Γ’ Εθνική: Υποβιβάστηκε και μαθηματικά στο τοπικό της ΕΠΣ Ξάνθης ο Ηρακλής Ζυγού

Η ήττα του Ηρακλή Ζυγού από τον Άρη Αβάτου στο υποτιθέμενο τοπικό ντέρμπι σφράγισε και μαθηματικά την επιστροφή της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης.

Η πρώτη σεζόν των περσινών πρωταθλητών δεν στέφθηκε από επιτυχία. Η ομάδα πλήρωσε τις αδυναμίες και κυρίως την απειρία της και παρά τις ενθαρρυντικές εμφανίσεις στο ξεκίνημα, ξέμεινε στην πορεία από δυνάμεις.

Πλέον, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, μετά το 4-0 από το Άβατο παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Ένωση Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται ισόβαθμη με τον Ορφέα Ξάνθης στην διακεκαυμένη ζώνη, έχει συγκεντρώσει μετά και τη σημερινή της νίκη 24.

Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ τους υπάρχουν 16 ολόκληροι βαθμοί, απόσταση που είναι αδύνατον να καλυφθεί στις πέντε όλες κι όλες αγωνιστικές που απομένουν.

Για τον Ηρακλή Ζυγού βέβαια ήδη πριν τα Χριστούγεννα είχε διαφανεί η εξέλιξη της προδιαγεγραμμένης επιστροφής. Η Γ’ Εθνική ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίκτες που μπορεί να αποδειχθεί βάση για γρήγορη επιστροφή.