουτζής” του στίβου. Κρύος ο χώρος, όλα τα χρόνια, δύσκολο και άδικο για τα παιδιά. Υποσχεθήκαμε θέρμανση & ψύξη, κι έγινε πράξη ακόμη ένα Ενεργειακό έργο στον τόπο μας» υπογραμμίζει στην εφημερίδα της Αλεξανδρούπολης ο πρώην αντιδήμαρχος ενέργειας Γιάννης Φαλέκας.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση “έτρεξε” απο το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης μέσω του Interreg Adrion και των European Regional Development fund και IPA II fund.