Μαζικά πυρά από ΠΑΕ Ολυμπιακός και Κούγια κατά Ξάνθης: «Με την τακτική της τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα»

Μαζικά πυρρά είχαμε από την γενική διευθυντρια του Ολυμπιακού Λίνα Σουλούκου, τους δικηγορους των Πειραωτών και τον Αλέξη Κούγια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για την ανακληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης από την ΕΕΑ.

Η Λίνα Σουλούκου υποστήριξε επί του ζητήματος πως «η συγκεκριμένη τακτική της Ξάνθης τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα. Είναι μία τακτική να υφαρπάξουν μία αναβολή. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες και επειδή το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει τον Μαϊο και υπάρχει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οδηγούμαστε σε αδιέξοδο».

Ο Γιάννης Χατζησαββάογλου νωρίτερα είχε πει μεταξύ άλλων: «Με την μη επικύρωση του πρωταθλήματος δεν μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και έτσι έχουμε ένα πρωτάθλημα στον αέρα. Άρθρο 20 παρ. 3 και 8 της προκήρυξης και βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Εμείς για την Ξάνθη έχουμε κάνει ήδη καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Ο Δημήτρης Καρπετόπουλος προσέθεσε: «Εμείς θέλουμε αντίγραφο για την κίνηση της Ξάνθης. Θα κάνουμε καταγγελία για την ενέργειά της στο Δ.Σ. της Λίγκας γιατί απαγορεύεται η προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια και πρέπει εντός 15 ημερών να πάρει πίσω αυτήν την ενέργεια. Η ζημία της Ξάνθης θα είναι πολύ λιγότερη από τις άλλες 13 ομάδες που δεν θα παίζουν στο πρωτάθλημα λόγω αυτής της κατάστασης».

Νωρίτερα ο Κουγιας ανέφερε: «Σε 15 μέρες τελειώνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έχουμε 2 παιχνίδια και μετά έχουμε πλέι οφ. Μετά θα έχουμε την κρίση και των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Εμείς και ο Πανιώνιος για αυτό είμαστε εδώ. Ο Πανιώνιος διεκδικεί την σωτηρία του και εμείς είμαστε δύο βαθμοί κάτω από την Ξάνθη. Εφόσον υποβιβαστεί η Ξάνθη, όπως προβλέπεται, εμείς έχουμε έννομο συμφέρον. Εάν καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης θα πρέπει να ανασταλλεί η διαδικασία της βαθμολογίας. Έχουμε άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Έχουμε 2 βαθμούς διαφορά. Εμείς ζητάμε την πρόσθετη παρέμβαση να γίνει δεκτή και για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Δεν υπάρχει μόνο το συμφέρον το βαθμολογικό. Υπάρχει και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Εμείς μετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα όπου υπάρχει ένα πόρισμα για σχέση εξάρτησης μίας ομάδας με άλλη. Για την μία ομάδα υπάρχει το θέμα ανακλήσεως του πιστοποιητικού. Μετά έρχεται τελευταία στιγμή μία προσβολή στην απόφαση της ΕΕΑ για να βγει μία απόφαση μετά από 5 χρόνια».