Απατεώνας παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος ομάδας και απέσπασε 600 ευρώ από γνωστό θρακιώτη αθλητικό παράγοντα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής 21/2 εξαπάτησε 51χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης σε μεγάλη πόλη της Θράκης.

Αναλυτικότερα, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 51χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS τυγχάνει και γνωστός αθλητικός παράγοντας ομάδας που εκπροσωπεί την περιοχή σε εθνικό πρωτάθλημα.

Προφασιζόμενος ότι εκπροσωπεί ομάδα από την Κορινθία η οποία επιθυμεί να δειπνήσει στην επιχείρηση του, κατάφερε να του αποσπάσει 600 ευρώ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται ωστόσο στον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη αυτό. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο δράστης έπεισε το θύμα να πραγματοποιήσουν τη συναλλαγή για το δείπνο μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής από τραπεζικό μηχάνημα (Α.Τ.Μ.).

Ετσι, εκμεταλλευόμενος την άγνοια του 51χρονου αλλά και του γιου του ως προς τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης εφαρμογής, τους καθοδήγησε τηλεφωνικά, καταφέρνοντας να αποσπάσει τα χρήματα αυτά.

Μάταια περίμεναν την ομάδα να έρθει για να δειπνήσει στην γνωστή επιχείρηση εστίασης. Καμία ομάδα δεν εμφανίστηκε και κάπου εκεί έγινε αντιληπτό ότι ο επιχειρηματίας – παράγοντας και ο γιος του είχαν πέσει θύμα αυτής της απάτης που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι συχνό φαινόμενο αλλά είναι πρώτη φορά που γίνεται γνωστό τέτοιο κρούσμα σε επώνυμο παράγοντα της περιοχής μας.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται αλλά από την στιγμή που δεν υπήρξε οπτική επαφή και η όποια συναλλαγή έγινε ηλεκτρονικά, εκτιμάται εξ’ αρχής πολύ δύσκολο να μπορέσει να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης, που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα έχοντας κρύψει πολύ καλά τα ίχνη του…