ΕΠΣ Θράκης: Με πρωταγωνιστή τον Ρομπέρ ο Πανθρακικός φιλοδώρησε τέσσερα στην Ξυλαγανή

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανθρακικό που επικράτησε στο ρελαντί με 4-1 του Ορφέα Ξυλαγανής και παρέμεινε στο -3 από την κορυφή.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη που πριν ένα γύρο έκατσε στην Ξυλαγανή στον πάγκο του Πανθρακικού είχε πρωταγωνιστή τον Μπερτράν Ρομπέρ που εφτασε τα 4 στο πρωτάθλημα με τα δυο τέρματα που σημείωσε, ενώ επέστρεψε και ο Παγώνης μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας.

Στο 9΄ όταν ο Ρομπέρ με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ άνοιξε το σκορ μετά από πάσα του Τσιανάκα. Ο Ορφέας απείλησε στο 25′ με τον Πασχάλη που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπόσκο. Στο 33΄ έγινε το 2-0 όταν ο Παπαδόπουλος ανετράπη εντός περιοχής από τον Γεωργιάδη, με τον ίδιο να αναλαμβάνει το πεναλτι κάνοντας το 2-0. Σχεδόν με την σέντρα στο 35′ Ορφέας μείωσε σε 2-1 με τον Σμαλή, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Μπόσκου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ρομπέρ είχε στο 68΄ ένα καλό απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ με τους αμυντικούς του Ορφέα να απομακρύνουν με το κεφάλι πάνω στη γραμμή, ωστόσο με τον ίδιο τρόπο στο 72΄ νίκησε τον Νταβανο κανοντας το 3-1. Ο Κυριαλάνης στο 87΄ με ωραίο τελείωμα από την αριστερή πλευρά διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με τον Πανθρακικό να φτάνει τους 35 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει την ουραγό ομάδα των Παγουρίων με στόχο να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπατήματα των πρωτοπόρων στις 2 τελευταίες αγωνιστικές και να μειωσει την διαφορά από την κορυφή. Από την άλλη η Ξυλαγανή που δεν είναι καλά μετά την νέα χρονιά φιλοξενεί την Ελπίδα Σαπών και θέλει τουλάχιστον 2-3 βαθμούς ώστε να παραμέινει στην πεντάδα.

Οι διαιτητές Δρακίδης, Καρακασίδης και Γιάσαρης δεν αντιμετώπισαν κάποιο προβλημα στον αγώνα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Μπόσκος, Παύλου (53΄ Νάνος), Κυριαλάνης, Ζήκος, Καραγιαννίδης, Τσιανάκας, Παπαδόπουλος (77΄ Κλεισιώτης), Κονόμι (66΄ Τοπάλι), Παγώνης (53΄ Αλπασιάν), Ρουμπιές, Ρομπέρ

ΟΡΦΕΑΣ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ (Χρυσαφίδης – Σκουλής): Ντάβανος, ΓΙώτης (46΄ Τοπαλίδης), Γεωργιάδης, Ηλιόπουλος, Κωνσταντής (66΄ Χρυσαφίδης), Μπιλμπίλης, Χασάν, Σμαλής, Πασχάλης, Αλατζίδης (60΄ Μαντζιούνης), Κουτσουρόπουλος