Super League: Η μάχη της Ξάνθης και άλλων έξι ομάδων για την έξοδο στην Ευρώπη στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές

Μετά και την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής όπου καμία από τις ομάδες που παλεύουν για την έκτη θέση δεν μπόρεσε να κερδίσει τα δεδομένα για τη μάχη των πλέι οφ δεν διαφοροποιήθηκαν αρκετά.

Η 24η αγωνιστική που έρχεται όμως μπορεί να κρίνει πολλά καθώς από τις επτά ομάδες που μάχονται οι έξι θα παίξουν μεταξύ τους. Ο λόγος για τα ματς Ξάνθη – Λαμία, Βόλος – Αστέρας, ΟΦΗ – Ατρόμητος ενώ η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Οπότε η 24η αγωνιστική ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα σημειωθούν μπορεί να κρίνει πολλά και να υπάρξουν ομάδες που θα χάσουν πλέον κάθε ελπίδα για είσοδο στα πλέι οφ, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα δώσουν έξοδο στην Ευρώπη μετά και τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Κυπέλλου.

Ηδη στην τετράδα έχουν προκριθεί ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης, τρεις ομάδες που έτσι κι αλλιώς φέρονται να εξασφαλίζουν ευρωπαϊκή έξοδο και από το πρωτάθλημα. Αν συμπληρώσει την τετράδα και η ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού και εφόσον φυσικά δεν ανατραπεί η τιμωρία του Παναθηναϊκού από την UEFA, η είσοδος στην εξάδα των πλέι οφ θα σημάνει και ευρωπαϊκή έξοδο.

Ο ΟΦΗ μετά την ήττα του στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 4-0 είδε τις ομάδες που τον ακολουθούν να μην κερδίζουν και παρέμεινε 6ος με 28 βαθμούς αλλά πλέον η Ξάνθη τον έφτασε και σε απόσταση δύο και τριών βαθμών είναι ακόμα πέντε ομάδες. Οι Κρητικοί εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους αλλά το πρόγραμμα που έχουν παραμένει το δυσκολότερο όλων των ομάδων αφού παίζουν με Ατρόμητο (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Λαμία (εντός).

Η Ξάνθη εφόσον το θελήσει έχει σοβαρές ελπίδες. Δεν κατάφερε να κερδίσει στη Νέα Σμύρνη, μένοντας στο ισόπαλο 0-0, παρέμεινε στην 7η θέση αλλά πλέον έχει 28 βαθμούς. Σε σχέση με τον ΟΦΗ όμως οι Θρακιώτες πρέπει να πάρουν έναν βαθμό παραπάνω καθώς υστερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Ξάνθη στα εναπομείναντα τρία ματς έχει να παίξει με Λαμία (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός). Με νίκη επί της Λαμίας ίσως είναι μόνη στην 6η θέση, αν δεν νικήσει ο ΟΦΗ.

Αν δεν νικήσει ο ΟΦΗ, ίσως την Ξάνθη θα την βόλευε η ισοπαλία, δεδομένου ότι την άλλη αγωνιστική πάει στην έδρα του Ατρομητου που είναι ακριβώς από πίσω της. Η ομάδα του Περιστερίου έχασε με 1-0 από τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις και παρέμεινε στην 8η θέση με 26 βαθμούς, βλέποντας όμως Αστέρα, ΑΕΛ και Βόλο να ισοβαθμούν μαζί του. Η ομάδα του Περιστερίου στα τρία ματς που απομένουν έχει να παίξει τόσο με τον ΟΦΗ (εκτός) όσο και την Ξάνθη (εντός) που είναι μπροστά και τελευταία αγωνιστική παιζει εκτός με τον Άρη.

Ο Αστέρας ήταν ο κερδισμένος κατά κάποιο τρόπο της 23ης αγωνιστικής καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Άρη, τσίμπησε ένα βαθμό και οι Αρκάδες ήταν η μοναδική ομάδα που σκαρφάλωσαν βαθμολογικά σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική. Ο Αστέρας έχει να αντιμετωπίσει Βόλο (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και ΑΕΛ (εκτός).

Η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να κερδίσει τη Λαμία, πήγε στους 26 βαθμούς, αλλά  πλέον στην τετραπλή ισοβαθμία με Ατρόμητο, Αστέρα και Βόλο βρέθηκε στην 10η θέση. Η ομάδα της Λάρισας έχει ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά της κόντρα στον ΠΑΟΚ (εντός) και εν συνεχεία έχει να παίξει με Βόλο (εκτός) και Αστέρα (εντός).

Ο Βόλος έστω και στο 90+6 πήρε ένα βαθμό κόντρα στον Παναιτωλικό και ουσιαστικά διατήρησε τις όποιες ελπίδες έχει για είσοδο στα πλέι οφ αν και 11ος. Η ομάδα της Μαγνησίας στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια θα παίξει με Αστέρα (εντός), ΑΕΛ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός).

Τέλος η Λαμία μετά την ισοπαλία της με την ΑΕΛ, την ήττα του ΟΦΗ από τον ΠΑΟΚ και το συνδυασμό των υπολοίπων αποτελεσμάτων μπορεί να έμεινε στη 12η θέση αλλά μείωσε κατά ένα βαθμό τη διαφορά από τον ΟΦΗ και την Ξάνθη. Εξακολουθεί βέβαια να θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων για να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ και σε πρώτη φάση νίκη επό της Ξάνθης την Κυριακή στα Πηγάδια, ενώ έχει ακόμα Άρη (εντός) και ΟΦΗ (εκτός).

Φυσικά οι προαναφερθέντες ομάδες δεν δίνουν απλά μάχη για να μπουν στα πλέι οφ αλλά και για να αποφύγουν τα πλέι άουτ και τη μάχη του υποβιβασμού – αφού οι ομάδες από την 7η θέση έως την 13η θα παίξουν μεταξύ τους για τα πλέι άουτ.

Αναλυτικά η βαθμολογία και το πρόγραμμα των επτά ομάδων που διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο των πλέι οφ και πιθανότατα το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο:

6. ΟΦΗ (28 βαθμοί): Ατρόμητος (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Λαμία (εντός)

7. ΑΟ Ξάνθη (28 βαθμοί): Λαμία (εντός), Ατρόμητος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός)

8. Ατρόμητος (26 βαθμοί): ΟΦΗ (εκτός), Ξάνθη (εντός), Αρης (εκτός)

9. Αστέρας Τρίπολης (26 βαθμοί): Βόλος (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), ΑΕΛ (εκτός)

10. ΑΕΛ (26 βαθμοί): ΠΑΟΚ (εκτός), Βόλος (εντός), Αστέρας Τρίπολης (εντός)

11. Βόλος (26 βαθμοί): Αστέρας (εντός), ΑΕΛ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός)

12. Λαμία (25 βαθμοί): Ξάνθη (εκτός), Αρης (εντός), ΟΦΗ (εκτός)