Βγήκαν «μαχαίρια» κατά Πουλακίδα και Γιαλάογλου από την ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης

Με ανάρτηση που ανέβηκε στην σελίδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων, η τελική φαση του οποίου θα διεξαχθεί φέτος στην Κομοτηνη, εκπρόσωπος της ομάδας από την Κοζάνη καταφέρεται εναντίον του Δημήτρη Πουλακίδα και του Αλέξανδρου Γιαλάογλου.

Ο Πουλακίδας είναι ο βασικος ιθύνων νους της οργανωτικής επιτροπής της τελικής φάσης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης ενώ ο Γιαλάογλου είναι εκπρόσωπος της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης. Το κείμενο αναρτήθηκε από τον Γιώργο Μαχτή εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης και έχει ως εξής:

Απάντηση της ομάδας του Δ.Σ Κοζάνης στην από 13-02-2020 Απόφαση – Ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του 36ου Π.Π.Π.Δ.Σ

Καλησπέρα συνάδελφοι και συναθλητές,

(Εκ των προτέρων απολογούμαστε για το μακροσκελές του κειμένου, ωστόσο καλούμε όλους σας να το αναγνώσετε προς αποκατάσταση της αλήθειας.)

Η ομάδα της Κοζάνης για πρώτη φορά στην 35χρονη ιστορία της στον θεσμό του Π.Π.Π.Δ.Σ καλείται να εκδώσει μία καταγγελτική ανακοίνωση για όσα διαδραματίζονται στον Δ’ όμιλο. Θυμίζουμε σε όλους, ότι η προηγούμενη και πρώτη στην ιστορία της ομάδας μας ανακοίνωση εξεδόθη πέρυσι την ημέρα που διεξήχθη η κλήρωση του 35ου Π.Π.Π.Δ.Σ και ήταν απόλυτα στηρικτική προς την τότε Οργανωτική Επιτροπή παρόλο που ΕΣΦΑΛΜΕΝΩΣ δεν συμπεριλήφθηκε στην κληρωτίδα για την ανάδειξη των επικεφαλής των ομίλων, γεγονός που έθιγε ουσιαστικά και δραματικά τα συμφέροντα της ομάδας μας.
Με θλίψη και οργή παρακολουθούμε τον ρόλο – θέση της Οργανωτικής Επιτροπής και προσωπικά του κ.Πουλακίδα, με τον οποίο επικοινωνούμε σε σταθερή βάση και ο οποίος μας έθιξε ατομικά αλλά και σαν ομάδα εν συνόλω με την χθεσινή ανακοίνωσή του, την οποία και χαρακτηρίζουμε απαράδεκτη, αστεία και μεροληπτική. Θεωρούμε δε άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι τον κύριο Πουλακίδα προσωπικά και την ομάδα της Ροδόπης κατ’επέκταση, έχουμε εξυπηρετήσει στην φετινή Α’ φάση για τον Θεσμό του κυπέλλου προσηκόντως. Συγκεκριμένα, ενώ είχαμε προγραμματίσει με την ομάδα της Ροδόπης αλλά και με την Οργανωτική Επιτροπή της Εδέσσης, να διεξαχθεί το μεταξύ μας παιχνίδι για το Σαββατοκύριακο 16-17/11/2019 και ενώ είχαμε προγραμματίσει γήπεδο, διαιτητές και ιατρούς, ο κ.Πουλακίδας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπροσώπους της ομάδας μας, τους παρακάλεσε να υπερκεράσουν όλα αυτά που είχαν ήδη οργανώσει και να αναβάλουν την διεξαγωγή του παιχνιδιού, δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή του, καθώς λόγω της Εορτής του Πολυτεχνείου, τελούσαν σε υπηρεσιακή ετοιμότητα όλοι οι Αστυνομικοί της Κομοτηνής με αποτέλεσμα να μην δύναται να παρουσιαστεί πλήρης η ομάδα της Ροδόπης λόγω απουσίας των κοινοτικών της παικτών.
Επειδή η ομάδα της Κοζάνης όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει να αγωνίζεται απέναντι σε ομάδες πλήρεις και ισχυρές (εν αντιθέσει με άλλες ομάδες που επιδιώκουν την αποδυνάμωση των αντιπάλων τους), έκανε δεκτό χωρίς δεύτερη σκέψη το αίτημα αυτό, παρόλο που όλοι σας αντιλαμβάνεστε, ότι πρώτον αυτό δεν αποτελεί λόγο αναβολής βάσει κανονισμού και δεύτερον ότι σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ και δη στην πρώτη μας συμμετοχή στον θεσμό του κυπέλλου αυτό θα αποτελούσε δέλεαρ για εμάς. Παράλληλα, το μεθεπόμενο Σάββατο, ήτοι 30/11/2019 ενώ για ακόμη μία φορά, η ομάδα μας είχε οργανώσει τα πάντα αναφορικά με τον αγώνα και είχε ορίσει ώρα διεξαγωγής αυτού τις 15:00, ο εκπρόσωπος της ομάδας της Ροδόπης, μας ενημέρωσε καθυστερημένα για άλλη μία φορά, ότι ο αγώνας επιθυμεί να διεξαχθεί στις 12:00 προκειμένου να μην χάσουν όλη την ημέρα. Φυσικά και αυτό το αίτημα έγινε δεκτό, δίχως σε καμία περίπτωση να θεωρήσουμε ότι υποβλήθηκε αυτό καταχρηστικά, πράγμα για το οποίο κατηγορούμαστε στην ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής. Στο σημείο αυτό, προς απάντηση στην παράκληση της Οργανωτικής Επιτροπής προκειμένου να σεβαστούμε τον θεσμό και να αγωνιστούμε στο υπό κρίση παιχνίδι, παρά τις όποιες σοβαρότατες απουσίες μας, την παραπέμπουμε, τόσο στον αγώνα της Β’ φάσης του θεσμού του φετινού κυπέλλου, στον οποίο αγωνιστήκαμε απέναντι στην ομάδα του ΑΡ.ΜΑ Θεσσαλονίκης, με ομάδα «έκτακτης ανάγκης» και αποστολή έντεκα ατόμων, ημέρα Δευτέρα και ιδίως προπαραμονή Χριστουγέννων, όσο και στην στάση της ομάδας της Ροδόπης, η οποία θεώρησε ως σπουδαίο λόγο αναβολής, την απουσία των κοινοτικών παικτών της στο μεταξύ μας προαναφερόμενο παιχνίδι.
Ανερυθρίαστα και προκαλώντας μας το λιγότερο έκπληξη, η Οργανωτική Επιτροπή της Ροδόπης μας χαρακτήρισε καταχραστές του δικαιώματός μας για αναβολή, αμελείς και υπεύθυνους για την δήθεν καθυστέρηση του ομίλου. Προβαίνουμε λοιπόν σε λιτή περιγραφή των γεγονότων και αφήνουμε την εξαγωγή των συμπερασμάτων σε σας.
Ενώ όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες (Σέρρες, Κοζάνη, Καβάλα, Ξάνθη) συμφώνησαν στην διεξαγωγή της β’ και γ’ αγωνιστικής τα Σαββατοκύριακα 15-16/02/2020 και 22-23/02/2020 με προκρινόμενη ημέρα το Σάββατο, όπως μάλιστα πλείστες φορές μας διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας της Ξάνθης κ.Γιαλάογλου, καθώς έκρινε και ο ίδιος πως η απόσταση των πόλεων μας (343 χλμ) είναι απαγορευτική για την διεξαγωγή του αγώνα ήμερα Κυριακή. Χαρακτηριστικά, κατόπιν τηλεφωνικής μας συνομιλίας, μας προέτρεψε να δεσμευτούμε όπως και πράξαμε για διεξαγωγή και των δύο μεταξύ μας παιχνιδιών, ημέρα Σάββατο.
Όλος λοιπόν ο προγραμματισμός της ομάδας μας, έγινε για το Σάββατο 15/02/2020 και αιφνιδίως ο κ.Γιαλάογλου μας ενημέρωσε την Δευτέρα 10/02/2020 δηλαδή πέντε ημέρες πριν την διεξαγωγή αυτού και ενώ όλως τυχαίως είχε μάθει ότι η μοναδική μέρα που δεν μας εξυπηρετεί είναι η Κυριακή, καθώς δεν δυνάμεθα να αγωνιστούμε εξαιτίας απουσίας προπονητή, τερματοφύλακα καθώς και πέντε βασικών παικτών μας.
Άμεσα ενημερώθηκε προσωπικά ο κ.Πουλακίδας για την αιφνίδια μεταστροφή της στάσης της «γειτονικής» Ξάνθης και ενώ όλες αυτές τις μέρες προσπαθούσαμε εμείς, ως άλλος γηπεδούχος, που ήθελε να εξυπηρετήσει τον φιλοξενόυμενο (σαφής αντιστροφή ρόλων) με ενέργειες μας, προτείνοντας σωρεία εναλλακτικών λύσεων, όπως: α) Διεξαγωγή του αγώνα Σάββατο απόγευμα όπου θα έχουν ολοκληρωθεί τα παιχνίδια της Ε.Π.Σ Ξάνθης. β) Διεξαγωγή του αγώνα ημέρα Παρασκευή, οποιαδήποτε ώρα εξυπηρετείται η ομάδα της Ξάνθης γ) Διεξαγωγή του αγώνα στην «γειτονική» πόλη της Κομοτηνής, ημέρα Σάββατο και με την πρότερη εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης της Οργανωτικής Επιτροπής.
Με χλευασμό και εμπαιγμό οι απαντήσεις που μας δίδονταν, ήταν πως την ημέρα του Σαββάτου τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι, δεν δύναται η Ξάνθη να ανεύρει γήπεδο σε ολόκληρη την Π.Ε Ξάνθης.
Στην α) εναλλακτική αποκρίθηκαν, ότι δεν δύνανται να καλύψουν τα έξοδα για τον δίωρο φωτισμό κατά την διάρκεια του αγώνα. Όταν μάλιστα προθυμοποιηθήκαμε, με δική μας ιδία επιβάρυνση να καλύψουμε τα έξοδα ενός ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΑ, ο κ.Γιαλάογλου υποτιμώντας την νοημοσύνη συναδέλφων του, απροκάλυπτα μας ανακοίνωσε ότι τα έξοδα φωτισμού ανέρχονται στο ποσό των ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ (1.000€)!!!!!!!!!!!! (Είναι γνωστό τοις πάσι άλλωστε ότι η τιμή της κιλοβατώρας στην ακριτική Ξάνθη είναι πολύ υψηλότερη από οποιαδήποτε άλλη πόλη της επικράτειας.) Στην β) εναλλακτική δε, μας απήντησε ο κ.Γιαλάογλου, ότι στην Ξάνθη διεξάγεται πρωτάθλημα Α’, Β’ Γ’ Τοπικού και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, επομένως αδυνατεί ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να βρει γήπεδο, άλλωστε πάλι είναι γνωστό τοις πάσι, ότι τα ανωτέρω πρωταθλήματα διεξάγονται ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!!!!!!! Στη γ) λοιπόν εναλλακτική ο κ Γιαλάογλου μας απήντησε για ακόμη μία φορά εμπαίζοντας μας πως ……οι συμπαίκτες του μετά το αγώνα δεν επιθυμούν να κάνουν ταξίδι επιστροφής, άλλωστε πάλι είναι γνωστό τοις πάσι, ότι η χιλιομετρική απόσταση Ξάνθης-Κομοτηνής είναι αποτρεπτική για αυθημερόν μετακινήσεις. (43 χλμ!!!!!!!!!!!)
Όλα τα ανωτέρω και η ακλόνητη αυτή επιχειρηματολογία της ομάδας της «γειτονικής» Ξάνθης και του κ.Γιαλάογλου, έπεισαν ευκόλως τον υπεύθυνο του ομίλου μας κ.Πουλακίδα, ο οποίος απέρριψε δίχως κανένα επιχείρημα και ενδοιασμό, τόσο τα τρία εναλλακτικά σενάριά μας όσο και το ενδεχόμενο της αναβολής εν όψει του αδιεξόδου, στο οποίο βρεθήκαμε, υιοθετώντας παράλληλα την μοναδική ώρα και ημέρα, την οποία επιθυμούσαν οι αντίπαλοί μας. Εξέδωσε λοιπόν, μία απόφαση, η οποία μεροληπτεί εις βάρος μας, θίγει καταφανέστατα την αγωνιστική μας ετοιμότητα και πληρότητα, καθώς θα αγωνιστούμε σε τυχόν μετάβασή μας στην πόλη της Ξάνθης, ελλιπείς με τις απουσίες που προαναφέρθηκαν.
Η δε στάση προσωπικά του κ.Πουλακίδα αλλά και της Οργανωτικής Επιτροπής με την εμμονή διεξαγωγής του αγώνα την ημέρα και ώρα που εξυπηρετεί μόνο την ομάδα της Ξάνθης, αλλά και η βεβιασμένη και κοινοποιηθείσα σε όλους τους εκπροσώπους των ομάδων του πρωταθλήματος, σπηλωτική για εμάς απόφαση-ανακοίνωση, η οποία προσπάθησε να δημιουργήσει το πρώτον, εντυπώσεις στους συναδέλφους και συναθλητές μας ανά την Ελλάδα, θα μας δημιουργούσε αν σκεφτόμασταν εκ του πονηρού, έντονο προβληματισμό για την αντικειμενική στάση της Οργανωτικής Επιτροπής. Παρά ταύτα επειδή τα 35 αυτά χρόνια υπηρετούμε τον θεσμό με πλείστες διακρίσεις κυρίως ήθους και έπειτα αγωνιστικές, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στον θεσμό, υπερκερνώντας το αίσθημα αδικίας που αισθανόμαστε, διότι κορωνίδα όλων για εμάς είναι η χαρά της συμμετοχής. Λυπούμαστε πραγματικά για το μακροσκελές του κειμένου αλλά και την νοοτροπία σύνταξης ανακοινώσεων, η οποία δεν συνάδει με την φιλοσοφία μας σαν ομάδα, ωστόσο παρόλο που δεν άρεσε στον φίλο κ.Πουλακίδα η πρόθεσή μας να δημοσιοποιήσουμε τα γεγονότα, για εμάς αποτελεί αδήριτη ανάγκη να γνωρίζουν όλοι και από την δική μας σκοπιά τα τεκταινόμενα.

Με ειλικρίνεια και έντονο προβληματισμό, ένας εκ των εκπροσώπων του Δ.Σ.Κ
Γεώργιος Μαχτής