Θέμα στο Euronews και στο Politico το θέμα της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ

Η παρουσία στην Αθήνα του προέδρου της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν και η υπογραφή του περίφημου συνυποσχετικού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έφερε στο προσκήνιο και των διεθνών μέσων ενημέρωσης την υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ξάνθης και τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για πολυϊδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ.

Το ζήτημα του ελληνικού ποδοσφαίρου απασχόλησε σε εκτενές άρθρο του το περιοδικό Politico, που θεωρείται σημείο αναφορά για τα ευρωπαϊκά πολιτικά πράγματα και αποτελεί καθημερινό ανάγνωσμα των ηγετών όλου του κόσμου. Εκεί περιγράφεται η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ανάγκασε την κυβέρνηση να παρέμβει και να ζητήσει την βοήθεια των ξένων συνομοσπονδιών ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην υπόθεση της καταγγελλόμενης πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης – ΠΑΟΚ και τον φόβο που προκάλεσε στην ελληνική κυβέρνηση η απειλή από πλευράς οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης «να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ POLITICO ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Στο ίδιο μήκος κύματος, το Euronews που θεωρείται το ειδησεογραφικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη, επέλεξε από νωρίς το πρωί να έχει στην αγγλική του υπηρεσία διαρκείς ανταποκρίσεις για τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις στην Αθήνα. Ο θρακιώτης δημοσιογράφος Γιάννης Γιαγκίνης ήταν εκείνος που από νωρίς το πρωί με συνεχείς ανταποκρίσεις ενημέρωνε το ευρωπαϊκό κοινό για όσα συνέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και να εξηγήσει πως φτάσαμε ως εδώ, κάνοντας και αυτός αναφορά στις κατηγορίες για διαφθορά, ύποπτα παιχνίδια, επιθέσεις σε διαιτητές, καχυποψία αλλά και την ευρισκόμενη ακόμα σε εκκρεμοδικία υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ EURONEWS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ