Έ«χ»ασε κι άλλο έδαφος η Ξάνθη! Έμεινε στο μηδέν (και) με τη Λαμία κάνοντας δώρο την έξοδο στην Ευρώπη

Νέα βαθμολογική απώλεια είχαμε το απόγευμα της Κυριακής για την Ξάνθη, αυτή τη φορά κόντρα στην Λαμία. Η ομάδα του Παράσχου έμεινε στο 0-0 και έχασε πολύτιμο έδαφος την προσπάθεια της να περάσει στα πλεϊ οφ του πρωταθλήματος. 

Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη νίκη που πέτυχε στον Βόλο ο Αστέρας παρέμεινε παρά τον βαθμό που πήρε στην 7η θέση, αφού 6η είναι πλέον η ομάδα της Τρίπολης. Την Δευτέρα ωστόσο κινδυνεύει να πέσει στην 8η θέση όποιο και αν ειναι το αποτέλεσμα στο ΟΦΗ-Ατρόμητος, αφού αν νικήσει ο ΟΦΗ θα προσπεράσει Ξάνθη και Αστέρα, αν έρθει ισοπαλία θα τους πιάσει αλλά η Ξάνθη δεν ευνοείται στις ισοβαθμίες ενώ αν χάσει θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία Αστέρα, Ατρομήτου και Ξάνθης όπου και πάλι η Ξάνθη δεν ευνοείται σε σχέση με τον Αστέρα ενώ θα απομενει την άλλη αγωνιστική το Ατρόμητος-ΑΟΞ.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε ουσιαστικά χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η μόνη αξιόλογη στιγμή, εκείνη που ο Στάρτζεον στο 18΄ όταν αντίκρισε την κίτρινη κάρτα όταν έπεσε στη μεγάλη περιοχή από το μαρκάρισμα του Τζανετόπουλου, αλλά ο Σιδηρόπουλος «τιμώρησε» τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων αντί να υποδείξει πέναλτι.

Στην επανάληψη η Λαμία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες. Η πρώτη στο 56΄ με τον Βιλιάρμπα (μπλόκαρε ο Αμπάντ) και η δεύτερη ένα λεπτό αργότερα όταν ο Νιασέ από καλή θέση πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 71′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μοναδική ευκαιρία να πετύχουν γκολ, όταν ο Καραμάνος αρχικά και Σάλιακας στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αμπάντ (αλλά στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ ο Νιασέ).
 
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Λαμία και πάλι με τον Σάλιακα είχαμε στο 80ο λεπτό αλλά και πάλι ο Αμπάντ με τα πόδια απομάκρυνε, ωστόσο στο 86′ λίγο έλλειψε να κλέψει τη νίκη ο ΑΟΞ, που θα ήταν και άλμα Ευρώπης, καθώς κατέληξε στο δοκάρι από το σουτ του Κοβάσεβιτς. Ο τελευταίος είχε μεγάλη ευκαιρία και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να πετύχει το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων, αλλά από το σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε άουτ. 

Κορυφαίος των γηπεδούχων ο Άμπαντ, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Σάλιακας. Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους Κωσταρά και Δημητριάδη, ενώ 4ος ήταν ο Τζουμαλάκος και VAR ο Ευαγγέλου. Την άλλη Κυριακή η Ξάνθη φιλοξενείται στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπιζει τον ΠΑΟΚ.  

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Τεσέϊρα, Φοσέ (53′ Τζουρίσκοβιτς) Σόσα (78′  Ντε Αμορίμ), Καμαρά (73′ Κοβάσεβιτς), Κασάδο, Καρασαλίδης, Μουλέν, Στάρτζεον, Κάστρο

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Ακης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Βιγιάλμπα (65′ Σάλιακας) Μπεχεράνο, Δημούτσος (81′ Ντελ Πίνο), Νιασέ, Καραμάνος, Βασιλόγιαννης (87′ Σάσι)