Ενωτική ομιλία Μεσινέζη στον Maximum: «Δεν φταίει το βόλεϊ για αυτήν την κατάσταση αλλά κάποιες διοικήσεις ΤΑΑ»

Μεγάλη ραδιοφωνική συνέντευξη, που προσέγγισε την μία ώρα, παραχώρησε ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Αυγερινός Μεσινέζης στον Δημήτρη Κολιό και τον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και προκάλεσε τόσες πολλές αντιδράσεις.

Ο Μεσινεζης προσπάθησε να φανεί ενωτικός, διευκρίνισε ότι ποτέ ο ίδιος δεν θέλησε να καταφερθεί κατά του αθλήματος του βόλεϊ αλλά συγκεκριμένα κατά των τελευταίων διοικήσεων του ΤΑΑ του βόλεϊ, ενώ πρόσθεσε ότι ο λόγος που αναγκάστηκε να πει όσα είπε οφείλονταν στο γεγονός ότι προκλήθηκε ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

«Κρατάγαμε μια στάση αναμονής. Στη συγκεκριμένη στιγμή προκληθήκαμε και οφείλαμε να δώσουμε απαντήσεις για να ξέρει ο κόσμος τι συμβαίνει. Συνεχώς βλέπαμε παρουσιάσεις σε διάφορα τοπικά μέσα σχετικά με έγγραφα, μη συνεργασίες και άσχημο κλίμα. Εμείς δεν είχαμε βήμα για να απαντήσουμε. Εμείς έτσι δώσαμε την συνέντευξη με συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα και με συγκεκριμένα ντοκουμέντα. Αν κάποιος θεωρεί ότι είπαμε ψέματα, ας έρθει να μας το πει. Η αγάπη ας για το τμήμα βόλεϊ ειναι δεδομένη. Η ιστορία δεν παραγράφεται εύκολα. Και για εμάς του Εθνικάκηδες ήταν μεγάλο πλήγμα αυτή η κατάληξη. Αλλά έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ποια η συμμετοχή του Ερασιτέχνη και ποια των ανθρώπων που ασχολήθηκαν διοικητικά με το άθλημα. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με αθλητές και προπονητές, πρέπει να δούμε πώς ενήργησαν οι διοικήσεις τα τελευταία 4-5 χρόνια. Δεν αποδίδουμε δόλο ή λαθος χειρισμούς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι επί Τζίμα είχαμε πολύ καλή συνεργασία Ερασιτέχνη και ΤΑΑ. Από την εποχή που εμείς αναλάβαμε τη διοίκηση στις εκλογές του 2016 και μετά άρχισε να επικρατεί διαφορετικό κλίμα. Το καθεστώς που υπάρχει με την αυτοτέλεια του ΤΑΑ, αρχίζουν να διαφοροποιούνται σε εκείνο το σημείο. Αυτό το οποίο συναντήσαμε τα τελευταία δύο δυομισι χρόνια ήταν ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ μας. Και από πλευράς φιλοσοφίας και αν θα υπάρχει μέλλον. Προφανώς, χωρίς να μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, η συνεργασία δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Και φτάσαμε στα τελευταία χρόνια να χρεωθεί το τμήμα με τόσα πράγματα, ώστε ήταν αδύνατο να ανταποκριθούμε».

Σε διευκρινιστικές ερωτησεις του Δημήτρη Κολιού για τα προβλήματα που δημιούργησε το βόλεϊ στον σύλλογο, απάντησε: «Μην λέμε το βόλεϊ. Να λέμε οι διοικήσεις του βόλεϊ». Και διευκρινισε: «Μπορεί να υπήρχε διάθεση αλλά δεν υπήρχε χημεία. Μια ωραία πρωία οι άνθρωποι που έτρεχαν το βόλει είπαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι. Θεμιτό και αυτό. Αλλά έπρεπε να μας προετοιμάσουν. Υπήρξαν και στο παρελθόν εποχές που δεν ήταν καλές στο βόλεϊ. Ακόμα και με την ανάληψη της τελευταίας προεδρίας, ενώ υπήρχε διάθεση για συνεργασία, ξαφνικά άρχισαν κάποιοι να λένε ότι για όλα φταίει ο Ερασιτέχνης. Πριν τις γιορτές με διαμεσολάβηση του αρχηγού του Κώστα Δαλακούρα, μας ζήτησε να μεσολαβήσουμε για συναντηση οι αθλητές με την διοίκηση του ΤΑΑ. Δυο ώρες μετά μας κάλεσε ο παίκτης και μας είπε ότι η διοίκηση του ΤΑΑ δεν δεχόταν να λάβει μέρος σε αυτήν την συνάντηση με παρούσα και την κεντρική διοίκηση του ΤΑΑ.Τι παραπάνω θέλουν; Να πέσουμε στα τέσσερα; Ακούγαμε συνέχεια θα παραιτηθούμε, θα παραιτηθούμε, θα παραιτηθούμε και κάποια στιγμή ήρθε και η παραίτηση».

Σχολιάζοντας τη σκληρή κριτική που δέχθηκε προσωπικά και την αναφορά οτι είναι επικίνδυνος για όλον τον αθλητισμό του Έβρου, ο Αυγερινός Μεσινέζης απάντησε με εμφανή διάθεση ειρωνείας: «Με ζήτησαν από την Κομοτηνή να πάω να διαλύσω και εκεί τον αθλητισμό».

Στη συνέχεια, αφού διευκρίνισε για ακομα μια φορά ότι για το αγωνιστικό τμήμα του βόλεϊ «την απόλυτη ευθυνη την φέρουν οι διοικησεις του ΤΑΑ», πρόσθεσε: «Ειδικά με την τελευταία διοίκηση από την αρχή δείξαμε διάθεση συνεργασίας. Η κυρία Λουπασάκη ζήτησε συνδιαχείριση. Αυτό θα σήμαινε ότι παίρνουμε κομμάτι της ευθύνης αλλά το δικαίωμα των αποφάσεων θα την έχει μόνο το ΤΑΑ. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να έχουμε εμείς μερίδιο ευθυνης σε δική τους διαχείριση και διοίκηση. Είναι ποτέ δυνατόν; Στις μέχρι τώρα διαχειρίσεις των ΤΑΑ, συνέβαινε το εξής. Εχοντας αυτοτελή διαχείριση, υπήρχε χωριστός λογαριασμός τραπέζης. Οταν έφευγε η κάθε διοίκηση, αυτός ο λογαριασμός έμενε. Τα χρέη όμως από την κάθε διαχείριση πήγαινε στον λογαριασμό του Ερασιτέχνη Εθνικού. Τα χρέη πήγαιναν εκεί και εμείς τρώγαμε τα αποφάγια. Τα χρέη πήγαιναν στο ΑΦΜ του συλλόγου. Αλλοι να διαχειρίζονται και άλλοι να τρώνε τα χρέη;».

Ο Μεζινέζης πρόσθεσε: «Το βόλεϊ δεν μας φταίει. Περιμένουμε τέλος της σεζόν το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Εμείς αυτό που άμεσα κάναμε, μετά την έγγραφη παραίτηση, παρότι δεν μας αναγνώριζαν και χωρίς να διευκρινιζονται οι λόγοι, αλλά 4 Φλεβάρη παραιτήθηκαν Λουπασάκη. Μιχαηλίδης και Μισαηλίδης., ήταν αμέσως να μιλήσουμε με τους αθλητές και διαπιστώσαμε ότι ούτε οι ίδιοι οι παίκτες ούτε το προπονητικό τιμ είχε οποιαδήποτε ενημέρωση για την παραίτηση. Το προπονητικό τιμ έμαθε τις ανακοινώσεις από σάιτ. Αυτό είναι απαράδεκτο. Τα παιδιά έμειναν μετέωρα. Και εκτος αυτού είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αγωνα στον Παναθηναϊκό και να φροντίσουμε τα της μετάβασης. Εγινε με λεωφορειάκι και δεχθήκαμε κριτική ότι αφήσαμε νυχτικά τα παιδιά. Δεν δίνουμε σάντουιτς στα παιδιά. Εμείς δίνουμε γεύματα. Αυτο που θέλω να πω ομως και ειναι πολύσημαντικό, από την πρώτη στιγμή μπήκαμε μπροστά για να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς μετακινήσεις, να έχουν σωστές εμφανίσεις. Κάναμε έκκληση σε κόσμο και υπηρξε ανταπόκριση. Βοήθησαν οικονομικά. Αυτοί είναι το πρώτο μας μέλημα».

Σε σχέση με τις ακαδημίες, ο Αυγερινός Μεσινέζης ανέφερε: «Με το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, όταν παραλάβαμε σαν Ερασιτέχνης τα τμήματα, διαπιστώσαμε ότι στα αναπτυξιακά του βόλεϊ είχαμε μόλις 29 παιδιά. Πάντα ο Εθνικός ήταν σωματείο που έβγαζε παιδιά από τα σπλάχνα του και τα προωθούσε στη μεγάλη ομαδα. Αυτή τη στιγμή είναι 42. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Γίνεται σοβαρή δουλειά και έχουμε αποτελέσματα. Η εφηβική ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ και προετοιμάζεται για το φάιναλ φορ της Αθήνας. Έπονται οι επιτυχίες των παίδων και των παμπαίδων. Ολο το βάρος θα το ρίξουμε στην ανάπτυξη για να μπορέσουμε να σηκώσουμε το τμήμα ξανά ψηλά. Και σε σχέση με τη μεγάλη ομάδα, ακόμα και να μην υπάρξουν ενδιαφερόμενοι, ο σύλλογος θα βάλει πλάτη. Δυστυχώς ομως, αυτη τη στιγμη δεν έχουμε κανένα στοιχείο για την διαχείριση του ΤΑΑ από το καλοκαίρι μέχρι τώρα και χωρίς αυτά τα στοιχεία είναι δύσκολο να βρεθει και εδνιαφερόμενος. Το αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν τα οικονομικά στοιχεία; Καλά θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι δείχνοντας την καλή τους διάθεση μέχρι το Σάββατο που είναι η ΓΣ να μας πληροφορήσουν για όλη τη διαδικασία. Δεν έχουμε στοιχεια από την τελευταία διοίκηση της κυρίας Λουπασάκη».