Super League: Ευρωπαϊκό δώρο του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη εφόσον νικήσει στο Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη αλλά και με την ισοπαλία 1-1 στο συγκλονιστικό στο τέλος παιχνίδι της Τρίπολης με την Αστέρα, έκανε ευρωπαϊκό δώρο στην Ξάνθη.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Γιώργου Παράσχου θα έχει την χρυσή ευκαιρία κερδίζοντας στο Περιστέρι τον Ατρόμητο το απόγευμα της Κυριακής να προσπεράσει τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και τον ΟΦΗ, που έχει το βράδυ δύσκολη έξοδο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ανεβαίνοντας στην 6η θέση και κρατώντας την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την είσοδο στα πλέι οφ.

Δεδομένου ότι δεν θα ανατραπεί η ποινή του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη και πάντα με δεδομένο ότι στα ημιτελικά του Κυπέλλου έχουν προκριθεί ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Αρης, δηλαδή ομάδες που θα έχουν έτσι και αλλιώς εξαφαλισμένη την συμμετοχή στην Ευρώπη, γίνεται αντιληπτό ότι η είσοδος στα πλέι οφ και η 6η θέση δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Για να ανέβει η Ξάνθη στην έκτη θέση ωστόσο, πρέπει να σταματήσει να δείχνει αυτοκτονικές τάσεις και να κερδίσει οπωσδήποτε στο Περιστέρι. Αν τα καταφέρει, θα προσπεράσει τους αντιπάλους της και θα κρατά την τύχη στα χέρια της στο ματς της τελευταιας αγωνιστικής, έστω και αν είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Θεωρητικά θα μπορεί μάλιστα να βγει Ευρώπη ακόμα και με ήττα από τον δικέφαλο.

Ωστόσο η προϋπόθεση είναι μία και ξεκάθαρη. Νίκη απέναντι στον χωρίς γκολ στους τελευταίους αγώνες Ατρόμητο. Αλλά το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ξάνθη, δεν πρέπει να ξεχνάμε. Και εννοείται ότι όλα αυτά με βάση τα καθαρά αγωνιστικά κριτήρια και χωρίς να υπολογίζουμε τυχόν δικαστικές αποφάσεις που θα προκύψουν στο μέλλον…