Γ’ Εθνική: Σαρωτικό Άβατο στο πρώτο 20λεπτο πέρασε «αέρας» από το Κιλκίς και «καθάρισε» την παραμονή (+photos)

Την νίκη που χρειαζόταν πήρε με σκορ 0-5 ο καταπληκτικός Άρης Αβάτου στο γήπεδο του Κιλκίς απέναντι στον ιστορικό Κιλκισιακό για την 20η αγωνιστική, αποτέλεσμα που τον έφερε αρκετά μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού.

Το Άβατο μπήκε δυνατά στον αγώνα. Εδειξε αρχικά τα δόντια του με ένα σουτ του Γκέκα εκτός περιοχής που έδιωξε δύσκολα το τέρμα σε κορνερ, ενώ νέα ευκαιρία είχε στο 6′ με τον Μπουλούτ όταν έδιωξε πάλι σε κόρνερ ο Χατζηβασιλάκης.

Το σκορ άνοιξε με δυνατό σουτ στο 10′ ο Γκουτσίδης από πλάγια με τον Χατζηβασιλακη να κάνει λάθος εκτίμηση και την μπαλα να καταλήγει στα δίχτυα του, αφιερώνοντας το γκολ στο πρόεδρο που βρισκόταν στην κερκίδα για τα γενέθλιά του.

Στο 14′ το Άβατο διπλασίασε τα τέρματά του με σουτ του Σαρηγιαννίδη από την μικρή περιοχή. Ο Αρης όμως δεν σταμάτησε και μετά από νέο λάθος της άμυνας του Κιλκισιακού που δεν μπόρεσε να διώξει την μπαλα, ο αρχηγός Μπουνταγκίδης από κοντά στο 19′ με προβολή έκανε το 0-3, καθαρίζοντας από νωρίς το παιχνίδι και αφιερώνοντας το τέρμα στους δικούς του και την καλή του που βρισκόταν στο γήπεδο.

Στο 22΄σουτ του Γκεκα εκτός περιοχής έδιωξε ο Χατζηβασιλάκης. Ο Κιλκισιακός απείλησε στο 29′ με ένα μακρινό σουτ του Καρασαββίδη εκτός περιοχής που έδιωξε δύσκολα με γροθιές ο Νομικός. Αν και ο ρυθμός έπεσε μετά από ένα σκληρό φαουλ του Βόσδου στον Σαρηγιαννίδη που για λίγο βγήκε λίγο έξω, ο Ζωσιμίδης με καταπληκτικό φαουλ έκανε το 0-4 αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό στο πρωτο μέρος (φώτο).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης Αβάτου κατέβασε ταχύτητα αλλά τελικά πέτυχε ένα ακόμα τέρμα με τον Γκέκα στο 85ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό 5-0. Θα μπορούσε πάντως να έχει μεγαλύτερη έκταση το σκορ. Στο 77′ είχαμε οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλια του Γκουτσιδη από πάσα πάρε βάλε με το κεφάλι του Γκέκα σε αντεπίθεση του Αβατου, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γκέκας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία σε τετατέτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Διαιτητης του αγωνα ήταν ο Βασίλης Χοροζογλου με βοηθούς τους Οικονομίδη και Παστιάδη της ΕΠΣ Δράμας. Πλέον ο Αρης Αβάτου έχοντας εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή υποδέχεται τον ουραγό Ηρακλή Ζυγού την άλλη εβδομάδα, σε ξανθιώτικο ντέρμπι ενώ ο Κιλκισιακός που βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση ταξιδεύει για ματς ζωής ή θανάτου με την Αλεξανδρούπολη στον Εβρο.

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Χατζηβασιλάκης, Γ. Τοπαλίδης, Κουμαλάτσιος (25′ Φασουλάκος), Βόσδου, Σωνίτης, Καρασαββίδης, Κελέσίδης, Μαυροκεφαλίδης (46′ Πεπεγιαννης), Δημητριάδης (60′ Μυλωνάς), Βαταμίδης, Δημ. Τοπαλίδης (46′ Αλμπανίδης)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Νομικός (76′ Τριαντάφυλλος), Χατζηπαππάς, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Λαφαρας, Χριστοφορίδης, Γκουτσιδης, Μπουλουτ (63′ Ζώτος), Γκέκας, Σαρηγιαννίδης (76′ Ψεμματάς), Ζωσιμίδης (58′ Ζωσιμίδης)