Super League: Μετά από τραγική εμφάνιση δέχτηκε γκολ (και) από τον Ατρόμητο, αποχαιρέτησε την εξάδα και ετοιμάζεται για την Μεγάλη Εβδομάδα του o ΑΟΞ

Με το μυαλό στα δικαστήρια και τις αποφάσεις της Μεγάλης Εβδομάδας που είναι για αυτην η προσεχής, παραμονες της Καθαράς Δευτέρας, η Ξάνθη έχασε και την τελευταία της ευκαιρία για την εξάδα και την έξοδο στην Ευρώπη αφού κατάφερε να χάσει και από τον Ατρόμητο με 1-0 που σκόραρε μετά από 10 αγώνες και 887 λεπτά.

Σκορερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ο Θανάσης Ανδρούτσος στο 29ο λεπτό του αγώνα. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Μανδάς κράτησε «όρθιο» τον Ατρόμητο, όταν μετά από φάουλ του Μουλέν, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων πετάχτηκε εντυπωσιακά στη γωνία του κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος βρήκε ακόμη περισσότερο χώρο για να χτυπήσει στην αντεπίθεση, αλλά τόσο ο Ενσικουλού στο 48′, όσο κι ο Ντε Πάου στο 57′, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον εξαιρετικό Αμπάντ. Πλεον η Ξανθη που πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση, εμεινε εκτός εξάδας και θα αγωνιστεί για τα πλέι αουτ παραμονής περιμένοντας και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Μαθηματικά έχει ακόμα βέβαια ελπίδες για την εξάδα, αλλά χρειάζεται απίθανος συνδυασμός αποτελεσμάτων. Και αντικειμενικά, όταν πετάς τόσους βαθμούς, για παράδειγμα πέντε από την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος, δεν αξίζεις την έξοδο στην Ευρώπη, έστω και αν σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να πει ότι για παράδειγμα ο ΟΦΗ ή ο Αστέρας που αυτόματα κατέστησαν φαβορί για τα πλέι οφ έχουν καλύτερα σύνολα από τους Θρακιώτες.

Κίτρινες: Ανδρούτσος, Ρισβάνης, Μανδάς – Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Μουλέν

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Στρούγγης, Νάτσος, Χαρίσης, Ανδρούτσος (88′ Μπαένα), Ντε Πάου (74′ Ούμπιδες), Μπουσουλάτζιτς, Ραμπέγιο (46′ Ενσικουλού), Μανούσος.

ΞΑΝΘΗ (Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης (76′ Ντζουρίτσκοβιτς), Καρασαλίδης, Κασάδο, Σόσα, Τερκί, Μουλέν, Στάρτζεον, Γουίλιαμ (50′ Μπαριέντος), Εντουάρντο (69′ Φοσέ), Κάστρο.