Γ’ Εθνική: Ξανθιώτικο ντέρμπι στα χαρτιά! Τετράσφαιρος ο Άρης με τον Ηρακλή

Πυροβόλο μια ακόμη αγωνιστική ήταν ο Άρης Αβάτου καθώς στο ξανθιώτικό ντέρμπι επικράτησε του υποβιβασμένου πλέον και μαθηματικά Ηρακλή Ζυγού με 4-0 και σχεδόν εξασφάλισε την παραμονή του 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ο Άρης Αβάτου βρίσκεται 8 βαθμούς πάνω από Ορφέα Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη τους οποιους υποδέχεται στο γήπεδο του ΑΟΞ και θέλει λίγους βαθμούς ώστε να σωθεί και μαθηματικά. Στα του αγώνα επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που θέλει την ομάδα που το θέλει να κερδίζει, με τους γηπεδούχους στο 4′ με τον Γκουτσίδη που σκόραρε και πάλι με πλασε εκμεταλλευόμενος το ριμπάουντ από την απόκρουση του Μανιά σε σουτ του Ζωσιμίδη.

Ο Ζυγός στο 12′ απείλησε με τον Κωφίδη, με τον Χριστοφορίδη στο 23′ να χάνει μοναδική ευκαιρία και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Δημητριάδης είχε δυο ευκαιρίες για τον Ηρακλή στο 25′ και στο 28′, με το Άβατο να απειλεί στο 40′ σε πλασέ του Γκουτσίδη που έδιωξε ο Μανιάς, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο ο Ζωσιμίδης σουταρε άουτ μετά από σέντρα του Χατζηπαπά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν καταιγιστικός, αν και πριν το 2-0 στο 49′ Ηρακλής είχε μια καλή φάση με το φάουλ του Δημητριάδη που μπλοκαρε δύσκολα ο Νομικός. Στο επόμενο λεπτό ο Ζωσιμίδης σκόραρε για 6η φορά φέτος καθαρίζοντας το ματς, ενώ στο 53′ ο Γκεκας με κεφαλιά έκανε το 3-0 μετά από σέντρα του Σαρηγιαννίδη, σημειώνοντας το 12ο φετινό τέρμα ανεβάινοντας στην τρίτη θέση των σκόρερ. Το τελικό 4-0 έκανε στο 84′ο Μουστάκης με προβολή μετά από απόκρουση του Μανιά.

Πλέον ο Άρης με 32 βαθμούς είναι 8 πάνω από τον υποβιβασμό και θέλει κάποιους ακόμα στην συνέχεια κα΄νοντας την αρχή το Σάββατο στην Δράμα κόντρα στον ντεφορμέ Πανδραμαικό, Από την Άλλη ο Ζυγός υποβιβάστηκε και μαθηματικά εχοντας 7 βαθμούς και υποδέχεται την Αλεξανδρούπολη σε ένα ματς που ενδιαφέρει περισσότερο τον Ορφέα Ξάνθης και φυσικά τους Εβρίτες.

Διαιτητής του αγώνα ήταν οι Ξανθιώτες Ζαφειρίου, Γκοντόλιας και Σπάρταλης.

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαπάς, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Λαφάρας (65′ Μπουλούτ), Χριστοφορίδης, Γκουτσίδης (78′ Μουστάκης), Βελή Χακάν, Γκέκας, Σαρηγιαννίδης, Ζωσιμίδης (84′ Ζώτος)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Δημητριάδης): Μανιάς, Μολώνης (72′ Τενεκές), Ανδρέου (57′ Τιφτίκης), Κριεζής, Ευθυμιάδης (55′ Ψαρόπουλος), Κιομουρτζής, Βαφειάδης, Δογανίδης, Πιλτικάκης, Δημητριάδης, Κωφίδης (61′ Πανέρης)