Μετάλλιο ο Τάσος Κούγκουλος του ΝΟΑ στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης του ΟΑΚΑ

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Τάσος Κούγκουλος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης είναι η σημαντικότερη επιτυχία των κολυμβητικών ομάδων της Θράκης στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Οπεν Ανδρών – Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε αυτό το τριήμερο στην Αθήνα.

Ο Κούγκουλος παρά το νεαρό της ηλικίας του κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των 50 μέτρων πεταλούδας, σημειώνοντας επίδοση 24.97″ και δείχνοντας ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Ο Κούγκουλος έχει στόχο να κατεβάσει το ατομικό του ρεκόρ, ώστε να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Σκωτία.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Στέργιος Μάριος Μιλας του Εθνικού Πειραιά με 24.67″ και το ασημένιο ο Χρήστος Παπαδόπουλος του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης με 24.76″. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε την κολύμβηση από την Αλεξανδρούπολη αλλά πλέον συνεχίζει ως αθλητής υψηλού επιπέδου στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Κούγκουλος έχει επιλεγεί να είναι ένας από τους αθλητές που θα μεταφέρουν την ολυμπιακή φλόγα στην Αλεξανδρούπολη σε περίπου ένα μήνα, όταν και θα περάσει από την Θράκη, λίγες ημέρες μετά την αφή της στην Αρχαία Ολυμπία.

Η επιτυχία του θεωρείται σημαντική, αφού έγινε στο ΟΑΚΑ σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου με την συμμετοχή των κορυφαίων κολυμβητών της χώρας και όχι μόνο, αφού υπήρχαν και διεθνείς συμμετοχές στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Οπεν Ανδρών – Γυναικών.