Με 7 γκολ του Εβρίτη Αραμπατζή η θριαμβευτική ευρωπαϊκή πρόκριση της ΑΕΚ μέσα στη Νορβηγία

Στα προημιτελικά του Challenge Cup προκρίθηκε η ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι παίζοντας με τρομερό πάθος άντεξαν κόντρα στην ισχυρή Ντράμεν και το τελικό 27-27 στην αναμέτρηση της Νορβηγίας τους έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΕΚ είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς με 33-31 και πήγε στην Νορβηγία για τέσσερα αποτελέσματα. Νίκη, ισοπαλία και ήττα με ένα γκολ αλλά και ήττα με δύο τέρματα και σκορ μεγαλύτερο από εκείνο του πρώτου αγώνα.

Τελικά οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια δεν χρειάστηκε να μπλέξουν με τα μαθηματικά, αφού το ισόπαλο 27-27 τους έδωσε την πρόκριση, με τον Εβρίτη παίκτη τους Βαγγέλη Αραμπατζή να πετυχαίνει επτά τέρματα και να συμβάλει τα μέγιστα στην πρόκριση.

Η ΑΕΚ από την αρχή έλεγχε τον αγώνα και ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι με επί μέρους 5-2 στο τελευταίο πεντάλεπτο κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος με το σκορ υπέρ τους στο 13-12.

Οι Νορβηγοί ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η ΑΕΚ δεν τους άφηνε να ξεφύγουν. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος με τέρμα του Χίγκερουντ η Ντράμεν κατάφερε να ξεφύγει με τρία γκολ (25-22), αλλά οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Οι παίκτες του Δημητρούλια έτρεξαν επί μέρους 5-2 στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης και πήραν την μεγάλη ισοπαλία που τους έδωσε μια σπουδαία πρόκριση. Από τους κορυφαίους, όπως προαναφέρθηκε, ήταν ο Αραμπατζής, όπως άλλωστε και στο πρώτο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ.