Κατατέθηκε η αίτηση της ΠΑΕ Ξάνθη για ακύρωση του πορίσματος της ΕΕΑ! Ζητά και προσωρινή διαταγή

Κατατέθηκε από την ΠΑΕ Ξάνθη στο οικείο διοικητικό δικαστήριο η αίτηση της ΠΑΕ Ξάνθη για ακύρωση του πορίσματος που εξέδωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την γνωστή υπόθεση της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η ΠΑΕ Ξάνθη αμφισβητεί έντονα την εγκυρότητα και τη νομιμότητα αυτού του πορίσματος και μοιραία επιδιώκει με αυτήν την κίνησή της την εξαφάνισή του και την μη εφαρμογή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους πιο βασικούς λόγους τους οποίους επικαλούνται οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ξάνθη στην αίτηση που κατατέθηκε είναι η αποκάλυψη του ThrakiSportS για αναφορά στο σκεπτικό της απόφασης μελλοντικών γεγονότων, που δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τα μέλη της ΕΕΑ όταν έκαναν την διάσκεψη και έλαβαν την απόφαση.

Αναφέρονται και άλλοι λόγοι στην αίτηση ακύρωσης, όπως το ζήτημα της αδιευκρίνιστης σύνθεσης της ΕΕΑ, το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε από μέλη της η μυστικότητα της συνεδρίασης καθώς έβγαιναν και έκαναν δηλώσεις στα ραδιόφωνα αλλά και το ότι στο σκεπτικό της απόφασης δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους λόγους που δεν γίνονται δεκτά τα επιχειρήματα που έχουν κατατεθεί με τα υπομνήματα της ΠΑΕ Ξάνθη και των φυσικών προσώπων που ελέγχθηκαν από την ΕΕΑ.

Μαζί με την αίτηση ακύρωσης, όπως αναμενόταν έχει κατατεθεί και αίτηση προσωρινής διαταγής να μην παράξει αποτελέσματα το πόρισμα-έκθεση της ΕΕΑ μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση στο αρμόδιο δικαστήριο. Δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα γίνει η συζήτηση επί αυτού της κύριας αίτησης ακύρωσης, ούτε έχει διευκρινιστεί πότε θα συζητηθεί η αίτηση για προσωρινή διαταγή. Είναι πολύ πιθανό να μην έχει προλάβει να εκδοθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οπότε και έχει καλέσει ο αθλητικός δικαστής της Super League την ΠΑΕ Ξάνθη (όπως και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ) για να απολογηθούν για το πόρισμα της ΕΕΑ.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η δίκη να διεξαχθεί κανονικά, αν και το πιο λογικό είναι ο πρωτοδίκης του πειθαρχικού οργάνου της Super League να κάνει δεκτό το αίτημα αναβολής που λογικά θα κατατεθεί από τα νομικά επιτελεία της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ το πρωί της Δευτέρας. Σε κάθε περίπτωση, από το νομικό επιτελείο της Ξάνθης δηλώνουν πανέτοιμοι δια παν ένδεχόμενο, καθώς δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι την ίδια μέρα πέρα από το ζήτημα του πορίσματος της ΕΕΑ, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί και η ένσταση του Πανιωνίου.

Οπως συνέβη και ενώπιον της ΕΕΑ, έτσι και ενώπιον του δικαστή της Super League την ΠΑΕ Ξάνθη και τους μετόχους της θα εκπροσωπήσει η ίδια νομική ομάδα: ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Στράτος, ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Κομοστηνής Χρήστος Δετσαρίδης και οι δικηγόροι Μενέλαος Δασκαλάκης (του Πανόπουλου), Γιώργος Χριστοδούλου και Κορίνα Παπαδοπούλου (του Συγγελίδη).