ΕΣΠΕΘΡ: Στην Σαμοθράκη ο ΠΟΠ Μάκης Δημητριάδης

Ένα σύντομο ταξίδι στην Σαμοθράκη έκανε ο Μάκης Δημητριάδης Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής της ΕΣΠΕΘΡ για να μυήσει στα μυστικά του βόλει σχολείο στο ακριτικό νησί.

Στα πλαίσια των δράσεων για την παρουσίαση και διάδοση του αθλήματος της πετοσφαίρισης σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ένωσης, ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Ιωακείμ Δημητριάδης, ταξίδεψε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στη Σαμοθράκη, το ιστορικό νησί της «Νίκης». Σκοπός της επίσκεψης στη Σαμοθράκη ήταν η διάδοση της Πετοσφαίρισης στους νέους και τις νέες του νησιού και αυτό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γυμνάσιο Σαμοθράκης, όπου έγινε μια πλήρης παρουσίαση του αθλήματος.

Η παρουσίαση είχε τρεις άξονες: 1. Αναφορά στην ιστορία της Πετοσφαίρισης στην Ελλάδα και τον Έβρο καθώς και παρουσίαση των πρόσφατων επιτυχιών των εθνικών μας ομάδων. 2. Θεωρητική και διαδραστική παρουσίαση της τεχνικής της Πετοσφαίρισης και 3. Πρακτική εφαρμογή των τεχνικών στοιχείων και της τακτικής της Πετοσφαίρισης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν με ενθουσιασμό της παρουσίαση και ζήτησαν να επαναληφθεί για το Βόλεϊ καθώς και για το Beach Volley που ταιριάζει και στο χαρακτήρα του νησιού. Στο τέλος της επίσκεψης έγινε δωρεά επίσημης αγωνιστικής μπάλας στο Διευθυντή του σχολείου κ. Αράβια Στράτο και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Αφουκατούδη Χρήστο.