Γ’ Εθνική: Tα βλέμματα σε Οφρύνιο, Αλεξανδρούπολη και στο ντέρμπι της Ξάνθης (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Τρεις ομάδες από την Θράκη μάχονται για τον στόχο της παραμονής, αφού ο ουραγός Ηρακλής Ζυγού θα μας αποχαιρετήσει πιθανώς και σήμερα και μαθηματικά. Η Αλεξανδρούπολη παίζει τα ρέστα της κόντρα στον Κιλκισιακό κυνηγώντας πλέον αυτή τον Ορφέα Ξάνθης, πράγμα που αν το λέγαμε αυτό το Δεκέμβριο θα μας φαινόταν ανέκδοτο, αφού η ομάδα του Χατζημεστή βρέθηκε κοντά στο -10 από την ζώνη του υποβιβασμού και την Πέρνη που βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Αρχικά, στο γήπεδο του ΑΟΞ ο Άρης Αβάτου έχοντας κάνει σημαντικό άλμα παραμονής από την προηγούμενη αγωνιστική μετά το εκκωφαντικό 0-5 επί του Κιλκισιακού εκτός έδρας, υποδέχεται τον ουραγό της βαθμολογίας Ηρακλή Νέου Ζυγού με στόχο ακόμη ένα τρίποντο που θα κλειδώσει την παραμονή του σε αυτή. Σε 9 αγώνες εντός έδρας ο Αρης έχει 5 νίκες, μια ισοπαλία και 3 ήττες (16-12 τερματα), ενω ο Ηρακλής εκτός έδρας έχει μια ισοπαλία και 8 ήττες (τέρματα 1-12).

Στον αγώνα των τραίνων της κατηγορίας που ενδιαφέρει πολύ και στον Έβρο, ο Ορφέας Ξάνθης μετά το σπουδαίο διπλό επί του τρίτου της βαθμολογίας Πανδραμαϊκού στη Δράμα, αντιμετωπίζει τον Αετό στο Οφρύνιο και αναζητά τους βαθμούς, ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα για τη μάχη της παραμονής έναντι της Ένωσης Αλεξανδρούπολης που ακολουθεί στη βαθμολογία. Ο φορμαρισμένος Ορφέα Ξάνθης (24 βαθμοί) έχει 6 νίκες στα τελευταία οχτώ παιχνίδια απέναντι σε μια ομάδα που έχει 5 νίκες σε 6 αγώνες. Εκτός έδρας ο Ορφέας έχει 3 νίκες (2 συνεχόμενες), 2 ισοπαλίες και 4 ήττες (τέρματα 12-18), ενω ο Αετός στο Οφρύνιο έχει 5 νίκες (3 συνεχόμενες), 2 ισοπαλίες και 2 ήττες (13-8 τέρματα).

Στην Αλεξανδρούπολη η τοπική Ένωση (21 βαθμοί) από την πλευρά της αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης τον υποβιβασμένο Κιλκισιακό (10 βαθμοί), θέλοντας να πλησιάσει τον Ορφέα στην βαθμολογία και να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής μέχρι το επερχόμενο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ξάνθη. Στο γήπεδο τους οι Εβρίτες που σκοράρουν γενικά δύσκολα έχουν 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες (7-6 τέρματα), ενω οι νεανικοί Κιλκισιώτες εκτός έδρας έχουν μια νίκη στον Ορφέα Ξάνθης και 8 ήττες (7 συνεχόμενες).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο πρωτοπόρος Πανσερραικός φιλοξενεί την Κάτω Καμήλα, ενω ο Νέστος Χρυσούπολης τον φορμαρισμένο Θεολόγο. Τέλος ο Απόλλων Παραλιμνίου φιλοξενεί τον Πανδραμαϊκό με τον Κεραυνό Πέρνης να κάνει ρεπό.

Αναλυτικά το προγραμμα:
Αετός Ορφανού – Ορφέας Ξάνθης
Άρης Αβάτου – Ηρακλής Νέου Ζυγού
Ένωση Αλεξανδρούπολης – Κιλκισιακός
Νέστος Χρυσούπολης – Δόξα Θεολόγου Ποτού
Απόλλων Παραλιμνίου – Πανδραμαϊκος
Πανσερραϊκός – Δόξα Κάτω Καμήλας
ΡΕΠΟ: Κεραυνός Πέρνης