LIVE λεπτό προς λεπτό η εκδίκαση από το Πειθαρχικό Όργανο της Super League για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-ΑΟΞ

Παρακολουθήστε από το ThrakiSportS λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη στην εκδίκαση της υπόθεσης για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη.

Καλημέρα! Για ακόμα ένα πρωινό είμαστε από νωρίς μαζί σας για να ποαρακολουθήσουμε λεπτό προς λεπτό την εκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης – ΠΑΟΚ ενώπιον του Πεθαρχικού Οργάνου της Super League.

Ωρα 10:55 Η εκδίκαση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα αλλά δόθηκε αναβολής μιας εβδομάδας από την πρωτοδίκη Μαρία Τσαγκιά, που θα την δικάσει.

Ωρα 10:58 Την Παρασκευή εκδικάστηκε το σκέλος που αφορά μόνο το μετοχολογικό της Ξάνθης και την ανακληση του πιστοποιητικού της από την ΕΕΑ, με τις διάδικες πλευρές να έχουν προθεσμία ως το μεσημέρι της Τρίτης για να παραδώσουν έγγραφα υπομνήματα.

Ωρα 11:01 Εκείνη την υπόθεση την εκδίκασε ο πρωτοδίκος Χριστόφος Μάρκου. Την σημερινή, όπως έχουν διευκρινίσει οι δικαστές, θα την αναλάβει η κα Τσαγκιά.

Ωρα 11:04 Η εκδίκαση έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα του ΔΣ της Super League.

Ωρα 11:08 Οπως είναι γνωστό, επιτρέπεται σε δημοσιογράφους να είναι παρόντες αλλά χωρίς δυνατότητα ηχογράφησης ή φωτογράφησης. Ετσι θα μπορέσουμε να δούμε λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα ειπωθούν, όπως κάναμε και την περασμένη Παρασκευή αλλά και την περασμένη Δευτέρα αλλά και στις συζητήσεις ενώπιον της ΕΕΑ

Ωρα 11:12 Το πόρισμα ή εισήγηση, ανάλογα με το πως το βλέπει κανείς, που εξέδωσε η ΕΕΑ είναι καταρχήν το αντικείμενο της υπόθεσης και ο λόγος που συζητείται στο Πειθαρχικό Όργανο της Super League.

Ωρα 11:15 Αν κρινουμε παντως από όσα έγιναν την Παρασκευή, απόφαση δεν θα ληφθεί άμεσα και σε κάθε περίπτωση όχι εντός της ημέρας.

Ωρα 11:19 Στη διαδικασία θα δώσουν το παρών τα νομικά επιτελεία των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης που κατηγορούνται αλλά και η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως καταγγέλουσα.

Ωρα 11:22 Εκτιμάται ότι θα δώσει ακόμα το παρών με πρόσθετη παρέμβαση η ΠΑΕ ΑΕΛ δια του Αλέξη Κούγια ενώ δεν αποκλείεται να παραβρεθεί και ο Πανιώνιος.

Ωρα 11:28 Μιση περιπου ωρα πριν την εκδίκαση και σιγά σιγά αρχίζουν να καταφθάνουν οι νομικοι εκπρόσωποι των ομάδων

Ωρα 11:32 Βρίσκονται εδώ και κάμερες των καναλιών αλλά έξω από την αίθουσα και καταγράφουν τις αφίξεις αυτήν την ώρα

Ωρα 11:36 Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί και η προσφυγή ΠΑΟΚ και Ξάνθης ατο Διοικητικό Εφετειο και στο ΣτΕ, ζητώντας προσωρινή διαταγή και «πάγωμα» ουσιαστικά της υπόθεσης ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων.

Ωρα 11:39 Μέχρι την Παρασκευή απόφαση επί αυτού του αιτήματος δεν είχε βγει, σε λίγο θα ξέρουμε μήπως έχουμε κάποια εξέλιξη και επ’ αυτού.

Ωρα 11:43 Ηδη παρόντες οι πέντε του νομικού επιτελείου της Ξάνθης. Ο Γιώργος Στράτος, ο Χρήστος Δετσαρίδης, ο Χάρης Δασκαλάκης, ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου και η Σορίνα Παπαδοπούλου.

Ωρα 11:46 Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι τετραμελής η νομική εκπροσώπιση από τους Μπίρδα, Μαυρομάτη, Κατσά και Μπαλτάκο.

Ωρα 11:50 Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ήδη παρίσταντι οι Σουλούκου, Καρπετόπουλος, Βενιέρης και Τσιρωνάς. Ακόμα δεν έχει έρθει ο Γιάννς Χατζησαββάογλου.

Ωρα 11:54 Επίσης δεν έχουμε δει ακόμα εκπρόσωπο από τον Πανιώνιο, ούτε τον Αλέξη Κούγια της ΑΕΛ

Ωρα 11:58 Μολις έφτασε στην αίθουσα και ο Χατζησαββαογλου του Ολυμπιακου

Ωρα 12:00 Απο στιγμή σε στιγμή αναμένουμε πλέον την εκδίκαση της υπόθεσης

Ωρα 12:03 Μολις εισήλθε στην αίθουσα η πρωτοδικης κα Tσαγκιά που θα εκδικάσει την υπόθεση

Ωρα 12:05 Θα έρθει και ο Κουγιας, όπως ενημέρωσε η πρωτοδίκης

Ωρα 12:07 Εγινε η αναγνωση των ονομάτων των δικηγορων όλων των πλευρών. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τονίζει ότι θέλει να συζητηθεί η υπόθεση και να βγει απόφαση το συντομότερο δυνατόν, παρά τα όσα ακούγονται.

Ωρα 12:09 Ο ΠΑΟΚ τονίζει πως δεν έχει ακόμα απόφαση προσωρινής διαταγής. Η Ξάνθη διευκρίνισε ότι θέλει πρώτα να μιλήσουν οι παρεμβαίνοντες και μετά να τοποθετηθούν. Ο ΠΑΟΚ dιαφωνεί επί των παρεμβάσεων.

Ωρα 12:10 Ο Καρπετόπουλος λέει πως ο Ολυμπιακός κάνει πρόσθετη παρέμβαση για την διασφάλιση της επιβολής των ποινών μετά το πόρισμα της ΕΕΑ.

Ωρα 12:12 Μολις ήρθε ο Κούγιας. Εξηγεί ότι η ΑΕΛ παρεμβαίνει υπέρ της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και κατά των ΠΑΕ Ξάνθης και ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Ζητούμε να γίνει δεκτό το πόρισμα της ΕΕΑ που βεβαιώνει βαρείες παραμβάσεις και να επιβληθούν οι ποινές», λέει.

Ωρα 12:14 Συνεχίζει ο Κούγιας: «Ο κύριος λόγος που παρεμβαίνουμε είναι δημοσίου συμφέροντος. Έχουμε έννομο συμφέρον και είναι ανεξάρτητο από τη βαθμολογία μας. Η πολυιδιοκτησία πλήττει την καθαρότητα του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας έχει έννομο συμφέρον και για την επιβολή των ποινών».

Ωρα 12:17 Συνεχίζει να αναπτύσσει τις θέσεις του ο Κούγιας. Λέει πως δεν πρέπει να μπει στην ουσία η πρόεδρος και απλά να επιβάλλει κυρώσεις. Παρουσιάζει και την απόφαση για την Κέρκυρα. Τσακωμός Κούγια με Μπαλτάκο και ένταση στην αίθουσα με το καλημερα

Ωρα 12:21 Απειλησε να διακοψει η προεδρος. «Ναι μίλα για να σε γράψουν οι εφημερίδες ότι αντιδικείς μαζί μου… Εσύ έλεγες δεν υπάρχει υπόθεση», λέει ο Κουγιας στον Μπαλτάκο. «Καλά έκανα και τα έλεγα… Εσείς δημιουργήσατε μια ανύπαρκτη υπόθεση», η απάντησξ Μπαλτάκου. Κούγιας: «Σταμάτα να με διακόπτεις… Άντε κάνε κανένα κόμμα να γελάσουμε. Κυρία πρόεδε δεν μπορείτε να μπείτε στην ουσία της υπόθεσης». Μπλατάκος: «Ναι, εξορία θα την στείλουμε». Κούγιας: «Δεν θέλουμε γραφικότητες εδώ»

Ωρα 12:24 Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ Τάκης Μπαλτάκος διαβάζει το παράρτημα σχετικά με τις παρεμβάσεις και ζητά να αποβληθούν οι παρεμβαίνουσες ομάδες από τη διαδικασία και ένας βασικός λόγος είναι πως τα έγγραφα έχουν υπογραφεί από διευθύνοντες συμβούλους και πως δεν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. Η ΑΕΛ δεν έχει απόφαση από ΔΣ, ο Ολυμπιακός έχει έγγραφο με υπογραφή Αγραφιώτη μόνο, άρα μη νομότυπη υπογραφή λοιπόν, των δύο παρεμβάσεων. «Ζητούμε να ληφθεί απόφαση ως προς το νομότυπο της υπογραφής των εγγράφων», λέει ο Μπαλτάκος.

Ωρα 12:28 Συνεχιζπυν οι δικηγοροι του ΠΑΟΚ. Ο Μαυρομάτης λέει πως οι δύο ΠΑΕ δεν έχουν άμεσο έννομο συμφέρον. Προσκομίζει και σχετικό έγγραφο του 2017 για την παρέμβαση του ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Πλατανιά. Ο Μπίρδας χαρκτηρίζει πρωτοφανές να παρεμβαίνει η ΑΕΛ υπέρ παρεμβαίνοντος, δηλαδή του Ολυμπιακού. Παρουσιάζει και έγγραφο από το Διαιτητικό όπου απορρίφθηκε παρουσία παρεμβάσεων στην υπόθεση των Ντουρμισάι – Άρη

Ωρα 12:30 Τοποθετείται ο Χρήστος Δετσαρίδης εκ μέρους της Ξάνθςη και ζητάει να απορριφθούν οι πρόσθετες παρεμβάσεις. Ακολουθεί μικρή κόντρα με Καρπετόπουλο και με Σουλούκου. «Οπαδιλίκι όχι σε μένα», λέει ο Δετσαρίδης. Νεα ενταση στην αιθουσα.

Ωρα 12:32 Ο Καρπετόπουλος φέρεται να είπε χαμηλόφωνα στον Δετσαρίδη ότι την Κυριακή η Ξάνθη θα κάτσει να χάσει από το ΠΑΟΚ. Δετσαρίδης λέει πως η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν έχει ούτε βαθμολογικό κίνητρο, αφού δεν μπορεί να διεκδικήσει είσοδο στα πλέι οφ.

Ωρα 12:35 Η πρόεδρος επιφυλάχθηκε για την απόφαση επί των προσθέτων παρεμβάσεων. Θα συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία και θα αποφασίσει, όταν αποφασίσει, αν θα τις κάνει δεκτές ή όχι. Αν δεν τις κάνει δεκτές, δεν θα λάβει υπόψη της στην όποια απόφαση όσα συμβαίνουν εκεί.

Ωρα 12:38 Λιγες διευκρινίσεις για την ένταση νωρίτερα. Ειπε ο Δετσαρίδης: «Θεωρούμε ότι δεν έχουμε πιθανότητες να μπούμε στα πλέι οφ. Είναι απαράδεκτο το αίτημα της πρόσθετης παρέμβασης. Παρέμβαση υπέρ καταγγέλλοντος και κατά καταγγελλόμενου δεν προβλέπεται. Επικαλούμαι τη Νομολογία που θα προσκομίσουμε με το έγγραφό μας». Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την απορία του κ. Καρπετόπουλου, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Δηλαδή μας λέτε ότι θα χάσετε την τελευταία αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ;». Και είχαμε όσα είπαμε.

Ωρα 12:40 Ξεκίνησε η συζήτηση επί της κυριας διαδικασίας μετά την εξάντληση επί των παρεμβάσεων. Ο λογος στον Μπιρδα του ΠΑΟΚ.

Ωρα 12:45 Συνεχίζει την αγορευση του ο Μπιρδας επικαλούμενος σειρά από άρθρα κανονισμών και νόμων

Ωρα 12:48 Ολοκληρώνει ο Λάμπρος Μπίρδας: «Εάν καταλογιστεί επί της ουσίας οποιαδήποτε παράβαση, αν και δεν υπάρχει καν υπόθεση όχι παράβαση, ζητώ να λάβετε υπόψη πως σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ που είναι εναρμονισμένοι με τη Διεθνή Ομοσπονδία, δεν μπορεί μια επιτροπή όπως η ΕΕΑ που δεν αφορά το ποδόσφαιρο να δεσμεύει τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου»

Ωρα 12:50 Ξεκίνησε ο Μαυρομάτης και ζητά να απορριφθεί η δίωξη. Ο Μπίρδας θέλει να εκφράσει το παράπονό του για την ΕΕΑ. «Με το υπόμνημά σας», του λέει η δικαστής

Ωρα 12:52 Μαυρομάτης: «Πουθενά δεν υπάρχει άρθρο με ποινές για πολυιδιοκτησία στον πειθαρχικό κώδικα ή τον ΚΑΠ. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στους κανονισμούς με την πολυιδιοκτησία».

Ωρα 12:55 Συνεζίζει ο Μαυρομάτης: «Δευτερος ισχυρισμός μας έχει να κάνει με την δυνατότητα παρέμβασης σας. Τα δικαιοδοτικά όργανα είναι σαφές, είναι όργανα διαιτησίας. Το 2016 τροποποίησε τον πειθαρχικό κώδικα και εβαλε ρητή αναφορά ότι οι προϋποθέσεις της ΕΕΑ εξετάζονται στην ουσία».

Ωρα 12:58 «Η διαδικασία κινήθηκε με μη νόμιμη σύνθεση της ΕΕΑ και μη νόμιμη απόφαση. Υπάρχει χρήση παρανόμως στοιχείων. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα σας προσκομίσει την μηνυτήρια αναφορά μας κατά της ΕΕΑ και για την χρήση των εγγράφων που παρανόμως χρησιμοποιήθηκαν. Υπήρξαν και καταγγελίες για απόπειρας δωροδοκίας ή δωροληψία μέλους ή μελών της ΕΕΑ. Σε άλλη υπόθεση βέβαια», τόνισε ακόμα ο Μαυρομάτης.

Ωρα 13:02 Τωρα μιλάει ο Μπαλτακος Λέει ο Μπαλτάκος: «Όταν μπούμε και στην ουσία της υπόθεσης, θα δείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα. Το 2016 άλλαξε ο κανονισμός και στις 13 Δεκεμβρίου η πρόεδρος του Πειθαρχικού οργάνου τότε είχε πει ότι η έκθεση της ΕΕΑ δεν μπορεί να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα». Η πρόεδρος απάντησε ότι έχει μελετήσει την απόφαση αυτή.

Ωρα 13:05 Συνεχίζει την αγόρευση ο Μπαλτάκος αναφερόμενος στις αρμοδιότητες και την δικαιοδόσια του πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας, ενώ έκανε λόγο για διάκριση εξουσιών και για συγκεκριμένες αρμοδιότητες δικαστών και οργάνων

Ωρα 13:07 Ο Δετσαρίδης τοποθετειται τωρα για λογαριασμο της Ξάνθης: «Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι επανάκριση της υπόθεσης. Υπάρχει η δυνατότητα της επαναπομπής. Πως μία διοικητική επιτροπή θα δεσμεύσει ένα δικαιοδοτικό όργανο;».

Ωρα 12:09 «Εάν αποφασίζετε στην ουσία καλώς συνεχίζετε. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένετε το τι θα πουν τα δικαστήρια», λέει ο Δετσαρίδης. Η πρόεδρος ζητά διευκρίνηση αν αυτό σημαίνει νέο αίτημα αναβολής.

Ωρα 12:11 Χριστοδούλου από Ξάνθη: «Εάν πηγαίνετε στην ουσία καλώς προχωράτε. Αλλιώς δεν έχουμε προστασία. Η ΕΕΑ μάλλον έχει το αλάθητο; Το αλάθητο του Πάπα; Δεν μπορεί να προσβληθεί πουθενά;»

Ωρα 13:13 Η Σορίνα Παπαδοπούλου αμφισβητεί τον ρόλο και την υπόσταση της ΕΕΑ.

Ωρα 13:14 Τωρα αγορευει ο Τσιρωνας του Ολυμπιακου

Ωρα 13:18 Τσιρωνάς: «Ας καταλήξουμε τι ισχύει τελικά. Εδώ ο νόμος 2725 έχει ρητές διατάξεις για τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ. Στο άρθρο 120 παρ. 1 περίπτωση δ αναφέρεται ρητά πως το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο είναι αρμόδιο για την εκδίκαση κάθε παράβασης και επιβολής ποινών.  Πως γίνεται τώρα να λέμε μόνο από τους κανονισμούς; Ο Νόμος ορίζει τον ρόλο της και την επιβολή ποινών.  Πρέπει να μας εξηγήσουν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη γιατί προσέβαλλαν την απόφαση στα δικαστήρια που μας είπαν δεν είναι δεσμευτική ή εκτελεστή;». Μαυρομάτης: «Εκτελεστή είναι είπαμε».

Ωρα 13:20 Τελειωσε ο Τσιρωνας και ξεκινησε η Σουλουκου. Διαβάζει παράρτημα για τον ρόλο της ΕΠΟ, την λειτουργία της και το ισχύει με τους κανονισμούς και τις αρμοδιότητες των δικαοδοτικών οργάνων.

Ωρα 13:23 Η Σουλούκου στέκεται στην διάταξη του άρθρου 30 της πολυιδιοκτησίας που απαλείφθηκε. Λέει πως η ΕΠΟ με δελτίο Τύπου έκανε λόγο πως όλες οι σχετικές αρμοδιότητες περιήλθαν στην ΕΕΑ.

Ωρα 13:25 Συνεχίζει η Σουλούκου: «Η διάταξη αυτή είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ. Όπως έχει ενσωματωθεί ή ισχύει. Κανένα νομικό ή φυσικό πρόσωπο δεν θα μπορεί να εξασκεί έλεγχο σε πάνω από δύο ομάδες. Υπάρχει ρητή διάταξη του άρθρου 5 που προβλέπει και αποβολή και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ωρα 13:28 Η Σουλούκου προσθέτει: «Εδώ η ΕΠΟ σας αρνήθηκε έγγραφα λόγω ρήτρας εμπιστευτικότητας. Με ποια όπλα, εργαλεία και έγγραφα θα κρίνει το όργανό σας και θα μπει στην ουσία; Πέραν του ότι είναι παράνομη η προσφυγή. Μέχρι σήμερα δεν έχουν προσκομίσει τίποτα. Άρα είναι μία υπόθεση που μπορεί να μένει σε εκκρεμοδικία για πάντα. Δεν υπάρχει ημερομηνία». Διακοπτει ο Μπαλτακος από τον ΠΑΟΚ και λέει πως υπάρχει ημερομηνία στις 2 Απριλίου. Τότε θα εκδικαστεί η αίτηση αναστολής του ΠΑΟΚ.

Ωρα 13:31 Μιλάει ο Καρπετόπουλος και ακολουθεί ο Χατζησαββάογλου

Ωρα 13:35 Ο Χατζησαβάογλου λέει ότι πρέπει να εφαρμόσει το νόμο και να επιβάλει την ποινή που προκύπτει από τον ΚΑΠ βάσει του πορίσματος της ΕΕΑ. Μάλιστα, ανέφερε πως ο νομοθέτης θέλει οι αθλητικές διαφορές να λύνονται… χθες. γι’ αυτό έδωσε στην Επιτροπή τις αρμοδιότητες να κρίνει την ουσία των υποθέσεων. «Όσο λειτουργεί ο αθλητικός νόμος, δεν τινάζεται το πρωτάθλημα στον αέρα», σχολίασε ακόμα.

Ωρα 13:36 Ξεκινά να αγορευει τωρα ο Κουγιας

Ωρα 13:39 «Οι συνάδελφοι μου ισχυρίζονται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι τίποτα, ότι αποτελείται από λογιστές και ότι δεν δημιουργούν καμία δέσμευση σε οποιονδήποτε ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση, για την οποία θα πρέπει να ασχοληθείτε μόνο εσείς. Ουσιαστικά οι τοποθετήσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης αγνοούν το τεκμήριο νομιμότητας και πλαισίου της ΕΕΑ. Είναι η μόνη που μπορεί με τις αποφάσεις της να το κάνει αυτό. Και αυτό το κάνει έπειτα από έρευνα. Μπορεί να κάμπτει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Έρχονται να υποστηρίζουν αυτήν την σύγχυση που δεν τιμά την διαδικασία. Αγνοούν το τεκμήριο νομιμότητας της ΕΕΑ. Ο νόμος προβλέπει ότι η ΕΕΑ είναι ισότιμη με τον ΣτΕ», λέει ο Κούγιας.

Ωρα 13:41 Νεα ενταση αναμεσα σε Αλέξη και Μπαλτάκο, αλλά σε πιο ηρεμους τονους σε σχεση με πιο πριν

Ωρα 13:43 Τωρα ενταση αναμεσα σε Κουγια και Μπιρδα

Ωρα 13:45 Συνεχιζει ο Κουγιας: «Οι δικηγόροι σε αυτή τη διαδικασία συμμετείχαν για να εισπράξουν τις αμοιβές τους και ξεγέλασαν τους εντολείς τους. Μα αφού ήταν ένα τίποτα, γιατί όταν το πόρισμα απεστάλη στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, αυτός άσκησε πειθαρχική δίωξη;». Αντιδρούν οι του ΠΑΟΚ για το αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη με βάση το πόρισμα της ΕΕΑ.

Ωρα 13:46 Κούγιας προς Μπαλτάκο: «Εάν δεν μπορεί να κάνει τον δικηγόρο, κάνει τον… πρόεδρο». Με εντασεις συνεχιζεται η αγορευση

Ωρα 13:48 Ο Κούγιας τόνισε πως «στην πολυιδιοκτησία του ΠΑΟΚ ανήκει και ο Βόλος, ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα». Απαντά ο Μπίρδας: «Μην λες ό,τι θες. Είμαστε στα δικαστήρια με τον ΠΑΣ». Απαντά ο Κούγιας: «Έχω τα συμβόλαια στα χέρια μου».

Ωρα 13:50 «Αν στα πλέι άουτ που θα παίξει ο Βόλος, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός, αν έχεις τρεις θυγατρικές, καθορίζεις την τύχη τη δική μου. Στην ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ ανήκει και ο Βόλος. Έχει 7-8 δανεικούς, δεν έχει ούτε έναν φίλαθλο και ο πρόεδρος του έχει τα ίδια γραφεία με του κ. Σαββίδη».

Ωρα 13:52 «Άκουσα προηγουμένως να λέει ο εκπρόσωπος της Ξάνθης ότι δεν έχει ελπίδες για την 6η θέση. Κι όμως αν νικήσει τον ΠΑΟΚ φτάνει στους 32 βαθμούς και έχει ελπίδες, αλλά όλοι ξέρουμε ότι θα χάσει και θα έχει 20 χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες το γήπεδο. Είναι ξεκάθαρη πολυϊδιοκτησία. Στην επιρροή του ΠΑΟΚ ανήκει και ο Βόλος που έχει δανεικούς και κανέναν φίλαθλο. Επίσης έχει γίνει καταγγελία ότι κι ο ΠΑΣ Γιάννινα ανήκει στον ΠΑΟΚ» λέει ο Κούγιας.

Ωρα 13:54 Η δικαστης Τσαγκιά επισημαίνει ότι έχει λάβει διαβιβαστικό από την ΕΠΟ και την ΕΕΑ, αλλά όχι από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, τον κ. Σιμιτζόγλου, οπως ειπε ο Κουγιας.

Ωρα 13:56 Μαυρομάτης του ΠΑΟΚ: «Βρήκαμε μια Επιτροπή που αποτελείται από συνταξιούχο δικαστή, μια δικηγόρο έναν λογιστή έναν υπάλληλο του Υπουργείο Ανάπτυξης και μια προσωπικότητα από το χώρο του αθλητισμού και το πόρισμα της δεν μπορεί να κριθεί και να ελεγχθεί από κανέναν. Είπαμε από την αρχή ότι δεν θέλουμε αναβολή της υπόθεσης. Ομως ο Ολυμπιακός ελέγχει τα ΜΜΕ και υπάρχει μια επικοινωνιακή καταιγίδα. Αν κρίνετε ότι δεν μπορείτε να δικάσετε, πρέπει να αναβάλλετε. Να αναβάλετε μέχρι να δικαστεί η υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν καταθέσαμε τα χαρτιά της προσφυγής, γιατί δεν μας τα ζητήσατε».

Ωρα 13:58 Συνεχίζει ο Μαυρομάτης: «ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν ζήτησαν τροποποίηση του νόμου, η κυβέρνηση το έκανε για να υπάρχει κοινωνική ηρεμία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έκανε λόγο για γνωμοδότηση. Ο Ολυμπιακός δεν λέει αν είναι δεσμευτική η εισήγηση. Που θα πρέπει να πάμε εμείς; Είναι άλλο η εκτελεστότητα της ποινής και άλλο η δεσμευτικότητα. Η απόφαση της ΕΕΑ είναι εκτελεστή, αλλά όχι δεσμευτική. Δεν σας δεσμεύει η απόφαση της ΕΕΑ, όπως και κανέναν άλλο».

Ωρα 13:59 Ο Μπαλτάκος προσθέτει: «Είπα δύο λέξεις, νομιμότητα και αναγνωστέα. Δεν μπορεί να έχουν τεκμήριο νομιμότητας οι πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας έναντι της δικαστικής».

Ωρα 14:00 Ο λογος στον Χριστοδουλου απο την ΠΑΕ Ξάνθη. Αναρωτιέται για ποιο λόγο οι αντίδικοι φοβούνται να μπουν στην ουσία της υπόθεσης.

Ωρα 14:02 Λέει ο Χριστοδούλου: «Βλέπω μια αγωνία να μην μπείτε στην ουσία. Με ενδείξεις; Με ενδείξεις αμαυρώνουμε ονόματα; Ακούστηκε ότι υπάρχει πολυιδιοκτησία Συγγελίδη με ΠΑΣ Γιάννινα».

Ωρα 14:03 Συνεχιζει ο Χριστοδούλου: «Μας λένε ότι η ΕΕΑ αποφάσισε χωρίς στοιχεία. Ή θα έχετε στοιχεία και θα πείτε στην ουσία ή δεν υπάρχουν οπότε η ουσία της απόφασης είναι έωλη. Ο Χατζησαββάογλου είπε η απόφαση της ΕΕΑ δεν ελέγχεται από κανένα».

Ωρα 14:06 Ο λόγος στον Χατζησαββάογλου: «Αυτό που λέει η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω παρένθετων προσώπων, της RFA, δύναται να ασκεί, να έχει δικαίωμα διοίκησης μέσω της θυγατρικής της RFA, της ViaLand στην Ξάνθη. Αρκεί να αποδειχθεί η σύνδεση ViaLand με Ξάνθη και με RFA. Αν θεμελιωθούν αυτές οι δύο συνδέσεις, θεμελιώνεται και η κατηγορία».

Ωρα 14:08 Χατζησαββαογλου: «Αποδείχθηκε όχι ότι απλά υπάρχει σύνδεση στη διοίκηση και λειτουργία της Ξάνθης, ότι την ελέγχει τη διοίκηση της Ξάνθης. Ο νόμος λέει “αρκεί να έχει δικαίωμα επί της διοικήσεως”. Η ViaLand είναι σάρκα από τη σάρκα της Ξάνθης με απόσχιση του κλάδου των ακινήτων από την Ξάνθη».

Ωρα 14:12 Συνεχίζει ο δικηγορος του Ολυμπιακού: «Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ότι ο de facto διαχρονικός διοικητής της Ξάνθης, δεν είναι κάποιος από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά ο Χρήστος Πανόπουλος. Αυτός εμφανιζόταν σε κάθε συνεδρίαση της Λίγκας. Από τη μέρα που έγινε η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, εμφανίστηκε μόνο σε μία συνεδρίαση».

Ωρα 14:13 Συνεχίζει ο Χατζησαβάογλου: «Το προπονητικό κέντρο της Vialand είναι και το κέντρο που αγωνίζονται ακόμα, αν δεν κάνω λάθος, τα κλιμάκια της Ξάνθης. Ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον αποτελεί η διοικητική διάρθρωση και η σύνδεση με την ΠΑΕ Ξάνθη. Οι δύο εταιρείες έχουν τον ίδιο διευθύνοντα σύμβουλο, τον κ. Πιαλόγλου».

Ωρα 14:17 Συνεχίζει: «Τα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία της Vialand έχουν μισθωθεί μόνο στην ΠΑΕ Ξάνθη και είναι τόσο σημαντική αυτη η σχέση που οι μεταξύ τους συμβάσεις χαρακτηρίζονται ως μη ακυρώσιμες… Κι αυτό αποδεικνύει τη ζωτικής σημασίας σχέση… Το κέντρο που προπονείται η ανδρική ομάδα, πριν ξεσπάσει η καταιγίδα, ανήνει στη Vialand κι όλα αυτά αποδεικνύουν τη λειτουργική τους σύνθεση. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διοικητική τους λειτουργία. Η Ξάνθη έχει 5μελες και η Vialand έχει 4μελες ΔΣ…. Κι υπήρξε ο ισχυρισμός ότι είναι δύο διαφορετικά ΔΣ. Πέρα από τον διαχρονικό διοικητή της Vialand τον κ. Πανόπουλο, οι δυο εταιρίες έχουν τον ίδιο διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Πιαλόγλου, Ο πρόεδρος της Vialand ο κ. Χαλαβαζής είναι μέλος στην ΠΑΕ, αλλά και μέλος στο ΔΣ της IN Sports που κατέχει το 95% των μετοχών της Ξάνθης. Ο κ. Πανόπουλος κι ο κ. Συγγελίδης τα δύο απλά μέλη του ΔΣ της Vialand, έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν όποτε θέλουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη γιατί έχουν την InSports που έχει το σύνολο των μετοχών της Ξάνθης. Όλοι οι αυτοί οι δεσμοί αποδεικνύουν τη σχέση που υπάρχει…»

Ωρα 14:18 Χατζησαββάογλου: «Στην ερώτηση γιατί παράμεινε ο πελάτης σας ο κ. Χριστοδούλου είπε ενώπιον της ΕΕΑ έλα ντε». Χριστοδούλου: «Δεν είπα μόνο αυτό συνάδελφε».

Ωρα 14:24 Χατζησαββάογλου: «Ο κ. Καλπαζίδης είναι ανιψιός του κ. Σαββίδη. Οι βαθμοί συγγένειας ορίζονται. Ο τρίτος βαθμός συγγένειας συναξιολογείται. Δεν είναι κενό γράμμα δηλαδή. Είναι ανιψιός του. Συνδέεται διαχρονικά με τις εταιρείες του κ. Σαββίδη, αγόρασε εταιρεία από την σύζυγο του κ. Σαββίδη και ήταν μέλος στο Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ. Η ενασχόλησή του είναι μόνο σε σχέση με εταιρείες του κ. Σαββίδη».

Ωρα 14:27 Χατζησαββάογλου: «Πως ο κ. Καλπαζίδης αγοράζει και γιγαντώνει μία τέτοια εταιρεία; Που είναι το πόθεν έσχες; Το πρώτο του μέρισμα του έβαλε στη DIMERA. 6.8 εκατ. ευρώ. Την εταιρεία πλήρους ελέγχου του ΠΑΟΚ. Αγοράζει ομολογίες λέει. Αγοράζει ομολογίες του ΠΑΟΚ που έχουν δυνατότητα μετατροπής σε μετοχές του ΠΑΟΚ».

Ωρα 14:32 Χατζησαββάογλου: «Η εταιρεία του κυρίου αυτού έχει ίδια έδρα με τις εταιρείες Dimera και Belterra. Υπάρχει απόλυτη διασύνδεση. Σίγουρα απαγορευμένη διασύνδεση»

Ωρα 14:35 Συνεχίζει για τον Ολυμπιακο ο Βενιέρης και αναφέρει τα ποσοστά των Dimera και Belterra στον ΠΑΟΚ, την σύνδεση με την εταιρεία Καλπαζίδη και ότι έχουν την ίδια έδρα των εταιρειών με το ίδιο προσωπικό.

Ωρα 14:38 Βενιέρης: «Μην σταματάμε στον βαθμό συγγένειας. Μπορεί το παρένθετο πρόσωπο να μην είναι καν συγγενής».

Ωρα 14:45 Συνεχίζει ο Βενιέρης: «Υπάρχει ίδιος νομικός εκπρόσωπος, ο κ. Πιαλόγλου. Πως μπορεί να είναι και στη VIALAND και στην Ξάνθη με σύγκρουση συμφερόντων; Ο ίδιος ο νομοθέτης εκφράζει εντονότατη απέχθεια για τέτοιες συναλλαγές και σχέσεις. Μπορεί να υπογράψει ισολογισμό και να περάσει η Ξάνθη εάν δεν υπογράψει ο Πιαλόγλου;».

Ωρα 14:50 Ο λογος τωρα στον Καρπετοπουλο. Αναφέρεται στο CAS και στην λογική του επί της πολυιδιοκτησίας και ότι νοθεύει την διαδικασία των αγώνων και δημιουργεί πρόβλημα στις διοργανώσεις.

Ωρα 14:53 Ο Καρπετοπουλος τονίζει πως η ίδια RFA τοποθετηθεί την αφετηρία της σχέσης των εμπλεκόμενων πλευρών από το 2018.

Ωρα 14:56 Ο Καρπετόπουλος κάνει λόγο για μεταγραφές παικτών από τον Νοέμβριο του 2018, όπως του Μελιόπουλου, που παραμένει δανεικός στην Ξάνθη δίχως να γνωστοποιηθεί τίποτα τότε. Γίνεται λόγος και για τον Ζίβκοβιτς και τον Φασιδη…

Ωρα 14:59 Τελος απο τους ανθρωπους του Ολυμπιακού. Ξεκινά ο Κουγιας για την πρόσθετη παρέμβαση της ΑΕΛ.

Ωρα 15:01 «Όλα αυτά τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και δεν χρειάζεται ταλαιπωρία για να τα αξιοποιήσει κάποιος. Όσον αφορά στα ουσιαστικά θέματα η σχετική παράγραφος αναφέρεται ότι βασίζεται στο πόρισμα ελέγχου. Εσείς διαβάζετε το πόρισμα ελέγχου και εσείς μετά το μεταβάλλετε σε κύρωση. Επιμένω σε αυτήν την διαδικασία», λέει ο Κουγιας και διευκρινίζει ότι δεν πρεπει η δικαστης να μπει στην ουσια της υποθεσης αφου εχει εξεταστει απο την ΕΕΑ

Ωρα 15:05 Κούγιας για ΠΑΟΚ και ΠΑΣ: «Από τον Μάρτιο του 2015 έχω τα συμβόλαια μεταβιβάσεως. Το 51% του ΠΑΣ. Ανέφερα πως είναι ο συνέταιρος του Συγγελίδη. Δεν έχω συμβόλαια μεταβιβάσεως ούτε του Βόλου ούτε άλλων σε σχέση με τον ΠΑΟΚ».

Ωρα 15:09 Τελος ο Κουγιας, ξεκινά ο Κατσας από την πλευρά του ΠΑΟΚ, καθηγητης Εμπορικου Δικαιου στη Νομικη Κομοτηνης

Ωρα 15:12 Γίνεται αναφορά από τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και του Αχιλλέα Μπέου.

Ωρα 15:13 Κατσάς: «Θα σας εκθέσω με βάση τα πορίσματα της νομολογίας και του αστικού δικαίου πως η καταγγελία του Ολυμπιακού και το πόρισμα της ΕΕΑ δεν υφίσταται. Τα κριτήρια λοιπόν που ορίζει ο νόμος δεν υπάρχουν για να στοιχειοθετητεί η κατηγορία».

Ωρα 15:16 «Μας λένε ότι ο Καλπαζίδης έχει εμπλοκή σε εταιρείες Σαββίδη. Δεν μας λένε όμως ποιες είναι οι ακριβείς συνδιαλλαγές τους, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού» αναφέρει ο Κατσάς υπενθυμίζοντας ότι ο Καλπαζίδης είναι συγγενής τρίτου βαθμού και όχι δεύτερου και στη συνέχεια αναπτύσσει τα επιχειρήματα του για το παρένθετο πρόσωπο

Ωρα 15:18 Συνεχιζει ο Κατσας: «Από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε τίποτα απολύτως… Δεν υπάρχει εικονική μεταβίβαση των μετοχών. Ο πραγματικός δικαιούχος των μετοχών ελέγχει την εταιρεία και το ταμείο. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό παρένθετο πρόσωπο. Τα χρήματα που αγοράστηκε η Vialand είναι από κέρδη τη RFA. Σε κανένα στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας δεν φάνηκε ότι υπάρχει παράκαμψη οργάνων της RFA»

Ωρα 15:20 Ολοκληρωσε ο Κατσάς. Αναφέρθηκε και σε απόφαση του CAS για την εμπλοκή της Red Bull και την εμπλοκή της σε Σάλτσαμπουργκ και Λειψία. «Έχει δοθεί δάνειο, έχει πληρωθεί η χρήση του γηπέδου και εκεί έγινε αποδεκτό ότι υπάρχει κάποια οικονομική σχέση αλλά σε καμία περίπτωση πολυϊδιοκτησία η επιρροή και άσκησης διοίκησης. Επιστρέφοντας στην υπόθεση μας είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία άσκηση διοίκησης και κανέναν παρένθετο πρόσωπο». 

Ωρα 15:22 Αγορευει τωρα ο Μπαλτακος

Ωρα 15:25 Μπαλτάκος: «Η Ξάνθη είχε μία θυγατρική εταιρεία που ήλεγχε τα γήπεδα που προπονούνταν οι έφηβοι της ομάδας. Η VIALAND έχει γραφεία που μισθώσει στην ΠΑΕ Ξάνθη; Εάν αυτή η σχέση κοπεί δεν υπάρχει σχέση. Η υπόθεση είναι ανύπαρκτη και η σχέση είναι ανύπαρκτη».

Ωρα 15:27 Μπαλτάκος: «Είναι ανύπαρκτη η σχέση. Δεν έχει η ViaLand σχέση επιρροής στην Ξάνθη. Είναι σαν να λέμε πως οι πατάτες έχουν επιρροή και κυριαρχία στο μανάβικο».

Ωρα 15:31 Μπαλτάκος: «Δεν είναι δυνατόν αυτός που εκμισθώνει γραφεία να ελέγχει τις αποφάσεις του ΔΣ. Αυτός που νοικιάζει τα γραφεία στην Σούπερ Λιγκ ασκεί κυριαρχική επιρρροή επί των αποφάσεων της;»

Ωρα 15:35 Συνεχιζει ο Μπαλτακος: «Ξέρει κανείς ότι αν το ρωτήσεις τον Συγγελίδη πόσες εταιρείες έχει, δεν ξέρει να απαντήσει; Τετοιου ευρους επιχειρηματίας είναι Μπορεί να ειναι αχυράβνθρωπος; Μπορεί να πει κανείς ότι ο Νιάρχος είναι αχυράνθρωπος του Ωνάση; Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού επειδή σ είναι νέοι, σςνβ ξςεουν ότι ο αδερφός του Συγγελίδη, ο Γιάννης, παλιά ήταν πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, είχε και το 10% των μετοχών».

Ωρα 15:37 Αρχιζει να αγορευει ο Μαυρομάτης

Ωρα 15:39 Αναρωτιέται ο Μαυρομάτης: «Ποιές είναι οι σχέσεις των δύο ομάδων που δημιουγούν εντυπώσεις. Ο Ζίβκοβιτς ήταν στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του. Ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε την Ξάνθη ως όφειλε. Ο Λεβαντόφσκι έπαιξε αντίπαλος της Μπάγερν στον τελικό του Κυπέλλου. Αν και πότε ανακοινώνεται μια μεταγραφή είναι θέμα των δύο ΠΑΕ. Ο Μελιόπουλος αποκτήθηκε Γενάρη 2019, μεγάλο ταλέντο, έμεινε έξι μήνες δανεικός στην ομάδα του και ανακοινώθηκε από μας όταν ενσωματώθηκε. Ο Φασίδης αποκτήθηκε καλοκαίρι 2019 και έμεινε στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά συμβόλαια και έχει δανείσει πολλούς παίκτες. ΚΑι στην ΑΕΛ δώσαμε δύο παίκτες και τώρα είναι εναντίον μας. Τον καθιστά αυτό παρένθετο πρόσωπο;»

Ωρα 15:41 Δώσαμε και μια λίστα δανεικών του Ολυμπιακού. Οι σχέσεις ΠΑΟΚ – Ξάνθης δεν ξεφεύγει από όρια νομιμότητας, ούτε από τα συνιθισμένα.

Ωρα 15:44 Μαυρομμάτης: «Η ΕΕΑ ζήτησε από Λίγκα στοιχεία για σχέσεις ΠΑΟΚ – Ξάνθης, τα έστειλε, τα πήρε ο Ολυμπιακός και αμέσως δημοσιοποιήθηκαν».

Ωρα 15:46 Μαυρομάτης: «Πολλές περιπτώσεις εντός του ποδοσφαίρου, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν συνδεδεμένες ομάδες. Αν θεωρήσουμε ότι ο όμιλος Μαρινάκη έχει δικηγόρο Κούγια που έχει την ΑΕΛ, δεν υπάρχει σχέση;»

Ωρα 15:49 Σειρά του Μπιρδα: «Θα σας ενημερώσω ότι 27/1/2020 δημοσιευσαν το διατακτικό. 10/2 πήραμε το επίσημο διατακτικό, είναι κατάτι διαφορετικό. Χαρακτήρισε για πρώτη φορά την παράβαση βαρεία. Προσπαθούνε να μας παλαβούς. Έκανε μέλος της ΕΕΑ αυτοψία και δεν πήγε κτηματολόγιο για να δει που ανήκει η περιουσία.  Ούτε η ΕΕΑ μας είπε που είναι οι μετοχές του παρενθέτου προσώπου».

Ωρα 15:51 Η σειρά της Ξάνθης

Ωρα 15:53 Χριστοδούλου: «Δεν μπορώ να μην αναφερθω σε ορισμένα γεγονότα που θα βοηθήσουν να φωτίσουν ορισμένες γωνίες της υπόθεσης. Όταν κληθήκαμε στην ΕΕΑ η πολυιδιοκτησία δεν ήταν στο κατηγορητήριο. Τότε δόθηκε μια αναβολή… Τότε κατηγορηθήκαμε ότι φυγομαχούμε!»

Ωρα 15:55 Χριστοδούλου: «Υπάρχει μια τιτάνια προσπάθεια να αποδειχθεί η πολυϊδιοκτησία! Πως ξεκίνησε η καταγγελία; Από ένα ρεπορτάζ το οποίο επικαλείται η καταγγελία. Ότι ο ανιψιός του Σαββίδη, που είναι τρίτου βαθμού συγγενής του ιδιοκτήτη της Dimera και 4ου με τον κ. Σαββίδη, ο οποίος όντως αγόρασε τη Vialand που έχει τα γήπεδα και αυτό μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στην Ξάνθη»

Ωρα 15:59 Χριστοδούλου: «Είναι όντως ο Καλπαζίδης ανιψιός; Δεν έχω δει ληξιαρχική πράξη αλλά για να το λένε… Τι λένε λοιπόν;  Για τη Vialand και την σχέση της με την Ξάνθη μέσω εγκαταστάσεων. Το πόρισμα αναφέρεται σε έμμεσες ενδείξεις. Με την ίδια λογική ότι ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε το όνομά του μετά τον Κόκκαλη και όταν τον πήρε ο κ. Μαρινάκης. Τι σημαίνει αυτό; Ομολογώ δεν το ήξερα ότι προπονούνται εκεί οι Ακαδημίες της ΠΑΕ. Ακούστε τι μας λένε. Ότι επειδή προπονούνται οι παίκτες των Ακαδημιών σε γήπεδα της Vialandτότε ασκείται επηρεασμός. Με αυτήν την λογική η Ιντρακατ που είχε γήπεδα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού και είναι του Κόκκαλη ασκεί επιρροή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός;».

Ωρα 16:02 Ο Χριστοδούλου στέκεται στο ότι ο Συγγελίδης δεν θα μπορούσε να είναι παρένθετο πρόσωπο με τόση οικονομική δύναμη και τέτοια εμβέλεια ως επιχειρηματίας, με τζίρους εκατομμυρίων. Κι όλα αυτά χωρίς καμία απόδειξη.

Ωρα 16:05 Τελειώνει ο Χριστοδολουλου: «Δεν μας είπαν ποιο από τα κριτήρια ισχύει για τα παρένθετα πρόσωπα… Κανείς δεν στάθηκε στα αποδεικτικά μέσα για το υπό κρίση πόρισμα. Δεν είναι αποδεικτικό έγγραφο ο ΕΝΦΙΑ και είναι αποδεικτό η αυτοψία της κυρίας Μαρούπα; Γιατί επιτρέπουμε σε αυτή τη διαδικασί ανα αντιστρέφεται το βάρος της αποδείξεως; Είπε ο κ. Μπαλτάκος ότι ο Νιάρχος είναι μπροστινός του Ωνάση; Ακούσαμε νομικές θεωρίες… Εκτός από αβάσιμες και συκοφαντικές αυτές οι εικασίες εις βάρος επιφανών επιχειρηματιών, ενημερώνουμε ότι να μην εκλαμβάνεται ως αδυναμία οι χαμηλοί τόνοι ως αδυναμία και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας»

Ωρα 16:09 Ο λόγος στην Σορίνα Παπαδοπούλου: «Δεν αποδείχθηκε πουθενά ότι η RFA άσκησε επιρροή στην Ξάνθη και το μόνο που έχει προκύψει είναι ότι απλά δεν έχει κάνει κάποια επιπλέον επένδυση στο ακίνητο που αγόρασε»

Ωρα 16:09 Νέα ένταση μεταξύ των δικηγόρων με την αναφορά της κυρίας Παπαδοπούλου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την κοινή παρουσία προσώπων στα δύο ΔΣ (Vialand και Ξάνθης). Μπλέκονται και Μπαλτάκο και Ολυμπιακός και Κούγιας που λέει: «Τώρα εκτός από πατάτες έχουμε και κότες που κάνουν αβγά;».

Ωρα 16:12 Συνεχίζει η κυρία Παπαδοπούλου: «Είναι εντυπωσιακή η αναδίπλωση των σεναριών κατά τη διάρκειας της εκδίκασης…  Η Επιτροπή στηρίχθηκε σε μια εκ παρδρομής αναφορά σε μια ημερομηνία και όχι τα πραγματικά στοιχεία που της προσκομίστηκαν»

Ωρα 16:14 Ο Δασκαλάκης έκλεισε τις αγορεύσεις απο πλευράς Ξάνθης. Η Σουλούκου μιλάει επί των εγγράφων. Πάμε προς το τέλος της διαδικασίας.

Ωρα 16:15 Συζητείται η υπόθεση, λέει η δικαστής. Τονίζει πως θα έχει πρόσβαση στα έγγραφα και πως είχε ειπωθεί αυτό και την περασμένη φορά. ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Ωρα 16:17 Νεες εντάσεις. Μαυρομάτης του ΠΑΟΚ: «Είναι δυνατόν να δώσουμε το μετοχολόγιό μας οπουδήποτε; Τα δώσαμε και ΤΟ διαρρεύσατε». Ο Ολυμπιακός ζητάει να ανακαλέσουν στο θέμα της διαρροής. Ο ΠΑΟΚ επιμένει να μην δοθούν έγγραφα και αντίγραφα προς τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές. ‘

Ωρα 16:18 Υπομνήματα μέχρι την Πέμπτη λέει η πρόεδρος. Διαφωνουν οι ομάδες. «Από Καθαρά Δευτέρα και μετά που λέτε είναι πολύ μακριά», λέει η πρόεδρος.

Ωρα 16:19 Τελικά μέχρι την Παρασκευή τα υπομνήματα. Αρχικά ειπώθηκε μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, τελικά και στις 14:00. Μπορούν να κατατεθούν και ηλεκτρονικώς, για την ακρίβεια η δικαστής δήλωσε ότι τα προτιμά έτσι. ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΦΕΥΓΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ