Άκουσε όλα τα αιτήματα των φορέων της Ροδόπης ο Πρωθυπουργός! Υποσχέθηκε επιστροφή στην Κομοτηνή στον εορτασμό 100 χρόνων

Δύο ώρες κράτησε η διευρυμένη ανοιχτή σύσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Κομοτηνή μετά από σύντομη επίσκεψή του στις Σάπες, στο εργοστάσιο της Pharmathen.

Στην Κομοτηνή τον Κο Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αντώνης Γραβάνης, ενώ στο πάνελ συντονισμού ήταν επίσης ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης.

Ο πρωθυπουργός άκουσε τα αιτήματα όλων των παραγωγικών φορέων, όπως η ανάγκη διάνοιξης του κάθετου άξονα Νυμφαίας σε λεωφορεία, η πρόταση δημιουργίας φράγματος στον ποταμό Κομψατο, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία της Σέλμαν στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και πλήθος ακόμη αιτημάτων. Δήλωσε επίσης ότι θα βρεθεί ξανά στην Κομοτηνή για τον εορτασμό των 100 ετών από την απελευθέρωση και έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι η συνθήκη της Λωζάνης δεν χωρά παρερμηνείες ως προς τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. 

Πηγή: https://www.xronos.gr