ΕΠΣ Ξάνθης: Το γκολ του Μουμίνογλου στο ντέρμπι κορυφής έβαλε «φωτιά» στη μάχη του τίτλου

Το τέρμα του Τουγιάλ Μουμίνογλου 20 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 ήταν αυτό που έκρινε τον νικητή στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 19ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ο Φίλιππος Δροσερού κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πρωτοπόρου Αναγέννησης Θαλασσιάς και να την πιάσει πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, δίνοντας επιπλέον ενδιαφέρον για την μάχη του τίτλου και της ανόδου στη Γ’ Εθνική. Πλέον οι δυο ομάδες βρίσκονται χέρι χέρι στην κορυφή επτα αγωνιστικές πριν το τέλος και όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες, με την Θαλασσιά να διατηρεί το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία καθώς είχε κερδίσει με 2-0 στον πρώτο γύρο.

Ο αγώνας σύμφωνα με το sportsaddict σε γενικές γραμμές είχε δύο όψεις. Μέχρι και το γκολ ήταν ένα παιχνίδι με κλειστές κυρίως άμυνες και τις ομάδες να προσέχουν τα μετόπισθεν και να μην δείχνουν διάθεση να ρισκάρουν. Ηταν φανερό ότι όποιος έβαζε πρώτος γκολ θα είχε βάλει σοβαρή υποθήκη για τη νίκη. Μετά το 1-0 το παιχνίδι άνοιξε, οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το 2-0 και έχασαν ευκαιρίες στο 78′ και στο 85′ με σουτ των Μουμίνογλου και Αλή Μπαρή αλλά και οι φιλοξενούμενοι ενδιαμέσως παραλίγο να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Καζάκη.

Εξαλλοι οι πανηγυρισμοί για το Δροσερό (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία από την σελίδα των γηπεδούχων) με τον Φίλιππο Δροσερού να ξεκουράζεται πλέον για τρεις εβδομάδες (την επόμενη διακόπτεται το πρωτάθλημα και την μεθεπόμενη θα κερδίσει στα χαρτιά το Εράσμιο) και την Αναγέννηση να υποδέχεται στις 8 Μαρτίου στην Θαλασσιά τον Παύλο Μελά Κουτσού. Διαιτητής ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Εμίν Κεχαγιά και Άγγελο Τσίκα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ (Ρ. Κοντογιαννίδης): Δανδανόπουλος, Αλή Τασίν (46′ Ιζέτογλου), Κοντογιαννίδης Κ., Καρατζάς, Πεντεζίδης Παν., Τσιλιγκρός, Χασάνογλου (63′ Εφεντόπουλος), Αλή Ογλού Μπαρή, Μουμίν Ντ. (79′ Αχμέτογλου), Κοντογιαννίδης Κλ. (60′ Κοκόμπελης), Μουμίνογλου

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Τ. Κελίδης): Περπερής, Μουζαφέρογλου (90′ Κούπας), Σταύρου, Κελίδης Ν., Σαρηγιαννίδης, Τουργαίδης Κ., Τουργαίδης Στ. (67′ Πεντεζίδης Πετρ.), Αλήογλου Γκ. (73′ Βουλγαρίδης), Κουτσομιχάλης, Καζάκης, Δασκαλάκης