20λεπτο «διάγγελμα» Κούγια μετά το ΑΕΛ-ΠΑΟΚ: «Θέλω να υποβιβαστεί η Ξάνθη, όσο σπούδαζε ο Γκαγκάτσης στην Κομοτηνή ανέβηκε πέντε κατηγορίες ο Πανθρακικός»

Ο Αλέξης Κούγιας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στη Λάρισα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχω εκτίμηση στον κ. Σαββίδη, αλλά έχει επιρροή στην Ξάνθη».

Επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αλλά θέλει να υποβιβαστεί η Ξάνθη, γιατί αυτό συμφέρει την ομάδα του. Από αυτό το… «διάγγελμα», που κράτησε 7 λεπτά μονολόγου αλλά προστέθηκαν άλλα 13 μετά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν άφησε απέξω και τον Πανθρακικο επαναλαμβάνοντας ότι τα πέντε χρόνια που σπούδαζε ο Μάκης Γκαγκάτσης στην Κομοτηνή ανέβηκε πέντε κατηγορίες σε πέντε χρόνια ο Πανθρακικός.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Πριν παραλάβουμε την ΑΕΛ, ήταν διαλυμένη χωρίς κανέναν ποδοσφαιριστή, χωρίς όραμα, όνειρα και προοπτική. Με πολλά χρέη, αλλά με υπερπροσπάθεια των συνεργατών μου κάναμε φοβερές ποιοτικές ενέργειες όλα αυτά τα χρόνια και παρουσιάσαμε μια τέτοια ποιοτική εικόνα με 16 παίκτες στην αποστολή απέναντι στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ που διεκδικεί και φέτος τίτλους. Χαίρομαι που ενώ κάποιοι μας είχαν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, εμείς διεκδικούμε την είσοδό μας στα πλέι οφ. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων με σέβονται», είπε αρχικά ο Κούγιας. 

Για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης ανέφερε: «Έχω εμπλακεί στην διένεξη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, όμως εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει μόνο να υποβιβαστεί η Ξάνθη. Η ΕΕΑ είναι ανεξάρτητη αρχή και οι εισηγήσεις της είναι δεσμευτικές. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία και όλα όσα ακούγονται σχετικά με το θέμα. Είναι τόσες μεγάλες οι δυνατότητες των μελών της ΕΕΑ που έχουν απευθείας επικοινωνία με τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με Υπουργεία, με εταιρίες του εξωτερικού και έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται άμεσα. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που είναι φανερό ότι δεν είναι καθαρές και ανεξάρτητες και συντηρούνται από άλλους επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι δυνατοί οικονομικά. Αυτές οι ομάδες έχουν αλλοιώσει Πρωταθλήματα στο παρελθόν, αλλά όλοι υποκρινόντουσαν. Όλοι ξέρουν που άνηκε η Βέροια, η Κέρκυρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και όλοι υποπτεύονται που ανήκει ο Βόλος. Πρέπει να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να κάνουμε ένα Πρωτάθλημα με ομάδες που έχουν αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό και όχι με ομάδες που να έχουν ιδιοκτήτες που σκύβουν από τη μέση μέχρι το πάτωμα και επιβιώνουν από προσωπικές σχέσεις που έχουν με έναν μεγάλο παράγοντα. 

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη με 55 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό, με μεταγραφές τέτοιου επιπέδου να έχει τον Τεβεκέλη στις τάξεις του. Ο Μελισσανίδης να έχει τον Γιάννη Παπαδόπουλο και ο Κόκκαλης είχε τον Σωτηρίου. Αυτοί δεν σκότωσαν το ποδόσφαιρο; Εμείς εδώ κάνουμε την επανάστασή μας. Εμείς είμαστε αξιοπρεπείς κι αυτό μου αρέσει. Είδατε πως υποδεχτήκαμε σήμερα την αποστολή του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η τομή του ποδοσφαίρου. Εμείς τη φωνή μας την βγάζουμε προς τα έξω. Έπρεπε να μας δοθεί απόψε πέναλτι και θα μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τι θα γινόταν αν έδινε το πέναλτι ο διαιτητής; Αυτό φέρνει απογοήτευση τόσο στους παίκτες, όσο και στον κόσμο. Εγώ δεν εξαρτώμαι από κανέναν παρότι συνεργάζομαι με κάποιους παράγοντες. Εγώ δεν είμαι μαχαραγιάς. Έχω φοβερή εκτίμηση στον κ. Σαββίδη, αλλά όταν θίγεται το συμφέρον της ομάδας μου εγώ βγαίνω μπροστά για να φανερωθεί η αλήθεια. Υπάρχει επιρροή του στην Ξάνθη. Η UEFA είναι κατηγορηματική όταν υπάρχει επιρροή από ιδιοκτήτη μιας ομάδας σ΄ άλλη ομάδα».

Για τα μέλη της ΕΕΑ ανέφερε: «Και εγώ υποπτεύομαι πρόσωπα που είναι στην Επιτροπή. Βλέπω ίδια πρόσωπα πολλά χρόνια. Έχω δει σε δικαστήρια να γίνονται αδικίες και λάθη. Γνωρίζω τα στοιχεία, δεν θέλω να πάρω θέση. Αν γκρεμίσουμε και τη δικαιοσύνη δεν θα μείνει τίποτα στη χώρα. Οι τίτλοι θέλω να κρίνονται στα γήπεδα κι όχι στις αίθουσες. Ευτυχώς που είμαι εγώ και τα λέω αυτά τα πράγματα. Άκουσα τον κ. Μπαλτάκο να παίρνει θέση για το ζήτημα ΠΑΟΚ-Ξάνθη χωρίς να έχει διαβάσει τη γνωμοδότηση».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι ανέβηκε πέντε κατηγορίες σε πέντε χρόνια ο Πανθρακικός ενώσω σπούδαζε στην Κομοτηνή ο Μάκης Γκαγκάτσης ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία του Γιώργου Κασναφέρη στο πλευρό του Πανόπουλου. Δείτε το βίντεο της Nova με ένα κλικ ΕΔΩ