Super League: Τέλος ο Παντελίδης πριν την Ξάνθη αν δεν κερδίσει ο Ατρόμητος στην Κρήτη

Συνολικά 720 λεπτά σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχει να σκοράρει ο Ατρόμητος, αφού σε οχτώ αγώνες και στους δύο θεσμούς δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Και φυσικά όταν μία ομάδα δεν βάζει γκολ δεν πάει πουθενά και δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα καλό.

Οι «κυανόλευκοι» έχουν να σκοράρουν σε πέντε συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος και αν δεν βρουν δίχτυα και κόντρα στον ΟΦΗ το βράδυ της Δευτέρας, θα πετύχουν αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών! Στους πέντε αυτούς αγώνες (με Βόλο 0-0, Παναθηναϊκό 3-0, Πανιώνιο 1-0, ΑΕΚ 0-1 και Ολυμπιακό 0-1) αν προσθέσουμε και τα ματς κυπέλλου (με Βόλο 0-2, Άρη 0-0 και Άρη 0-1), τότε η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, είναι χωρίς γκολ σε οχτώ ολόκληρα εννενηντάλεπτα.

Τελευταίο τέρμα για το συγκρότημα της Δυτικής Όχθης, αυτό του Πέτρου Γιακουμάκη κόντρα στον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο με 1-0. Το συγκεκριμένο ματς είχε γίνει στις 11 Ιανουαρίου 2020 (18η αγωνιστική), πριν από 35 μέρες και τα στατιστικά αναφέρουν ότι μετά από αυτό τον αγώνα οι Περιστεριώτες σε οχτώ ματς έχουν στο ενεργητικό τους δύο ισοπαλίες και έξι ήττες και έχουν δεχτεί εννέα τέρματα (χωρίς να πετύχουν γκολ).

Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος, όπως και η Ξάνθη που περνάει μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος και έλλειψης σκοραρίσματος επίσης, παραμένει σε τροχιά πλέι οφ και αν κερδίσει τον ΟΦΗ στην Κρήτη, θα βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με την Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης. Αν όμως δεν φύγει νικητής τότε η υπόθεση έξοδος στην Ευρώπη θα δυσκολέψει και για αυτό ο Σπορ FM την Κυριακή μετέφερε ότι ο πρώην κόουτς του Πανθρακικού Σάββας Παντελίδης θα αποτελέσει παρελθόν από ο Ατρόμητος δεν φύγει νικητής από την Κρήτη. Και υπενθυμίζεται ότι την επόμενη αγωνιστική ο Ατρόμητος φιλοξενεί την Ξάνθη.

Πάντως ο Ατρόμητος έχει στο ρόστερ του δύο αρκετά έμπειρους επιθετικούς τους Απόστολο Βέλλιο και Γιώργο Μανούσο και σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε τους Κλαρκ Ενσικουλού και Μπράιαν Ραμπέγιο. Φυσικά όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο αγώνας με τον ΟΦΗ, στην Κρήτη, είναι οριακός για τους «κυανόλευκους», καθώς ο νικητής από αυτή την αναμέτρηση θα βρεθεί πιο κοντά την έκτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1 και την έξοδο στην Ευρώπη.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο κόντρα στον Άρη, ο Σάββας Παντελίδης επεσήμανε ότι ο Ατρόμητος δίνει την Δευτέρα τον «υπέρ πάντων αγώνα στην Κρήτη», αλλά γνωρίζει και ο ίδιος καλύτερα από τον καθέναν ότι θα χρειαστεί σίγουρα γκολ για να μπορεί να ελπίζει σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα. Και αν δεν το βρει, τότε είναι αυξημένες οι πιθανότητες να αποτελέσει παρελθόν…