Συνέχεια κατάθεσης Κωνσταντινέα: «Για το Ξάνθη-Ολυμπιακός πίεζαν τον πρόεδρο της ΕΠΣ μου και εκείνος εμένα»

Για πιέσεις που δεχόταν ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα να πιέζει και τον ίδιο, έκανε λόγο στην συνέχεια της κατάθεσής του ενώπιον του δικαστηρίου για το περίφημο παιχνίδι Ξάνθης-Ολυμπιακού ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Ο παλαίμαχος διαιτητής συνέχισε την κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, απαντώντας σε ερωτήσεις δικηγόρων. Ο Κωνσταντινέας είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ότι δεχόταν πιέσεις για να κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη (είχε χάσει με 1-0), παιχνίδι που επρόκειτο να σφυρίξει. 

Στη νέα του κατάθεση ο πρώην βουλευτής σημείωσε ότι ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Άρης Σταθόπουλος που τον πίεζε, ήταν και ο ίδιος… πιεσμένος. 

«Είπα ότι δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, είναι σχήμα λόγου. Ο Σταθόπουλος ήταν καταρρακωμένος και πιεσμένος, όταν με κάλεσε να παραιτηθώ, μετά τον αγώνα. Ο ίδιος εκείνη την εποχή, είπε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα, μετά το παιχνίδι όμως, ήταν διαφορετικός. Ηθελε να με πιέσει, ώστε να κερδίσει η συγκεκριμένη ομάδα, για ποιόν μου τα έλεγε για την Ξάνθη;», ανέφερε. 

Δικηγόρος: Για τον Ολυμπιακό σας το έλεγε; Εσείς το λέτε…

Κωνσταντινέας: Εγώ το λέω…

Ήταν η περίοδος που έφευγε ο Πατέρας από τον Παναθηναϊκό και έμπαινε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω γιατί τον έλεγαν τον Σταθόπουλο, “κοντό Σισέ”, μπορεί να ήταν καλός ντριμπλαδόρος. 

Μετά από ένα αγώνα του Μελιγαλά, όπου είχε τιμωρηθεί η ομάδα, στη Γ’ Εθνική, είχαν αποκατασταθεί οι σχέσεις μου με τον Σταθόπουλο. Δεν έχει ξαναγίνει από κανέναν πρόεδρο Ενωσης να κάνει ανακοίνωση για τη διαιτησία χωρίς να έχει βγει πρώτα η έκθεση του παρατηρητή. 

Ο Βασάρας με είχε καλέσει και μου είχε πει να βελτιώσω λίγο τα αγγλικά μου και θα είμαι “οκ”. 

ΔικηγόροςΕίναι ότι τυχαίο ότι μία εβδομάδα πριν από την κατάθεση σας, είχατε πάει στην εκπομπή “Δίκη”;

Κωνσταντινέας: Τυχαίο. Καμία σχέση. 

Κυρία πρόεδρε, θέλω να σας πω κάτι. 

Πρόεδρος: Εδώ είναι δικαστήριο, έχετε μπερδέψει τις αίθουσες, δεν κανουμε δηλώσεις, είστε μάρτυρας και όταν βγαίνετε από εδώ, πρέπει να προσέχετε τι λέτε.