Μπαλτάκος: «Αντιστροφή της πραγματικότητας να λες ότι μια πρώην θυγατρική της Ξάνθης ελέγχει την ΠΑΕ»

Πήρε θέση στο Metropolis 95,5 o νομικός του ΠΑΟΚ Τάκης Μπαλτάκος για όσα συνέβησαν το πρωί στην εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης σήμερα το πρωί στα γραφεία της Super League.

Συγκεκριμένα είπε πως είναι πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας να λες ότι υπάρχει μια πρώην θυγατρική της Ξάνθης, η οποία ελέγχει την ΠΑΕ, καθώς τόνισε πολλές φορές πως νιώθει απόλυτα δικαιωμένος και ευχαριστημένος για την απόφαση της αναβολής της δίκης, καθώς θα έχει τη ευκαιρία, αυτός και οι συνάδελφοι νομικοί του ΠΑΟΚ να παραλάβουν από την ΕΕΑ όλα τα στοιχεία του φακέλου έτσι ώστε να διαπιστώσουν τι ακριβώς περιλαμβάνει.

Ακόμα επέμεινε πολύ στην επιμονή των ανθρώπων του Ολυμπιακού αλλά και του κ. Κούγια στο να μην υπάρξει αναβολή στην δίκη, ενώ πρόσθεσε πως οι παρεμβάσεις που έκανε στα Μέσα ενημέρωσης είχαν βάση από ότι έβλεπε στα σάιτ τον προηγούμενο καιρό, ενώ για να μιλήσει στο δικαστήριο ως δικηγόρος θα πρέπει να έχει τον φάκελο.

 Αναλυτικά όσα είπε: «Έγινε μια μάχη τριών ωρών, διότι η αντίθετη πλευρά δεν ήθελε να την αναβολή. Ο λόγος που ζητήσαμε την αναβολή ήταν διότι θέλαμε να παραλάβουμε από την ΕΕΑ όλα τα στοιχεία του φακέλου. Κατά περίεργο τρόπο, αντιμετωπίσαμε μια επιθετική στάση, δεν ήθελαν να δοθεί η αναβολή. Τελικά μετά από αντιδικία τριών ωρών δόθηκε η αναβολή και είμαστε ικανοποιημένοι. Πρέπει να πάρουμε τον φάκελο, να δούμε τι περιλαμβάνει, διότι βλέπουμε περίεργα πράγματα. Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι οι θυγατρικές εταιρείες μπορούν να ελέγχουν τις μητρικές. Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι τα μέλη του δ.σ. μπορούν να ελέγχουν τους μετόχους. Ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης ενός βοηθητικού να ελέγχει μια ΠΑΕ. Δε μπορώ να καταλάβω πώς βγαίνουν αυτά τα πράγματα. Είναι πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας να λες ότι υπάρχει μια πρώην θυγατρική της Ξάνθης, η οποία ελέγχει την ΠΑΕ».

Για τη χρονική συγκυρία της εκδίκασης της υπόθεσης καθώς ακολουθεί ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, σχολίασε: «Είναι πολύ καλή εξέλιξη η αναβολή, για να μη δυναμιτιστεί ο αγώνας. Δεν έπρεπε ενόψει ενός τέτοιου αγώνα να έχουμε τέτοια θέματα».

Για την αντιδικία του με τον Αλέξη Κούγια είπε: «Οι παρεμβάσεις που έκανα το προηγούμενο διάστημα στα μέσα ενημέρωσης ήταν με βάση αυτά που είχα διαβάσει στα σάιτ. Για να μιλήσω στο δικαστήριο ως δικηγόρος πρέπει να έχω τον φάκελο. Αν δεν τον έχω, τι να πω; Δεν ξέρω γιατί ο Κούγιας δεν ήθελε αναβολή. Έδωσαν μάχη για να μη δοθεί η αναβολή».

Για τους λόγους που τον δέχθηκε ο αθλητικός δικαστής ενώ στη συνεδρίαση της ΕΕΑ δεν έγινε δεκτός, ρωτήθηκε και απάντησε: «Σήμερα μιλήσαμε για την αναβολή. Όταν έρθει η ώρα το δικαστήριο να δικάσει τότε θα κριθεί αν μπορεί η Λάρισα να κάνει παρέμβαση. Δεν τέλειωσε το θέμα. Τη Δευτέρα θα κριθεί αυτό».

Για το αν έπαιξε ρόλο στο να δοθεί αναβολή η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο διοικητικό εφετείο: «Βεβαίως. Είπαμε ότι υπάρχει προσφυγή στο διοικητικό εφετείο εναντίον της απόφασης της ΕΕΑ. Εκεί μπερδεύτηκαν από τον Ολυμπιακό. Δεν ήξεραν κι οι ίδιοι τι είναι η ΕΕΑ, αν είναι διοικητικό όργανο ή δικαιοδοτικό όργανο. Ένας από τους λόγους της αναβολής ήταν και αυτός».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν η σημερινή εξέλιξη συνιστά νίκη του ΠΑΟΚ, απάντησε: «Απολύτως. Γι’ αυτό και είμαστε ευχαριστημένοι».