LIVE λεπτό προς λεπτό η εκδίκαση στο Πειθαρχικό Όργανο της Super League για την υπόθεση της Ξάνθης

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην εκδίκαση του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League για το ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ Ξάνθη, μετά το γνωστό πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Καλημέρα! Από νωρίς το πρωί το ThrakiSportS είναι στις επάλξεις και μέσα από αυτήν την ανάρτηση θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για την εξελιξη στην κρίσιμη υπόθεση ενώπιον του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League για την υπόθεση της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, έπειτα από την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την υπόθεση Ξάνθης-ΠΑΟΚ σήμερα έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί και η υπόθεση της ένστασης του Πανιωνίου κατά του κύρους του αγώνα με την Ξάνθη.

Η ανακοίνωση της Super League για την εκδίκαση αναφέρει:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε για τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 09:30, τις παρακάτω ΠΑΕ:

ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο.: Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε την από 27-1-2020 Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η  οποία μας διαβιβάσθηκε με το υπ’ αριθ. πρωτ. 96/10-2-2010 έγγραφό της καθώς και το υπ’ αριθ. πρωτ. εξερχ 30/10-2-2020 έγγραφο ΕΠΟ, καλώντας σας να παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παραπάνω Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού άρθρα σε συνδυασμό με το Παράρτημα Α του ΠΚ ΕΠΟ.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε την από 27-1-2020 Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η  οποία μας διαβιβάσθηκε με το υπ’ αριθ. πρωτ. 96/10-2-2020 έγγραφό της καθώς και το υπ’ αριθ. πρωτ. εξερχ 30/10-2-2020 έγγραφο ΕΠΟ, καλώντας σας να παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της.

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: “Κατόπιν των υπ’ αριθ. πρωτ. 764 και 765/10-2-2020 καταγγελιών – προσφυγών σας, σας ενημερώνουμε ότι η εκδίκαση των υποθέσεων που φέρονται ενώπιον μας με την από 27-1-2020 Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 17ης-2-2020, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 9:30.”

Για το δεύτερο θέμα που είπαμε, της ένστασης του Πανιωνίου κατά της Ξάνθης, η ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε για τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 09:30, τις παρακάτω ΠΑΕ:

ΠΑΕ Πανιώνιος:«Με βάση την από 11-02-2020 ένσταση σας για το κύρος του Αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ της 8.2.2020  για την 23η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ  της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και κατά της ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ, καλείσθε όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 17-02-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:30,  συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»

ΠΑΕ Ξάνθη: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την από 11-02-2020 και με αριθμ. πρωτ. 94/11-02-2020 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για το κύρος του Αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ της 08.02.2020 για την 23η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ  της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και κατά της ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 17-02-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:30 συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι λόγω αυξημένου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και περιορισμένου χώρου στην αίθουσα εκδίκασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Super League, έχουν εκδοθεί ειδικές διαπιστεύσεις για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούν να διαπιστευθούν για να καλύψουν δημοσιογραφικά την εκδίκαση.

Το ThrakiSportS είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης από την Θράκη που έχει διαπιστευθεί και βρίσκεται στην αίθουσα για την εκδίκαση. Λόγω περιορισμένου χώρου στην αίθουσα εκδίκασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Super League, θα καλύπτει δημοσιογραφικά την εκδίκαση ένας δημοσιογράφος ανά ΜΜΕ ενώ οι δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, τεχνικοί, φωτογράφοι, θα έχουν στη διάθεσή τους την αίθουσα εργασίας ΜΜΕ.

Ωρα 09:05: Ήδη στην αίθουσα όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση βρίσκεται ο αντιπρόεδρος Ξάνθης Γιώργος Στράτος.

Ωρα 09:08 Παρόντες από Ξάνθη και οι Δασκαλάκης, Δετσαρίδης και Παπαδοπούλου.

Ωρα 09:11 Υπάρχουν παρόντες εκπρόσωποι από ΠΑΟΚ, αλλά και Ολυμπιακό όπου έχει έρθει ο Δημήτρης Καρπετόπουλος.

Ωρα 09:15 Παρών και ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος θα ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση για την ΑΕΛ.

Ωρα 09:17 παρών ο Μπαλτάκος, από ό,τι αντιλαμβανόμαστε ως νομικος εκπρόσωπος ΠΑΟΚ

Ωρα 09:20: Γενικευμένη η αίσθηση ότι πιθανότατα να οδηγηθούμε σε αναβολή της υπόθεσης.

Ωρα 09:35 Εισέρχονται και οι δυο δικαστές στην αίθουσα

Ωρα 09:38 Ο δικαστής Μάρκου θα δικάσει την υπόθεση της Ξάνθης ως προς το μετοχολογικό και μόνο. Η δικαστής θα δικάσει την πολυϊδιοκτησια

Ωρα 09:41 Πρόσθετη παρέμβαση κατά της Ξάνθης και από την ΑΕΛ και από τον Πανιώνιο.

Ωρα 09:43 Ο Δασκαλάκης της Ξάνθης ζητεί αναβολή. Πρώτον γιατί υπάρχουν στοιχεία από το σκεπτικό της ΕΕΑ που δεν έχουν γίνει γνωστά άκομα. Δεύτερον, γιατί έχει γίνει προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο και εκκρεμεί έκδοση προσωρινής διαταγής

Ωρα 09:44 Ο δικαστής ζητάει να δει τα έγγραφα με τα αιτήματα προς την ΕΕΑ που δεν έχουν απαντηθεί από την πλευρά της Επιτροπής.

Ωρα 09:45 Δετσαρίδης της Ξάνθης: «Είναι κομβικής σημασίας για εμάς η πρόσβαση στον φάκελο. Αν εσείς έχετε τον φάκελο που εμάς δεν μας τον δίνουν επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα, μπορείτε να μας τον δώσετε και να τροποποιήσουμε το αίτημα»

Ωρα 09:46 Δετσαρίδης εκ μέρους της Ξάνθης: «Εκκρεμεί η έκδοση απόφασης προσωρινής διαταγής. Κακή σύνθεση, πρόσβαση στον φάκελο. Η ουσια προσβάλεται ως προς την βασικότητά της». Ο δικαστής ρωτάει πότε προσδιορίστηκε. «Δεν προσδιορίζεται, η διαδικασία επτάημερη για την αίτηση αναστολής και πενθήμερη για τα στοιχεία. Η αίτηση ακύρωσης θα προσδιοριστεί αργότερα, μετά από μήνες».

Ωρα 09:48 Εσεις θελετε να τελεωσει η διαδικασία στα διοικητικά όργανα και μετά εμείς εδώ να δικάσουμε; Απάντηση Δετσαρίδη: «Αναβολή ή άλλωστε μέχρι να υπάρξει προσωρινή διαταγή». Δικαστής: «Ναι, αλλά προσωρινή διαταγή δεν έχουμε»

Ωρα 09:49 Ο προϊστάμενος του Εφετειου ΑΘηνών απεφάνθη ότι είναι ακυρωτική διαδικασία και πήραμε αργά το μεσημέρι τα αντίγραφα. Για 18 λόγους ζητείται η ακύρωση της απόφασης.

Ωρα 09:50 «Να εκφραστεί η αντίρρησή μας στις πρόσθετες παρεμβάσεις των τριών ΠΑΕ», καταλήγει ο Δετσαρίδης.

Ωρα 09:51 Τοποθετείται η εκπρόσωπος του Πανιωνίου: «Παρελκυστικό το αίτημα της ΠΑΕ Ξάνθη, μπορούσε να το κάνει νωρίτερα»

Ωρα 09:53 Τοποθετείται ο Κούγιας εκ μέρους της Λάρισας: «Κωμικές νομικές απόψεις ότι δήθεν είχαμε μια απλή γνωμοδότηση. Τώρα σας ζητούν αναβολή ως το 2025». Δικαστής: «Πώς το λέτε αυτό;». Κούγιας: «Τότε πάνε οι υποθέσεις στα διοικητικά, καθυστερούν τόσο πολύ»

Ωρα 09:55 Κουγιας: Δεν υπάρχει νομολογία που να έχει ανατραπεί ποτέ απόφαση της ΕΕΑ και ποτέ δεν έχει χορηγηθεί αναστολή. Καμία διοικητική διαδικασία δεν ανακάλεσε ή διόρθωσε πορίσματα της ΕΕΑ

Ωρα 09:57 Κούγιας: Σε 15 μέρες τελειώνει το πρωτάθλημα. Τοτε θα κριθεί ποιοι θα βγουν Ευρώπη και ποιοι θα υποβιβαστούν. Εμείς έχουμε την Ξανθη με 2 βαθμους διαφορά. Αν κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια, εφόσον η Ξανθη υποβιβαστεί, έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον, γιατί θα καταλάβουμε εμείς την 6η θέση.

Ωρα 09:58 Κουγιας: «Αν αναβληθεί η εκδίκαση, πρέπει να ανασταλεί η διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ»

Ωρα 09:59 Ο δικαστής ρωτάει αν η ομάδα του Κουγια έχει βαθμολογικό συμφέρον. «Αμεσο». Ο Κουγιας προσθέτει: «Εχουμε θεμα ανακλησεων πιστοποιητικού, η ΕΕΑ είναι η μόνη που έχει αυτό το δικαίωμα και έρχεται μια προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο να ζητάει»

Ωρα 10:00 Ο δικαστής: Μα δεν είναι μόνο θέμα αρμοδιότητας, θέτει και θέμα ουσίας. Εγω εκλαμβάνω αίτημα αναστολής της δίκης μέχρι να τελειωσουν τα διοικητικά. Εχουμε δυο ζητήματα. Αυτο της καθυστερησης. Αλλά αν ανακληθεί το πορισμα, τοτε τι θα κάνουμε, θα δώσουμε πίσω τους βαθμούς;

Ωρα 10:01 Κουγιας απαντά: «Θετουμε τι αναφέρει η ΕΕΑ. Βαρεία παράβαση συνιστά υποβιβασμό. Αν δώσετε αναβολή, με μια προσφυγή στα δικαστήρια ομάδες θα μπορουν να συμμετέχουν κανονικά, να δηλητηριάζουν το πρωτάθλημα αφού έχουν παραβεί τις καταστάσεις και τελικά να διαιωνίζεται μια κατάσταση. Ζητούμε να απορριφθεί το αίτημα της αναβολής».

Ωρα 10:03 Ενταση αναμεσα σε Κουγια και Μπαλτάκο. «Ως τι παρεμβαίνετε; Λοβοτομή έχετε κάνει;», λέει ο Κουγιας.

Ωρα 10:05 Η σειρά του Ολυμπιακού.

Ωρα 10:06 Ενταση ανάμεσα σε Χριστοδούλου της Ξανθης και τον πρόεδρο καθώς παρεμβαίνει ο Ολυμπιακός. «Δεν έχει κάνει παρέμβαση ο Ολυμπιακός για το θέμα του πιστοποιητικού», λέει ο εκπρόσωπος της Ξάνθης. Ανεβηκαν οι τόνοι. Ο δικαστής εξετάζει και δικαιώνει τον Ολυμπιακό: «Ξεπερνάμε την ένσταση». Συνεχίζει να αγορεύει ο Χατζησαββάογλου.

Ωρα 10:07 Χατζησαββάογλου: «Η ανάκληση του πιστοποιητικού πρέπει να εφαρμοστεί. Εχουμε και νομολογία που σας δίνουμε. Δεν θεωρείτε εκτελεστή διοικητική πράξη, καθόν μέρος δεν έχετε την κύρωση σύμφωνα με το παράρτημα».

Ωρα 10:11 Χατζησαββαογλου του Ολυμπιακού: «Με την σπουδαιότητα της απόφασής σας, δεν θα επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Δεν θα μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, στα πλέι οφ. Και επιπλέον θα έχουμε οικονομική καταστροφή, θα πληρώσουμε ρήτρες στη Nova κλπ. Αρθρο 20παρ4 ΚΑΠ και αρθρο 8 της προκήρυξης».

Ωρα 10:13 Ο δικαστής μελετά τα σχετικά άρθρα

Ωρα 10:15 Καρπετόπουλος του Ολυμπιακού: «Πρέπει να σταθμίζετε τι θα πάθει η Ξάνθη και τι θα πάθουν οι υπόλοιποι. Αν το πρωτάθλημα συνεχιστεί ενώ υπάρχει ανάπληση πιστοποιητικού, αν προκύψει, τους βαθμούς που πήρε η Ξάνθη υπό καθεστώς ανάκλησης δεν μπορεί να τους πάρει κανείς πίσω».

Ωρα 10:16 Καρπετόπουλος του Ολυμπιακού: «Προσφυγή σε διοικητικά δικαστήρια για αθλητικές διαφορές απαγορεύεται ρητώς και θα ζητήσουμε τα έγγραφα από την Ξάνθη».

Ωρα 10:18 Καρπετόπουλος του Ολυμπιακού στον δικαστή: «Η ζημιά που θα υποστεί η Ξάνθη είναι πολύ λιγότερη από την ζημιά που θα υποστούν 13 άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, οι οποίες δεν θα αγωνιστούν ποτέ εξαιτίας της»

Ωρα 10:19 Ορθιος παρακολουθεί την διαδικασία ο αντιπρόεδρος τοπυ Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς. Παρών και μαζί με τους δημοσιογράφους και ο διευθυντής Επικοινωνιας του Ολυμπιακού Νικος Γαβαλάς.

Ωρα 10:20 Επειδή πολλοί αναρωτιέστε, οι δημοσιογράφοι είμαστε στην αίθουσα και το ThrakiSportS είναι το μόνο μέσο από την Θράκη που έχει διαπιστευθεί. Εχουμε ανοιχτά λάπτοπ αλλά απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε φωτογράφιση για όσα γίνονται στην αίθουσα και φυσικά η οποιαδήποτε ηχογράφηση

Ωρα 10:23 Ακομα μιλάει ο Χατζησαββαογλου και τον διακοπτει ο δικαστής και του λέι ότι έχει ξεπεράσει σε χρόνο την ομιλια οποιουδηποτε άλλου

Ωρα 10:25 Αλλος ένας του Ολυμπιακού μιλάει και επιχειρηματολογεί για τους λόγους που δεν πρεπει να δοθεί αναβολή. Υποστηρίζουν ότι σκόπιμα η Ξάνθη πήγε Παρασκευή και με τον τρόπο αυτόν προσπαθεί να καθυστερήσει. «Αν είχαν πάρει προσωρινή διαταγή, σεβαστό, αλλά τώρα δεν μπορεί να δοθεί αναβολή».

Ωρα 10:27 «Οταν μονοι τους αναρωτηθηκαν ότι έχουν θέσει και λόγους ουσίας, είναι απορριπτέο. Δεν μπορεί να πας σε ακυρωτική διαδικασία για λόγους ουσίας», λέει ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού. «Θεμα νομιμότητας είπαν», τον διορθώνει ο δικαστής. «Θα απορριφθεί γιατί έπρεπε να επιδοθεί και σε εμάς και σε κάθε περίπτωση είναι πράξη εκτελεστή. Και επίσης θα πάει 4-5 χρόνια μετά, όπως είπε και ο Κουγιας».

Ωρα 10:29 Σουλούκου, γενική διευθυντρια Ολυμπιακού: «Η Ξάνθη συνέχεια κάνει παρέλκυση. Ενω λέγαν ότι είναι γνωμοδότηση και όχι απόφασ. Θέλουν να υφαρπαξουν απόφαση που τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες διαθέσιμες λόγω Euro γιατί αποδεσμεύονται οι παίκτες να πάνε στις εθνικές ομάδες»

Ωρα 10:31 Απαντά ο Δετσαρίδης εκ μέρους της Ξάνθης: «Σας προτρέπω να αναγνωσετε την τελευταια σελίδα της αιτήσεως αναστολής. Αν και υπηρετώ στον χώρο της δικηγοριας και του πανεπιστημιου αρκετά χρόνια, δεν βλέπω να ακολουθείται». Κατατίθεται το αίτημα και ο νόμος δίνει δυο μέρες για το που θα κοινοποιησει, προσκομιζει με επιμέλεια ο αιτών δική του. Τα εξηγεί ως καθηγητής διοικητικού δικαίου. «Δεν ειναι θεμα δικιας μας μέριμνας αλλά αρχίζει και ολοκληρώνεται με την προσκομιση των αποδεικτικών».

Ωρα 10:32 Δετσαρίδης συνεχίζει: «Εμεις δεν προσβάλαμε την απόφαση της ΕΕΑ ως προς την αθλητική της διαφορά. Προσβάλαμε την ανακληση του πιστοποιητικού που είναι μια πρωτογενής αρμοδιότητα και αποφαίνεται το ίδιο το Εφετειο γιατί έχουμε απόφαση διοικητικού οργάνου. Δεν προσβάλουμε την αθλητική διαφορά, αλλά την διαπίστωση ότι έχουμε τελέσει την παράβαση. Και αυτό έχει συνέπειες».

Ωρα 10:34 Δικαστής διακόπτει και ρωτά: Εσείς τι ζητάτε; Να αναβάλουμε αν και εφόσον εκδοθεί προσωρινή διαταγή ή απόφαση αναστολής. Και αν χορηγηθεί η αναστολή; Τι ζητάτε;

Ωρα 10:35 Δετσαρίδης απαντά: «Δεν αναστέλλονται οι διαδικασίες του πρωταθλήματος». Δικαστής: «Εσείς ζητάτε να μην βγάλουμε απόφαση μέχρι να ανασταλεί η διαδικασία στα διοικητικά».

Ωρα 10:36 Δικαστής: «Αν χορηγηθεί η αναστολή; Προφανώς θα θέλετε να μην διαστεί η υπόθεση». Δετσαρίδης: «Αν συμβεί αυτό θα έχετε απόφαση δικαστικού οργάνου που θα έχουμε υποχρέωση όλοι μας να συμμορφωθούμε σε αυτήν». Δικαστής: «Που θα λέει ότι πιθανολογείται η ευδοκίμηση. Και το πρωτάθλημα τι θα γίνει;».

Ωρα 10:38 Επιμένει ο δικαστής στπυς ανθρώπους της Ξάνθης: «Εχετε απαντηση στο τι θα γίνει το πρωτάθλημα; Νομικά σας ρωτάω»

Ωρα 10:40 Ζητεί τον λογο ο Κουγιας, δεν του τον δίνει ο δικαστής

Ωρα 10:41 Δασκαλάκης ζητάει να παρέμβει και αυτός, εκπροσωπος Πανοπουλου. Πρόεδρος αναφέρει: «Εχω δεν εχω φακελο από την ΕΕΑ. Μου είπαν ότι ειναι δύο κουτες. Εφοσον μπουμε σε ουσια της υποθεσςη, προφανώς θα πάω και θα μελετήσω».

Ωρα 10:43 Τελος συζητησης για το πρώτο θεμα που αφορά την Ξάνθη. Επιφυλάσσεται η έδρα.

Ωρα 10:44 Ξεκινά η διαδικασία για το υπ’ αριθμόν 2 θέμα, της πολυιδιοκτησίας. Αναφέρονται πάλι τα ονοματα των δικηγορων όλων των ΠΑΕ, στην προκειμενη περιπτωση και του ΠΑΟΚ.

Ωρα 10:50 Μετά από πενταλεπτη αγορευση ο Λαμπρος Μπιρδας του ΠΑΟΚ εξηγησε ότι ο ΠΑΟΚ ζητά αναβολή αλά ζητά να απορριφθεί και η πρόσθεση παρέμβαση της ΑΕΛ αλλά και η παρουσια του Ολυμπιακου.

Ωρα 10:52 Αναβολή μεταξυ αλλων γιατί λείπει ο καθηγητής Καλτσας στην Κομοτηνή και είναι απαραίτητη η παρουσία του, λέει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης του ΠΑΟΚ. Επίσης ότι έχει κατατεθεί επίσης προσφυγη στο Διοιηκητικο Εφετειο.

Ωρα 10:54 Τωρα μιλάει ο Μπαλτάκος και λέει ότι επειδή ανέλαβε την υπόθεση την Παρασκευή, ζητεί αναβολή λίγων ημερών. «Τοποθετείσαι στα κανάλια εδώ και μια εβδομάδα», απαντά.

Ωρα 10:55 Μαυρομάτης ζητά μεταξύ άλλων αναβολή γιατι έρχεται το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, για λόγους ασφαλείας

Ωρα 10:56 Ο λογος στην Ξάνθη. Ο Χριστοδούλου αναπτύσσει το υπομνημα της RFA και τονίζει ότι αψηφά όλα τα αποδεικτικά στοιχεία η ΕΕΑ.

Ωρα 10:57 Χριστοδούλου της Ξάνθης αναφέρεται στην αποκάλυψη του ThrakiSportS: «Στις 27/1 βάλαν υπογραφή και αναφέρονται σε απόφαση της ΕΠΟ που έλαβε χώρα στις 3/2, λησμονούν ωστόσο ότι με τη νεώτερη ημερομηνία τους έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα υποβισμού. Η τροπολογία τους αφαιρεί σημαντική αρμοδιότητα. Αυτός είναι σοβαρός λόγος ακύρωσης. Δεν νομίζω ότι θα περάσει απαρατήρητο από τον διοικητικό δικαστή».

Ωρα 11:00 Χριστοδουλου: «Συντασσόμαστε με το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρέπει να αναβληθεί μέχρι την έκδοση της προσωρινής διαταγής»

Ωρα 11:02 Δετσαρίδης της Ξάνθης: «Δεν έχουμε δυνατότητα πρόσβασης φακέλου. θεώρησα ότι όταν έχει απόφαση 10/2, δεν χρειάζεται στις εισαγγελικές παραγγελίες παρέμβαση για να λάβουμε τα στοιχεια του φακέλου, τις μαρτυρικές καταθέσεις κλπ. Δεν μπορέσαμε να λάβουμε στοιχεία. Αναγκαστήκαμε να τους θέσουμε προ των ευθυνών τους καταθέτοντας 14/2 αίτημα. Καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης σε τρεις ημέρες. Αναπτύξαμε 18 λόγους, δεν είναι αυτή η αίτηση γραμμένη στο πόδι. Είχαν οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργία 9-11, ο προϊστάμενος υπηρεσίας ήταν στη Σχολή Δικαστών της Θεσσαλονίκης. Δεν υπήρχε κάτι μεμπτό από την καθυστερηση»

Ωρα 11:03 Βγαινει από την αιθουσα ο Γιωργος Στρατος, προφανως για να επικοινωνησει με τον Χρηστο Πανοπουλο

Ωρα 11:05 Ο Χατζησαββαογλου του Ολυμπιακου απαντά στο ζήτημα της ακυρότητας: «Πραγματι υπάρχει αλλά ακόμα και αν παραληφθεί, δεν επηρεάζει την απόφαση. Είναι ιστορικώς αναφερόμενο, δεν βασίστηκε σε αυτήν η απόφαση της ΕΕΑ και το σκεπτικό της»

Ωρα 11:10 Ο λογος στην Λινα Σουλουκου για να συμπληρωσει

Ωρα 11:12 Λίνα Σουλουκου: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε 1ο ανακοινωσεις και έδωσε συνεντευξη ο διευθυνων συμβουλος της για την καθυστερηση του σκεπτικου. Επισης ελεγε ότι είναι εισηγηση. Για να υπάρξουν συνεπειες, πρεπει εσεις να βγαλετε αποφαση. Αρα, τι έχει προσβληθεί; Επίσης εχει ερθει ο ΠΑΟΚ και ζητά αναβολή επειδη απουιαζει ενας δικηγορος του, ενω έχει εδώ άλλους τρεις»

Ωρα 11:14 Ενταση και μικρη λογομαχία Σουλουκου με Μπαλτάκο

Ωρα 11:15 Αλλος νομικος συμβουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου του Ολυμπιακου: «Ο κ. Κατσάς έχει μαθημα στην Κομοτηνή. Ολοι ξερουμε ότι μπορουσε να μην πάει, όλοι ξέρουμε πότε έχει μάθημα καποιος».

Ωρα 11:17 Ο λογος στον Κουγια: «Ομάδα που ασκει ενδικο βοηθημα οποιασδηποτε μορφης σε διοικητικα και πολιτικα δικαστηρια, τιμωρείται από την ΕΠΟ αρχικά με απαγόρευση μεταγραφών. Εφόσον περάσουν 30 ημέρες, αποκλεέθται από τους υπολοιπους αγωνες του πρωταθλήματος. Σημερα λοιπον σας λένε οι συναδελφοι μου οτι προσφυγαν στα διοικητικά, για να πάρετε ουσιαστικά μια απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα και εαν 30 μέρες μετά από 30 μέρες, θα τους διωξουν απ΄λο το πρωτάθλημα υποχρεωτικά γιατί αλλιώς κηρύσσεται έκπτωτη όλη η διοργανωτρια αρχή»

Ωρα 11:20 Συνεχίζει ο Κουγιας: «Είναι βαρεία η παράβαση αλλά είναι και διαρκής η παράβαση. Αν αναβάλλεται και μάλιστα με την αιτιολογια οτι προσεφυγαν στα δικαστήρια…»

Ωρα 11:21 Συνεχιζει ο Κουγιας: «Ο Μπαλτάκος απεφάνθη πριν μια εβδομάδα επί μιας ανύπαρκτης υποθεσεως. Πως βγαινεις στην τηλεόραση και επηρεαζεις στην τηλεόραση, πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου. Για τον κ. Καλτσα, δεν παιρνω θεση. Εγω είμαι στο Μεικτο Ορκωτο Εφετειο και δεν πηγα εκει και ηρθα εδω, γιατι η υποθεση εχει μεγαλο ενδιαφερον για την ομάδα μου και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα»

Ωρα 11:25 Ολοκληρωθηκε η συζητηση για το ΠΑΟΚ – Ξανθη και η δικαστής ειπε οτι θα επανελθει σε μιση ωρα

Ωρα 11:26 Σηκωνονται οι περισσοτεροι δικηγοροι και πάμε στην επόμενη υπόθεση, που ειναι η ενσταση Πανιωνιου κατά Ξανθης.

Ωρα 11:27 Αιτημα αναβολής απο Πανιωνιο λογω κωλυμματος του δικηγορου του Πανιωνιου, συμφωνει και η Ξανθη.

Ωρα 11:28 Αναβάλλεται η υποθεση Πανιωνιου κατά Ξανθης λόγβω κωλύμματος συνηγορου. Με νεα κληση θα οριστεί νέα δικάσιμος

Ωρα 11:29 Αποχωρησαν και οι δικαστές. Διακοπή μισής ώρας στην διαδικασία

Ωρα 11:35 Πολλά πλέον τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια

Ωρα 11:40 Ποικίλες οι εκτιμήσεις. Αισιοδοξια από ΠΑΟΚ ότι θα δοθεί αναβολή

Ωρα 11:45 Στην αιθουσα παραμενουν οι τεσσερις νομικοι εκπροσωποι της Ξανθης

Ωρα 11:50 Συνολικά 12 μεσα ενημερωσης ειναι παροντα στην αιθουσα, το μονο από την Θράκη ειναι το ThrakiSportS

Ωρα 12:00 Συμπληρωθηκε το ημιωρο αλλά δεν έχουν επιστρέψει οι δικαστες

Ωρα 12:10 Θυμιζουμε ότι περιμένουμε την απόφαση της έδρας στο αίτημα αναβολής της Ξάνθης για την υπόθεση της ανακλησης του πιστοποιητικού και των Ξάνθης και ΠΑΟΚ στην υπόθεση της πολυϊσιοκτησίας.

Ωρα 12:15 Εχουν επιστρεψει στην αιθουσα και οι δικηγοροι του ΠΑΟΚ, ο Λαμπρος Μπιρδς, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο Μπαλτάκος.

Ωρα 12:19 Στην αιθουσα και ο Δημητρης Καρπετοπουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακος.

Ωρα 12:23 Πηγαδάκια από τους ανθρωπους της Ξάνθης, τα πέντε ατομα της νομικής της ομάδας. Σε άλλο σημείο οι δημοσιογραφοι με τα δικά τους πηγαδάκια.

Ωρα 12:30 Συμπληρώσαμε μια ώρα από την διακοπή, ενώ είχαν πει ότι το διάλειμμα θα ήταν μισής ώρας. Οι δύο δικαστές διασκέπτονται και περιμένουμε τις αποφάσεις τους.

Ωρα 12:35 Επεστρεψε στην αιθουσα και ο Κουγιας

Ωρα 12:39 Επιστρεφουν οι δικαστες στην αιθουσα. Περιμενουμε τις αποφάσεις τους.

Ωρα 12:40 Για την υπόθεση της ανακλησης του πιστοποιητικου της Ξανθης. Μερική αποδοχή του αιτήματος. Αναβάλει για την Παρασκευή στις 9.30 το πρωί.

Ωρα 12:40 Ο Κουγιας ζήτησε να μην είναι 9.30 το πρωί. Μαλλον πάει στις 12:00 το μεσημέρι. Συζητούν για αυτήν την υπόθεση.

Ωρα 12:41 Ο Δετσαρίδης εξηγεί ότι έχει ένα πρόβλημα ο ιδιος, απαντά η Σουλούκου ότι δεν μπορεί να πάει την άλλη εβδομάδα γιατί ο Ολυμπιακός παίζει στην Αγγλία και θα λείπουν’

Ωρα 12:42 Οριστικό για Ξάνθη. Αναβολή για 21 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι. Για το θέμα του πιστοποιητικού της Ξάνθης.

Ωρα 12:43 Ο Χριστοδούλου της Ξάνθης τώρα ζητεί να μην είναι σε διαφορετικές ημερομηνίες αλλά να υπάρξει συνεκδίκαση της υπόθεσης του πιστοποιητικού με την πολυϊδιοκτησια.

Ωρα 12:44 Απαντά ο δικαστής ότι με βάση τον νόμο δεν συνδέονται οι δύο υποθέσεις. «Είναι ξεκάθαρο», λέει ο δικαστής. Η Ξάνθη επιμένει ότι βάσει πορίσματος.

Ωρα 12:45 Για την δεύτερη υπόθεση αναβάλει αόριστα για λόγους υπηρεσιακούς. Διαφωνουν η ΠΑΕ ΑΕΛ και Ολυμπιακος.

Ωρα 12:46 Η δικαστής σκεφτηκε για Πεμπτη. «Πεμπτη αγωνιζόμαστε», είπε η Σουλούκου. Ζητούν να πάει Δευτέρα.

Ωρα 12:47 Συμφωνουν ολοι για Δευτέρα 24/2. Ερωτά ο Ολυμπιακός για τους λόγους του αιτήματος αναβολής.

Ωρα 12:48 Τελικά αναβολή για την πολυϊδιοκτησια Ξάνθης – ΠΑΟΚ για την Δευτέρα 24/2, ωρα 12:00 το μεσημέρι.

Ωρα 12:50 Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητά να καταγραφεί στα πρακτικά ότι σύμφωνα με τον νόμο δεν προκύπτει διαδικασία ελέγχου ουσίας της υπόθεσης και δεν προκύπτει για ποιον λόγο το Πειθαρχικό Όργανο θα έπρεπε να υπάρχει γνώση των εγγράφων και όχι του πορίσματος.

Ωρα 12:52 Αρχιζουν τα πηγαδάκια πλεον. Εφυγαν οι δικαστές.

Ωρα 12:54 Αχιλλέας Μαυρομάτης στο ThrakiSportS: Για εμένα δεν έπρεπε να διαχωριστούν οι δύο υποθέσεις γιατί έχουν άμεση σχέση. Στην υπόθεση της Παρασκευής ο ΠΑΟΚ δεν θα παραστεί.

Ωρα 12:56 Λίνα Σουλούκου στο ThrakiSportS: Είναι δυο διαφορετικές υποθέσεις και σωστά διαχωρίστηκαν. Εμείς θέλαμε την συντομότερη δυνατή εκδίκαση και αυτήν θα έπρεπε να επιζητούν και οι ομάδες της Ξανθης και του ΠΑΟΚ

Ωρα 12:57 Δημήτρης Καρπετόπουλος στους δημοσιογράφους: Τώρα πάμε να κάνουμε καταγγελία σε βάρος της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ στο ΔΣ της Super League για την προσφυγή τους στα διοικητικά δικαστήρια.

Ωρα 12:58 Δικηγόροι Ξάνθης στο ThrakiSportS για την καταγγελία του Ολυμπιακού: «Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εχουμε και σχετική νομολογία, δεν είναι αθλητική υπόθεση»

Ωρα 13:01 Μιλάει ο Κουγιας τωρα στις καμερες: Μπαίνουμε δε άσχημους δρόμους. Το κοινοβούλιο ψηφίζει αντισυνταγμαρικη τροπολογία. Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαο. Νιώθουμε αδικημένοι καο προσβεβλημενοι

Ωρα 13:05 Χωρίς επίσημες δηλώσεις αποχώρησαν οι άνθρωποι του νομικού επιτελείου της Ξάνθης

Ωρα 13:07 Λοιπον, δύο μέτωπα σε εξέλιξη. Οι καταγγελίες του Ολυμπιακού σε ΔΣ της Σουπερ Λίγκας και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατά Ξάνθης και ΠΑΟΚ για την προσφυγή τους στα διοικητικά δικαστήρια.

Ωρα 13:08 Αν γινει δεκτη η καταγγελία του Ολυμπιακού, πρεπει να αποβληθεί από το πρωτάθλημα για όσο διαρκεί η προσφυγή η Ξανθη και ο ΠΑΟΚ.

Ωρα 13:09 Ο αντίλογος όπως αναφέραμε είναι πως πρόκειται για προσυγή όχι κατά οργάνου της Σουπερ Λιγκ ή της ΕΠΟ αλλά κατά της ΕΕΑ, δηλαδή μιας επιτροπής που υπάγεται στο κράτος και άρα μπορεί κάλλιστα να γίνει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Ωρα 13:10 Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι δηλώσεις.

Ωρα 13:13 Ο Μπαλτάκος κάνει δηλώσεις στις κάμερες: Είμαστε ικανοποιημένοι απο την αποφαση. Μας δώσανε λίγο χρόνο για τα έγγραφα και θα τα έχουμε. Στην Ελλαδα υπάρχει σύνταγμα με σαφεις διαταξεις. Πως γίνεται να θεωρείται οτι υπάρχει όργανο κυβέρνησης το οποίο βγάζει αποφάσεις που ειναι δεσμευτικές; Δεν γίνεται. Την Δευτέρα θα είμαστε απολύτως έτοιμοι.

Ωρα 13:15 Συνοψίζουμε για τις τρεις υποθέσεις που είχαμε σήμερα.

Ωρα 13:17 Η υπόθεση για το πόρισμα της ΕΕΑ για την ανακληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης αναβλήθηκε για την προσεχή Παρασκευή 21/2 και ωρα 12:00 το μεσημέρι.

Ωρα 13:19 Η υπόθεση για την έκθεση της ΕΕΑ για την πολυϊδιοκτησία μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα 24/2 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Ωρα 13:21 Η υπόθεση της ένστασης του Πανιωνίου κατά του κύρους του αγώνα με την Ξάνθη αναβλήθηκε αορίστως και θα υπάρξει νέα κλήση στις ομάδες για το πότε θα συζητηθεί.

Ωρα 13:25 Καπου εδω το live θα κλείσει αλλά θα υπάρχει αναλκυτική ενημέρωση και συνοψη όσων έγιναν σε επομενες αναρτήσεις. Και φυσικά πάντα στις επάλξεις….