Άλλαξε λόγω ΑΟΞ και ΠΑΟΚ ο τόπος της συνάντησης Μητσοτάκη – Μπορίσοφ και πάει… Αλεξανδρούπολη

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ, θα βρεθούν την μεθεπόμενη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να συμμετάσχουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Μια συνάντηση που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί εκτός των πρωτευουσών των δύο κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, πρόκειται να υπογραφεί και σύμφωνο συνεργασίας των δύο χωρών.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα e-evros, προσθέτοντας ότι η ατζέντα της συνάντησης των δύο Πρωθυπουργών περιλαμβάνει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή, ενώ αναβαθμίζεται και ο γεωστρατηγικός ρόλος της πόλης, φιλοξενώντας μια τόσο υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας διπλωματική συνάντηση.

Το ρεπορτάζ συμπληρώνεται από την διευκρίνιση ότι «αναμένεται ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού».

Ωστόσο, ακριβώς μια εβδομάδα πριν η ιστοσελίδα XanthiNews είχε μεταφέρει την πληροφορία ότι αυτή η συνάντηση θα γινόταν την ίδια ημερομηνία στην Καβάλα, ότι η υπογραφή των συμφωνιών θα γινόταν στο Ιμαρετ και μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτής της ανόδου στην ΑΜ-Θ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ερχόταν και στην Ξάνθη για να εγκαινιάσει τη νέα μονάδα του εργοστασίου της Γερμανός.

Το ThrakiSportS είχε σπεύσει να μεταδώσει την συγκεκριμένη πληροφορίας, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η επίσκεψη σε Καβάλα και Ξάνθη θα γινόταν μόλις τέσσερις μέρες πριν το Ξάνθη-ΠΑΟΚ και λίγο μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αλλά και την συνάντηση της κυβέρνησης με τους αξιωματούχους τη FIFA και της UEFA.

Γίνεται αντιληπτό ότι εφόσον ευσταθούν τα δημοσιεύματα, ο τόπος συνάντησης του Μητσοτάκη με τον Μπορίσοφ άλλαξε και πήγε από την Καβάλα στην πιο μακρινή από την Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη αλλά και πιο εύκολα διαχειρίσιμη από την Αστυνομία Αλεξανδρούπολη.

Να υποθέσουμε ότι οι αλλαγή του τόπου διεξαγωγής έχει να κάνει με τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο; Και τον φόβο να βρεθούν στην Καβάλα και την Ξάνθη οπαδοί του ΠΑΟΚ (και της Ξάνθης), που θα διαμαρτύρονται για την αδικία που θεωρούν ότι υφίστανται οι ομάδες τους…