Γ’ Εθνική: Λύτρωση ένα λεπτό πριν το 90′ για την Ένωση Αλεξανδρούπολης επί του Κιλκισιακού

Το γκολ του Πατσιώρα στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν εκείνο που λύτρωσε την Ενωση Αλεξανδρούπολης στο παιχνίδι με τον Κιλκισιακό και την ανέβασε ξανά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ισόβαθμη με τον Ορφέα Ξάνθης που στις λεπτομέρειες μένει από κάτω.

Οι παίκτες των πρωταθλητών Έβρου προσπάθησαν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα, ωστόσο αυτό δεν ερχόταν παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες με αποτέλεσμα άπαντες να τους ζώνουν τα φίδια, καθώς τυχόν στραβοπάτημα ίσως αποδεικνυόταν καταδικαστικό στην υπόθεση παραμονή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρια στο ξεκίνημα και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μαλτέζο με σουτ στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης και τον Λίτσιο με κεφαλιά από κόρνερ στο τελευταίο. Ενδιαμέσως υπήρξαν άλλες δύο υποψίες ευκαιρίας με Πατσιώρα και Γκαβανόζη, ενώ ο Κιλκισιακός μόνο σε μία περίπτωση βγήκε μπροστά με αξιώσεις αλλά το σουτ του Βόσδου δεν βρήκε στόχο.

Η πίεση από τους Αλεξανδρουπολίτες συνεχίστηκε και στο β’ ημίχρονο, με χαρακτηριστικότερη ευκαιρία στα μισά του από τον Γκαϊδατζή. Τελικά η λύτρωση ήρθε ένα λεπτό πριν το 90 με το πέμπτο φετινό γκολ του Πατσιώρα (η πανηγυρική φωτό από το SportsAddict). Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσιάρας με βοηθούς τους Καρασαββαϊδη και Πετσινάκη, όλοι της ΕΠΣ Καβάλας.

Πλέον η Ένωση έπιασε τον Ορφέα, ανέβηκε πάνω από αυτόν στην ισοβαθμία και κρατάει την τύχη στα χέρια της, η οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ξάνθη όπου έχει εξόδους το προσεχές διάστημα, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική που θα αντιμετωπίσει τον ήδη υποβιβασμένο Ηρακλή Ζυγού.

ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Νίκος Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Κομεσίδης, Μαυρομάτης, Λίτσιος, Μπαρμπαγιάννης (72′ Καβατζικιώτης), Πατσιώρας Κ., Γκαβανόζης (60′ Καρακασίδης), Μαλτέζος (90+1′ Δορουγιδένης), Γκαϊδατζής, Λαζαρίδης (57′ Μάζης), Αμπραχαμιάν.

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ (Ν. Κωτάκης): Χατζηβασιλάκης, Κυρίτσης, Φασουλάκης, Βόσδου, Σονίδης, Μαυροκεφαλίδης, Πεπεγιάννης (78′ Αλμπανίδης), Κελεσίδης, Πιπερτζής, Κωσταγιάννης (83′ Κωτάκης), Μυλωνάς (67′ Κεσίδης).