Κύπελλο Ελλάδας: Κόντρα Ποντιακού Αλεξανδρούπολης και Βασίλισσας της Θράκης σε διπλά παιχνίδια

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας η κλήρωση του αναπτυξιακού Κυπέλλου Γυναικών Κ16 2019-2020.

Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος 28 ομάδες χωρισμένες σε έξι ομίλους, τρεις στον Βορρά και ισάριθμους στον Νότο. Ανάμεσά τους από την Θράκη ο Ποντιακός Αλεξανδρούπολης και η Βασίλισσα της Θράκης, που κληρώθηκαν μάλιστα μεταξύ τους, ενώ δεν δηλώθηκε η Ροδόπη ’87 αλλά ούτε και ο ΑΟ Θράκης, που έτσι κι αλλιώς έχει αποβληθεί και από το πρωτάθλημα.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών και πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας Γιώργος Χατζησαρόγλου, αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης:

“Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην κλήρωση για το αναπτυξιακό Κύπελλο Γυναικών κάτω των 16 ετών, στο οποίο συμμετέχουν είκοσι οκτώ ομάδες, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός. Θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της διοργάνωσης, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι συνεισφέρει στην ανάπτυξη και εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι οι Εθνικές ομάδες έχουν πλέον επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτά θα προσθέσουμε τη χαρά που προσφέρουν οι αγώνες στις αθλήτριες αυτών των ηλικιών και το κίνητρο που δίνουν στις ίδιες αλλά και στις ομάδες τους ώστε να βελτιώνονται συνεχώς, πράγμα που μακροπρόθεσμα έχει οφέλη συνολικά για το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα σωματεία”.

Οπως προαναφέρθηκε, στην διοργάνωση συμμετέχουν δύο ομάδες από τη Θράκη, ο Ποντιακός από την Αλεξανδρούπολη και η Βασίλισσα της Θράκης από την Ξάνθη, οι οποίες κληρώθηκαν να παίξουν μεταξύ τους. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 8 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη και ο επαναληπτικός στις 5 Απριλίου στην Ξάνθη.